راهنمای کامل اخذ ویزای تحصیلی آمریکا در سال 2023
راهنمای کامل اخذ ویزای تحصیلی آمریکا در سال 2023
با وجود محدودیتهایی که برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا به وجود آمده است، همچنان یکی از مقاصد اصلی دانشجویان برای تحصیلات عالی، آمریکاست. متنوع بودن برنامههای مطالعاتی و دانشگاهها، ارائه مدارک عالی، آزمایشگاههای مجهز، بودجه مناسب برای مقطع دکتری و فراهم کردن شرایط مناسب برای آشنا شدن با دیگر فرهنگهای سراسر دنیا، از جمله جذابیتهایی است که کشور آمریکا برای دانشجویان دارد.
قوانین مهاجرتی جدید و همچنین بحران جهانی کرونا، شرایط اخذ ویزای آمریکا را دستخوش تغییراتی کرده است که شاید کمی پیچیده به نظر برسند؛ اما این تغییرات به هیچ عنوان به معنای عدم اخذ ویزا نیستند. در ادامه اگر نیازمند اطلاعات بیشتر در مورد ویزای تحصیلی آمریکا هستید اینجا کلیک کنید.
مراحل اخذ ویزای تحصیلی آمریکا
برای رسیدن به ویزای تحصیلی، باید مراحلی طی شوند. در ادامه، مراحل اخذ ویزای تحصیلی بهصورت کامل توضیح داده شده است. با دانستن مواردی که گفته خواهند شد و انجام درست آنها، احتمال به تعویق افتادن یا رد شدن درخواست دریافت ویزا، به حداقل میرسد. در ادامه، این موارد را بیان میکنیم.
درخواست به یک دانشگاه و دریافت نامه پذیرش
برای شروع روند درخواست ویزا، ابتدا باید مشخص کنید که در کدام دانشگاه قصد تحصیل دارید، سپس به نامه پذیرش (فرم l-20) دانشگاه مورد نظر احتیاج است. بعضی از دانشگاهها، امکان مشاوره و راهنمایی برای بهتر انجام شدن این روند را دارند؛ لذا فرصت سوال کردن و استفاده از این شرایط را به هیچ عنوان از خود دریغ نکنید.
فرم l-20
هر موسسه آموزشی در ایالات متحده آمریکا، باید ثبت SEVIS داشته باشد. SEVIS مخفف سیستم اطلاعات بازدیدکنندگان دانشجویی و تبادلی است و یک پایگاه داده تحت وب از دولت آمریکاست که به وزارت امنیت داخلی و وزارت امور خارجه آمریکا، اجازه میدهد تا دادههای تمام دانشجویان تبادلی که در آمریکا هستند را مشاهده کنند.
همه مدارس، مجاز به صدور فرم l-20 نیستند. بنابراین، لازم است از قبل مشخص شود که آیا موسسه آموزشی هدف نیز، ثبت نام SEVIS دارد یا خیر. برخی از دانشگاههای برتر آمریکا در لیست زیر معرفی شدهاند:
- Northeastern University
- University of San Francisco
- University of California, Riverside
- Wichita State University
- American University Washington DC
- Bay Path University
مشخص کردن نوع ویزای تحصیلی آمریکا با توجه به شرایطتان
ویزای تحصیلی انواع مختلفی دارد که با توجه به شرایط، برنامه تحصیلی و نوع دانشگاه، نوع ویزا مشخص میشود. قبل از اقدام به دریافت ویزا، در خصوص انواع آن آگاهی پیدا کنید تا با توجه به شرایطتان، مناسبترین انتخاب را داشته باشید. 3 نوع ویزای تحصیلی برای اخذ اقامت آمریکا وجود دارند که در ادامه، به معرفی آنها میپردازیم.
ویزایJ-1
این ویزا برای دانشجویان تبادلی است؛ یعنی دانشجویانی که با هدف تبادل آموزش یا فرهنگ، وارد آمریکا میشوند، سپس به کشور خود بازمیگردند تا از مهارتهایی که در آمریکا کسب کردهاند، استفاده کنند. دارندگان ویزای J-1 ممکن است مجاز به کار در آمریکا، بهعنوان بخشی از برنامه تبادل خود باشند.
ویزای M-1
با این ویزا، یک دانشجوی خارجی میتواند بهصورت تماموقت در یک برنامه فنیحرفهای یا دیگر برنامههای غیر آکادمیک در آمریکا تحصیل کند. ویزای M-1 از نظر فرایند و واجد شرایط بودن، مشابه ویزای F-1 است که به شهروندان غیر آمریکایی تعلق میگیرد.
ویزای F-1
این ویزا به شما این امکان را میدهد که بهعنوان یک دانشجوی تماموقت در یک کالج، دانشگاه، حوزه علمیه، کنسرواتوار، دبیرستان، دبستان یا دیگر موسسات آکادمیک یا در یک برنامه آموزش زبان وارد آمریکا شوید. برای پذیرش در این مقاطع، باید مدرکی مثل دیپلم، گواهینامه و ... از یک دوره تحصیلی داشته باشید.
در این مطلب، مشخصا به ویزای F-1 پرداخته خواهد شد؛ زیرا هر کسی که شهروند آمریکا نباشد، برای حضور در هر دانشگاه یا کالجی در آمریکا، به ویزای دانشجویی F-1 نیاز خواهد داشت.
کسب اطلاعات در مورد شرایط مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا
بعد از مشخص شدن نوع ویزا که اصولا ویزای F-1 مناسبترین گزینه است، شرایط ویزا باید بررسی شود که آیا امکانات و توانایی دریافت این ویزا را دارید یا خیر؛ لذا متقاضیان برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا، باید چندین معیار سختگیرانه از جمله موارد زیر را رعایت کنند:
- دانشجویان باید در کشور خود اقامت داشته باشند و پس از اتمام تحصیل به کشور خود بازگردند.
- دانشجویان تنها میتوانند در موسسات علمی معتبر، یعنی مدارس مورد تایید (SEVP) که ویزا از طریق آنها اعطا میشود، تحصیل کنند.
- متقاضیان باید تمکن مالی کافی داشته باشند و آن را با مدرک ثابت کنند.
- همه متقاضیان باید با مدرک، ثابت کنند که با کشور خود ارتباط دارند و خواهند داشت و پس از تحصیل، به کشور خود باز خواهند گشت؛ معمولا با مدارکی مانند خانواده، موجودی حسابهای بانکی، املاک و… این مسئله قابل اثبات است.
- بسته به کشوری که از آن درخواست میکنید، ممکن است مدارک بیشتری لازم باشد.
- مصاحبه ویزا به زبان انگلیسی انجام میشود که مسلما صحبت کردن به زبان انگلیسی برای پذیرش در دانشگاه شما الزامی خواهد بود.
جمعآوری مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا و شروع فرایند درخواست
ابتدا باید سفارت یا کنسولگری وابسته به کشور یا منطقه خود را پیدا کنید تا درخواست ویزای خود را به آنجا ارسال کنید. بسته به کشور و سفارت یا کنسولگری شما، ممکن است مدارک مورد نیاز متفاوت باشند یا به مراحل بیشتری نیاز داشته باشید. هنگام درخواست ویزای دانشجویی خود، به موارد زیر نیاز خواهید داشت:
- دریافت گواهی از دانشگاه مد نظر پس از پرداخت هزینه، برای واجد شرایط وضعیت دانشجویی غیر مهاجر (F-1) بودن
- دریافت رسید هزینه پرداخت شده برای سفارت
- ارائه فرم آنلاین DS-160 برای ویزای غیر مهاجرتی، هنگام مصاحبه
- گذرنامهای با اعتبار بیشتر از حداقل 6 ماه اقامت در آمریکا
- گذرنامههای قدیمی
- مدارکی مثل صورتحساب بانکی یا حمایت مالی که وضعیت مالی شما را در طول تحصیل ثابت میکنند
- عکس رنگی دیجیتال و استانداردی که اخیرا گرفته شده است
- دیپلمها، مدارک یا گواهینامههای مراکز علمی که در آنها حضور داشتید و هرگونه نمرات آزمونهای معتبر
مصاحبه ویزا F-1
مصاحبه ویزای F-1 شما مشخص خواهد کرد که آیا واجد شرایط اخذ ویزای تحصیلی آمریکا هستید یا خیر. در سفارت یا کنسولگری، اسکن اثر انگشت دیجیتال برای ثبت و تکمیل مدارک انجام خواهد شد. پاسپورت شما گرفته خواهد شد تا بتوانید ویزای خود را دریافت کنید و زمان پس گرفتن پاسپورت به شما اطلاع داده خواهد شد. بهتر است تمام مدارک و رسیدهای مورد نیاز را همراه داشته باشید. در اینجا، نامه یک استاد دانشگاه در حمایت از طرح مطالعاتی شما، میتواند مفید باشد و شرایط را هموارتر کند. این مصاحبه بیشتر از 5 دقیقه طول نخواهد کشید. سوالات مصاحبه برای ویزای تحصیلی آمریکا، معمولا بر موضوعات زیر متمرکز خواهند بود:
- ارائه دلیل که چرا آمریکا را برای ادامه تحصیل انتخاب کردهاید.
- مدارک تحصیلی (نمرات آزمون) و سوالات مربوط به دانشگاهی که در آن ثبتنام کردهاید.
- روابط و تعهداتی که بازگشت شما به کشور خود را پس از فارغالتحصیلی تضمین میکنند.
- اثبات اینکه شرایط تامین هزینه تحصیل خود را دارید.
نکاتی برای گذراندن مصاحبه ویزای تحصیلی
تمام نکاتی که در این مطلب گفته میشوند، برای راحتتر کردن و به نتیجه رساندن فرایند اخذ ویزاست. به همین منظور، مطالبی که در ادامه گفته خواهد شد، تاثیر مثبت و مستقیم روی افسر کنسولگری یا سفارت، برای گرفتن ویزا خواهند داشت:
- رسمی لباس بپوشید. برداشت اول بسیار مهم است.
- قبل از مصاحبه، زبان انگلیسی را تمرین و تقویت کنید. اگرچه این موضوع اجبار نیست؛ اما میتواند تاثیر خوبی ایجاد کند و بر تعهد شما به تحصیل در آمریکا تاکید کند.
- در خصوص برنامهای که برای آن درخواست میدهید و اینکه چگونه با برنامههای شغلی شما هماهنگ است، آگاه باشید.
- به این نکته توجه داشته باشید که متقاضیان زیادی برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا وجود دارند و افسران ویزا تحت فشار زمانی زیادی هستند.
- تمام مدارک مورد نیاز گفته شده را آماده داشته باشید که کار را برای افسر ویزا آسان کنید و او بتواند مدارک شما را کامل مرور کند.
- نگرش مثبتی داشته باشید. اگر ویزای شما باطل شد، مدارک یا شرایط دیگری که میتوانید آماده و مهیا کنید تا با درخواست شما موافقت کنند را از کنسولگری بپرسید.
- اگر همسر و فرزندان شما در کشورتان باقی ماندهاند، برای پاسخ به این سوال که در غیاب شما، چطور از آنها حمایت خواهد شد، آمادگی داشته باشید.
سخن پایانی
گاهی مهاجرت هم میتواند گزینه مناسبی باشد؛ بهخصوص در شرایط حاضر که روبهروز بر تعداد متقاضیان افزوده میشود! آمریکا به دلیل امکانات، شرایط و فضای آکادمیک خوبی که برای دانشجویان بینالمللی فراهم میکند، میتواند مقصد مناسبی برای مهاجران تحصیلی باشد. برای مهاجرت در هر شرایطی، احتیاج به ویزاست که ویزای تحصیلی، یکی از انواع کمهزینه و کمچالش است که میتواند شرایط پیشرفت را به وجود بیاورد. در این مطلب، به موضوع مهاجرت از طریق ویزای تحصیلی از نقطه صفر پرداخته شد تا اطلاعات کاملی در مورد شرایط اخذ ویزای تحصیلی آمریکا داشته باشید.
بدون مشورت با افراد متخصص، این راه ممکن است برایتان بسیار دشوار باشد. موسسه مهاجرت تحصیلی مای آرمان با داشتن سابقه زیاد و مشاوران متخصص در زمینه مهاجرت تحصیلی، شرایط و فرصت مناسبی برای بهحداقل رساندن نتایج منفی و چالشهای راه مهاجرت فراهم کرده است. برای کارهای مهاجرتی مانند اخذ ویزای تحصیلی آمریکا با مشاورین ما در مجموعه مای آرمان در ارتباط باشید.