درمان زانو درد برای همیشه و بدون جراحی
اگر از درد مزمن زانو رنج میبرید، قطعا بسیاری از فعالیتها برای شما دشوار شده است و قادر به انجام بسیاری از فعالیتها نیستید.
معمولا در گذشته یکی از گزینههای درمانی برای افرادی که درد مزمن زانو رنج میبردند، تعویض مفصل زانو بود؛ اما امروزه با وجود متخصصین درد تا حد امکان بیماران بدون عمل جراحی تحت درمان قرار میگیرند.
در ادامه راهکارهای درمانی احتمالی را که دکتر محمد حسین دلشاد؛ متخصص درد که برای تسکین زانو درد در نظر میگیرد، برای شما ذکر خواهیم کرد.
فعالیتهای خود را تغییر دهید
زمانی که به پزشک برای زانو درد مراجعه میکنید اولین موردی را که به شما توصیه خواهد کرد، در خصوص تغییرات فعالیتهای شماست.
اگر دچار آرتروز هستید، باید همیشه فعالیت داشته باشید و ورزش کنید. اگر از برخی فعالیتهای خاص خودداری کنید به کاهش درد شما کمک خواهد کرد.
به طور مثال دوچرخه سواری بهتر از دویدن است؛ چرا که فعالیت دو باعث ضربه وارد شدن به مفصل زانو و همچنین درد میشود.
همچنین با فعالیت داشتن وزن شما کمتر میشود، کاهش وزن یکی از موارد اصلی برای درمان آرتروز است. از استفاده پله به طور مکرر خودداری کنید؛ چرا که منجر به تشدید درد میشود.
از بریس یا زانو بند استفاده کنید
بسیاری از افراد پس از استفاده از زانو بند متوجه تسکین درد زانوی خود شدهاند. معمولا آرتروز بی ثباتی زانو را به همراه ندارد؛ اما التهاب ناشی از آرتروز احساس ناپایداری در زانو ایجاد میکند. حال با استفاده از بریس، فشاری وارد میشود که چنین حالتی را بهبود میبخشد.
دارو درمانی را امتحان کنید
مصرف برخی از داروهای خوراکی و کرمهای موضعی میتواند برای درمان آرتروز بسیار موثر باشد. NASIDها یا داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی به کاهش التهاب ناشی از آرتروز کمک میکند.
اگر داروها طبق تجویز و به صورت منظم مصرف شود، میتواند تاثیرات خوبی را برای تسکین زانو درد به همراه داشته باشد.
فیزیوتراپی کنید
از دیگر روشهای غیرجراحی زانو درد انجام فیزیوتراپی است. حتما باید تمریناتی از جمله دوچرخه سواری یا پیاده روی انجام گیرد تا وضعیت شما بهبود یابد.
فیزیوتراپیست نیز تمریناتی را برای شما در نظر میگیرد که به بهبود وضعیت فعلی شما نیز کمک کند.
تزریق به مفاصل توسط متخصص درد انجام شود
تزریق به مفصل یکی از راهکارهای درمانی رایج برای درمان قطعی زانو درد شدید و آرتروز است. تزریق به مفصل در سه دسته تقسیم بندی میشود:
تزریق استروئید یا کورتیزون
تزریق داروهای استروئیدی را معمولا میتوان هر سه ماه انجام داد. با تزریق این دارو به کاهش التهاب که منجر به درد میشود میتوان کمک کرد.
دارو با سوزن نازکی تزریق میشود و درد بسیار کم و قابل تحملی حین تزریق دارد. با وجود اینکه با تزریق این دارو قند خون بالا میرود؛ اما پس از چند روز به حالت عادی بازمیگردد. در نتیجه این روش درمانی نیز برای بیماران دیابتی بی خطر است.
تزریق ژل به زانو
این دارو حاوی مایع غلیظتری است و ممکن است کمی بیشتر از تزریق داروهای استروئیدی درد احساس کنید. ژل به صورت روانکننده عمل میکند و باعث ایجاد حالت بالشتی بیشتری بین استخوانها میشود و همچنین به زانو کمک میکند تا با حرکت نرمتری حرکت داشته باشد.
بسته به نوع ژلی که تزریق میشود، تعداد دفعات تزریق متفاوت است. برخی از ژلها تنها باید یک بار تزریق شوند و برخی دیگر نیاز به تزریق یک بار در هفته به مدت 3 یا 5 هفته دارند.
متخصص درد با توجه به شرایط شما خواهد گفت که طی چه مدت نیاز به تزریق ژل به زانو دارید.
تزریق سلولهای بنیادی (پلاسمای غنی از پلاکت)
انواع مختلفی از تزریق سلولهای بنیادی وجود دارد؛ اما رایجترین نوع، تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) است. طی این روش از بیمار خون گرفته میشود و طی فرایندی با تجهیزاتی پیشرفته و مخصوص سلولهای بنیادی جدا خواهد شد.
پس از اتمام این پروسه در همان روز، سلول بنیادی به دست آمده به زانوی بیمار تزریق میشود. سلولهای بنیادی از طریق خون از مغز استخوان گرفته میشود.
نتایج مطالعات نشان میدهد که تزریق سلولهای بنیادی معمولا به هدف کاهش درد انجام میشود و همچنین نتایج کاهش درد خوبی را نشان داده است.
در نهایت باید بگوییم که ابتدا باید پزشک علت درد زانو را بداند و با توجه به علت ایجاد آن، بهترین و موثرترین روش درمانی را با توجه به علت زانو درد در نظر بگیرد.