می دانیم در این روزگار و با این وضعیت شاید ازدواج کردن به سادگی صورت نگیرد. ولی این را هم بدانید که بسیاری توانسته اند با رفع نمودن مانع ها، مسیر پر فراز و نشیب ازدواج را پشت سر گذاشته و بر مشکلات و سختیهای آن پیروز شوند. چنانچه با توجه بیشتری به پیرامون خویش نگاه کنید حتماً کسانی را خواهید یافت که با داشتن شرایطی دشوار تر از وضعیت شما، توانسته اند بر سختی های ازدواج فائق آیند.

نمی خواهیم با اینگونه مطالب از مسوولیت خویش در قبال شما شانه خالی کنیم ولی مطمئنا هر شخصی که ازدواج می نماید برای خود موانعی داشته که توانسته با تدبیر آن ها را رفع نماید. و این نشان از آن دارد که میتوان بر سختی های زندگی و ازدواج غلبه کرد که البته با کمی تجربه و مشورت زودتر میتوان به هدف رسید.

 

میل یا نیاز جنسی چیست؟

میل جنسی را میتوان نوعی گرایش، علاقه و یا حتی نوعی خواست، نیاز و حتی اجبار به جست و جوی موضوعات جنسی و فعالیت های جنسی تعریف نمود.

 

این نیاز در سر تا سر زندگی باشدت گوناگون( به عنوان مثال در جوانی و بلوغ باشدت زیاد یا در سالمندی باشدت کمتر )، در وجود انسان قرار دارد.

 

اگرچه از نظر زیستی میل جنسی را نوعی غریزه نیز می دانند اما این غریزه تحت تاثیر محیط نیز قرار دارد.

 

به عنوان مثال دیدن محرک های جنسی، تصاویر تحریک کننده در فضای مجازی یا در محیط واقعی، باعث تشدید این نیاز خواهد شد.

 

علاوه بر سن، فاکتور های دیگری هم در تعیین میزان یا شدت این نیاز دخیل هستند.

 

به عنوان مثال، محرومیت جنسی طولانی باعث افزایش حس نیاز به برقراری رابطه جنسی در شخص می شود.

 

به عنوان مثال وقتی که به مدت طولانی از خواب یا غذا محروم شده باشید مسلما باشدت بیشتری احتیاج به خواب و غذا خواهید داشت.

 

داشتن محیط محرک که سبب برانگیختن احتیاج می شود.

 

به عنوان نمونه دیدن و بوئیدن غذاهای گوناگون سبب می شود میل شما به خوردن تشدید گردد هرچند که در آن ساعات سیر باشید.

 

علاوه بر محیط محرک، فانتزی ها هم در این جریان بی اثر نیستند.

 

به عنوان مثال شخصی که خیال پردازی های جنسی زیادی دارد، مسلما از نظر میزان کشش و تمایل یا نیاز جنسی هم حس فشار یا اجبار بیشتری خواهد داشت.

 

غریزه جنسى چنانچه با ازدواج مهار نگردد، مطلوب‌ترین راه تسلط بر آن، کنترل مثبت است و آن پرهیز از صحنه‌ ها و کارهایى است که به تحریک این غریزه مى‌ انجامد.

 

اولین گام برای درمان استمناء، ایمان و اعتقاد به درمان ‌پذیری آن و دوری از یأس و نومیدی است. ولی رسیدن به نتیجه و ایجاد هرگونه تغییر و دگرگونی نیازمند گذشت زمان، انتخاب راه درست و به کارگیری دقیق دستورها است.

از همه اینها مهم‌تر، اراده و خواست شخص، نقش کلیدی و محوری را ایفا می‌کند. درمان و چاره جویی باید مطابق با خواست شخص باشد؛ زیرا تا هنگامی که که وی نخواهد، می‌توان با قاطعیّت گفت که درمان نخواهد شد. بنابراین بیمار چنانچه بخواهد، می‌تواند بر بیماری اش غلبه کند.

 

گام بعدی تلاش برای تقویت اراده از گام‌های مهم در امر بهبود است. نگویید اراده از ما سلب شده است! ممکن است اراده انسان ضعیف شود ولی هیچگاه از بین نمی‌رود. علامت اینکه هنوز اراده باقی است، این است که شخص این عمل را درحضور دیگران و در هر شرایطی انجام نمی‌ دهد.

 

برای تقویت اراده، راه‌ های زیادی پیشنهاد شده که از جمله آن ها تلقین بخود است. اراده مانند نهالی است که باید آنرا پرورش داد تا به مرحله خودشکوفایی و ثمردهی برسد. ویکتور پوشه – روان شناسِ فرانسوی – می‌ گوید:اشخاص مبتلا به استمناء، هرروز به دفعات مختلف با تمرکز فکر بخود بگویند" من به خوبی قادرم این اعتیاد را از خویش دور کنم، من قادرم». تکرار این عبارت ساده، اثر عجیبی در تقویت اراده و روحیه دارد".

 

گام بعدی شامل دوری از فضای تحریک است. از نگاه کردن به منظره ها، فیلم ‌ها و تصویرهای تحریک کننده، پرهیز شود، از شنیدن و خواندن مبحث ها و مطالب جنسی و حتی شوخی‌های تحریک ‌کننده و فکر کردن در این امور دوری شود.

 

به منظور تخلیه انرژی زائد بدن، بطور منظم و زیاد باید ورزش کرد، برای اوقات فراغت خویش، برنامه داشته باشد و آنرا با مطالعه، ورزش، عبادت و … پر کند، تلاش شود کم تر در مکانی خلوت و تنها و دور از نظر دیگران باشند.

 

والدین به فرزندان مجرد خود چه کمکی میتوانند بکنند؟

فاصله زیاد بین بلوغ تا ازدواج منجر به ایجاد مشکلات زیادی برای جوانان می شود. رفع نشدن نیازهای جنسی و عاطفی آنها میتواند خود را در قالب مشکلاتی مانند بروز علایم افسردگی، پرخاشگری، ناسازگاری با والدین و ... نشان دهد.برای کاهش این مشکلات لازم است والدین نسبت به نیازهای فرزندان خود آگاه باشند و آنها را نادیده نگیرند. از زمان بلوغ فرزندتان برنامه بلند مدتی برای تسهیل شرایط ازدواج وی فراهم کنید تا در آینده با چالش های کم تری در این زمینه روبرو شوید.

 

سخت گیری های زیاد و جلوگیری برای ازدواج هنگامی که فرزندتان به بلوغ شناختی و جسمی کامل دست پیدا نموده میتواند منجر به انحرافات زیادی در وی شود. چرا‌که تشکیل خانواده علاوه‌براین که نیاز جنسی شخص را برآورده می کند بلکه اساس نیاز جوان به استقلال را تشکیل می دهد.

 

برای آنکه بتوانید امادگی لازم جهت ازدواج را برای فرزندتان ایجاد کنید کمک گرفتن از یک روان شناس و شرکت در جلسه مشاوره خانواده به شما کمک می کند.