یکی از مسائلی که گریبانگر بسیاری از افراد و زوجین می شود موضوع زودانزالی است در مقالات گذشته خود به موضوع زودانزالی ، زودانزالی در مردان و زنان پرداخته ایم در این مقاله قصد داریم به موضوع زودانزالی در میانسالان بپردازیم.

زود انزالی چیست؟

مشکلات جنسی از جمله زود انزالی، در بین مردان بسیار شایع بوده و آمار نشان می‌دهد از هر ۳ مرد یک نفر به این مشکل دچار است. زود انزالی زمانی اتفاق می‌افتد که مرد قبل از زمانی که خودش یا شریک جنسی‌اش می‌خواسته ارضا ‌شود. بسیاری از مردانی که به این مشکل دچار هستند به سرخوردگی و اضطراب دچار شده و در نتیجه از رابطه جنسی دوری می‌کنند. زود انزالی گرچه ناامیدکننده و استرس‌زا است، اما درصورتی‌که فرد در زمان مناسب برای درمان اقدام کند، درمان، بسیار مؤثر بوده و وی را کاملاً به زندگی جنسی عادی خود بر می‌گرداند. با درمان زود انزالی اعتمادبه‌نفس فرد برگشته و میزان فشارهای عصبی وی کاهش می‌یابد. در ادامه به بررسی دقیق علل و علائم زود انزالی در مردان پرداخته و راه‌های درمان زود انزالی با ورزش، دارو و آمپول، مشاوره و تغذیه را معرفی می‌کنیم.

زود انزالی نوعی اختلال جنسی است که هرکس می تواند به آن دچار می شود، شاید بتوان گفت که این عارضه درمردان شایع تر است چرا که احتمال وقوع آن درمردان بسیار بیشتر از زنان است وهمین موضوع باعث شده عده ای تصور کنند که این مشکل فقط مخصوص مردان است درحالی که درست نیست.

داشتن یک رابطه جنسی سالم تاثیر بسیاری بر افراد و زندگی ها دارد و این موضوع ارتباطی به میزان سن افراد ندارد با بالا رفتن سن افراد جامعه و افزایش سن جنسی نتیجه می گیریم که داشتن رابطه جنسی در افراد میانسال اهمیت بیشتری پیدا کرده است

زودانزالی عارضه ای است که در آن شریک جنسی شما پیش از شما به انزال می رسد ممکن است قبل از دخول ویا زمان کمی بعد از آن این اتفاق رخ دهد ومنجر شود که شما یک رابطه جنسی با کیفیت را تجربه نکنید.

اما این عارضه در افراد میانسال چگونه است؟ به چه میزان بر آن ها تاثیر خواهد گذاشت و چه عواملی موجب تشدید این اختلال خواهد شد ؟

آیا انزال زودرس در میانسالی درمان دارد؟

زود انزالی در افراد میانسال نیز قابل کنترل و درمان است افراد با مراجعه به یک روانپزشک می تواند این اختلال را درمان کنند. ابتدا فرد میانسال باید بپذیرد که این عارضه جز روند طبیعی عمر حساب می شود و نباید از بیان بیماری خود با مشاور ودکتر خود اجتناب کنند. روانپزشک هنگام مراجعه باید شرح حال فرد را از او بپرسد سوالاتی مثل مدت زمان رابطه، از چه زمانی دچار این اختلال شده اند، آیا داروی خاصی مصرف می کنند و…درصورت نیاز فرد بیمار مورد معاینه قرار می گیرد تا از سلامت جسمی او مطمئن شوندسپس مناسب با علت اقدام به درمان می کنند.

هنگام  مراجعه به روانپزشک حضور همسر ویا شریک جنسی می تواند در روند درمان تاثیر مثبت داشته باشد.بعضی افراد به مسائل جنسی میانسالان بی توجه اند و آن ها را نادیده می گیرند و این اشتباه بزرگی است چرا که کیفیت زندگی میانسالان نه تنها بر زندگی خود آن ها بلکه بر سلامت حاکم بر جامعه نیز تاثیر گذار خواهد بود.

علل زودانزالی در میانسالان چیست؟

زود انزالی در افراد میانسال می تواند می تواند عوامل بسیار داشته باشد در زیر به چند نمونه از این دلایل اشاره شده است

زودانزالی به واسطه بالارفتن سن وتغییرات در ساختار بدن

ابتلا به بیماری و یا مصرف دارو: ابتلا به بیماری های مانند پروستات، دیابت، کلسترول بالا

فشار، مشکلات عصبی : این عوامل می توانند بر میزان خواب و تغذیه فرد اثر مستقیم داشته باشند.

افسردگی : در صورت داشتن نشانه های افسردگی حتما باید به پزشک مراجعه کنید چرا که فرد افسرده تمایلی به داشتن رابطه ندارد.

نگرانی واسترس زیاد: نگرانی و استرس زیاد دزد خواب و خوراک وآرامش فرداست که مانع از کارکرد درست بدن فرد می شود.

عدم رعایت تغذیه سالم : خوردن غذاهایی که برای فرد مضر است وباعث ایجاد و یا تشدید بیماری در وی می شود.

استعمال سیگار و دخانیات و مشروبات الکی: مصرف هرکدام از این مواد می تواند بر روی عملکرد جنسی در سنین بالا موثر باشد.

زود انزالی در میانسالان با چه نشانه هایی همراه است؟

با افزایش سن میزان استروژن و ترشحات در زنان کاهش پیدا می کند که همین موجب کوچک و باریک شدن واژن در زنان می شود، مردان نیز بیشتر دچار اختلال نعوض می شوند برای درمان هر یک از این مشکلات می توانید راهکارهای زیر را در پیش بگیرید:

تحرک داشتن، سعی کنید کمی تحرک داشته باشید پیاده روی صبحگاهی ویاعصرگاهی می تواند موثر باشد و منجربه کاهش وزن

سعی کنید اگر سیگار، مواد ویا مشروب مصرف می کنید آن را ترک کنید.

تغییر در روند تغذیه ،از غذاهای که چربی،قند فراوان دارند و می توانند بر اختلالتان موثر باشد دوری کنید.

سعی کنید ازعومل استرس زا دوری کنید.

ازمشاور کمک بگیرید، ازمراجعه به روانپزشک، سکس تراپی و مشاور خجالت نکشید.

تمرکز کردن بر روش های درمانی بین زوجین (تکنیک درمانی)

دارودرمانی در زودانزالی

داروهایی که بر درمان میانسالی می توان استفاده کرد همان داروهای مربوط به سایر افراد است وتفاوت چندانی باهم ندارند. داروهایی که از خانواده سروتونین (SSRI) هستند مثل: پاروکستین، سرترالین، فلوکستین و سیتالوپرام وداروهای دیگر از قبیل داپوکسیتن (Dapoxetine)،کلومی پرامین(Clomipramine)،ویاگرا(Viagra)،ترامادول (Tramadol)، بی حس کننده های موضعی که از آن ها در درمان زود انزالی می توان استفاده کرد.

بخاطر داشته باشید که استفاده ویا قطع سرخود این داروها ممکن است باعث آسیب شود و از آنجا که زنان زمان بیشتری را برای رسیدن به ارگاسم نسبت به مردان نیاز دارند استفاده ازاین داروها می تواند بر روی زنان برای رسیدن به اوج لذت تاثیر منفی داشته باشد.هیچگونه آمپولی برای درمان زودانزالی وجود ندارد وتمام داروهای موجود به صورت قرص،داروهای موضعی از قبیل: ژل ، اسپری تاخیری، کرم می باشند.

داروهایی که ابتلا به زودانزالی را بالا می برند

تکرر ادرار

چاقی

یائسگی

تصلب شرایین

کاهش میزان تستوسترون

دیابت ، سرطان

بیماری های عصبی (آلزایمر،پارکینسون، MS)

آیا درمان های گیاهی و طب سنتی می توانند دردرمان موثر باشند؟

استفاده از داروهای گیاهی همچون جیسینگ به دلیل بی خطر بودن و یا عصاره گل بامیه(هیبیسکوس) می تواند در درمان زودانزالی موثر واقع شود.

از جمله مزایای رابطه جنسی خوب در زوجین میانسال می توان به رسیدن به آرامش وشاد بودن، افزایش طول عمر، بهبود سلامت جسمی و روحی ، استحکام روابط ، حس زندگی  وموارد بسیار دیگر اشاره کرد.

عوامل مختلفی می‌توانند خطر زود انزالی در مردان را افزایش دهند، از جمله:

اختلال نعوظ: درصورتی‌که فرد به‌صورت دائمی در ایجاد و نگه‌داشتن آلت در حالت نعوظ مشکل داشته باشد بیش‌تر در معرض انزال زودرس قرار دارد. ترس از ازبین‌رفتن نعوظ باعث می‌شود که فرد به‌صورت ناخودآگاه در رابطه خود عجله کند. این عجله یک الگوی معیوب در ذهن آن‌ها تشکیل می‌دهد که تغییر آن نیز بسیار دشوار است.

اضطراب: بسیاری از مردان مبتلا به زود انزالی، دارای مشکلات مربوط به استرس و اضطراب‌های بیش از حد نیز هستند.

وجود مشکلات در روابط عاطفی زوجین: بسیاری از مشکلات زوجین در رختخواب به مشکلات آن‌ها در بیرون از تخت برمی‌گردد. عدم تفاهم، تقابلات فرهنگی و نبود محبت، پایه بسیاری از اختلالات جنسی در مرد و زن است.

انزال زودرس و افزایش سن

زود انزالی در هر سنی رخ می‌دهد و افزایش سن یک دلیل مستقیم آن نیست هر چند پیری باعث ایجاد یک سری تغییرات در زندگی جنسی فرد می‌شود. آلت مردان مسن، در حالت نعوظ ممکن است به‌اندازه قبل سفت یا بزرگ نباشد. مدت‌زمان انزال نیز با افزایش سن کاهش می‌یابد و ممکن است فرد فکر کند که دچار زود انزالی شده درصورتی‌که فقط تغییرات متناسب با افزایش سن در بدن وی رخ‌داده است.

درمان زود انزالی با ورزش

ورزش‌های مختلفی برای پرورش عضلات کف لگن و به تأخیر انداختن انزال وجود دارد. به خاطر داشته باشید که این ورزش‌ها باید زیر نظر متخصص و بر اساس تجویز وی انجام شوند و انجام خودسرانه آن‌ها ممکن است منجر به درد و کشیدگی در عضلات بدن گردد.

تمرینات کف لگن: ضعیف بودن عضلات لگن گاهی منجر به زود انزالی می‌شوند. این تمرین می‌تواند به تقویت این عضلات کمک کند. برای انجام تمرین ابتدا باید عضله مناسب را پیدا کنید. برای شناسایی ماهیچه کف لگن تصور کنید که در حال ادرار هستید و می‌خواهید ادرار خود را متوقف کنید. عضلاتی که در هنگام این حرکت منقبض می‌شوند، در واقع ماهیچه‌های کف لگن و هدف تمرینات هستند. پس از پیدا کردن عضله، می‌توانید تمرینات را شروع کنید. برای شروع بهتر است حرکات را به‌صورت خوابیده انجام دهید. در یک حالت راحت قرار گرفته و عضلات کف لگن خود را منقبض کنید. سه ثانیه نگه‌دارید و سپس به‌آرامی رها کنید. این حرکت را ۳ بار در روز و هر بار با ۱۰ تکرار انجام دهید. دقت کنید که حتماً عضلات لگن را منقبض کرده و از منقبض شدن ماهیچه‌های شکم، ران یا باسن خود جلوگیری کنید. وقتی عضلات شما قوی‌تر شدند تمرین را در حالت نشسته، ایستاده و یا در حین راه‌رفتن تکرار کنید.

استفاده از کاندوم: استفاده از کاندوم در حین رابطه حساسیت آلت تناسلی را کاهش داده و به تأخیر در انزال کمک می‌کند. همچنین برخی کاندوم‌های مخصوص «کنترل انزال» در بازار وجود دارد که حاوی مواد بی‌حس کننده مانند بنزوکائین یا لیدوکائین بوده و از لاتکس ضخیم‌تری برای درمان زود انزالی تولید شده‌اند.

تأثیر انزال زودرس در روابط زناشویی

با وجود زود انزالی، بسیاری از مردان اعتماد به نفسشان را در ارتباط مؤثر با همسرشان از دست می‌دهند. آن‌ها دچار احساس عصبانیت، شرم و ناراحتی شده و ممکن است از شریک زندگی خود به‌آرامی دور شوند. زود انزالی نه‌تنها بر روی خود فرد بلکه بر روی همسر وی نیز تأثیر گذاشته و صمیمیت زندگی زناشویی را تحت شعاع قرار می‌دهد. اقدام به‌موقع برای درمان زود انزالی می‌تواند زندگی مشترک فرد را از تنگنا عبور داده و آرامش را به رابطه برگرداند.