یارانه نقدی | زمان واریز یارانه نقدی | یارانه نقدی فروردین ماه | یارانه جدید | یارانه رمضان
خبرفوری: ارز سهمیه بندی می شود | زمان واریز یارانه کالایی اعلام شد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به دولت توصیه کرد پیش از حذف یارانه آرد یارانه جبرانی را به صورت کالا به مردم بدهد.
دولت در سال جدید با حذف ارز ترجیحی پیشنهاداتی برای یارانه جدید دارد. به تازگی پرداخت یارانه گوشت به عنوان یارانه جدید توسط دولت مردان مطرح شده است.این یارانه جدید بر اساس گمانه زنی ها به 300 هزار تومان می رسد. یارانه جدید به گفته برخی از نمایندگان به صورت کالا پرداخت خواهد شد.در ادامه به آخرین اخبار از یارانه جدید می پردازیم.
احمد توکلی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: دولت باید پیش از حذف یارانه از مواد اولیهای چون آرد صنعتی که در تولید ماکارونی و انواع شیرینی و بیسکوییت استفاده می شود، یارانه آن را به مردم پرداخت می کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: لازم است برای مهار تورم دولت مخارج و توزیع ارز را محدود و کنترل کند. لازم است سیاست دولت در قبال ارز مشخص باشد نه آنکه ارز به عنوان دارایی دولت محسوب شود.
توکلی یادآور شد: ارز موجود ناکافی است و اگر کنترل نشود پاسخگوی نیاز جامعه نخواهد بود. لازم است نرخ ارز تثبیت و مصرف آن سهمیهبندی شود.
*اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبری اجرا نشده
توکلی بازار ارز را متلاطم خواند و افزود: جنگ اوکراین در بازار جهانی اثر گذاشته و ما باید در این شرایط به اقتصاد مقاومتی تکیه کنیم که رهبری سالهای قبل به ایستادگی و تابآوری در برابر شوکهای خارجی تاکید داشتند.
وی ادامه داد: دولت باید فکری کند که شوکهای خارجی بازار داخل را بر هم نزند. ارز وقتی دچار شوک شود تمام قواعد داخلی را بر هم میزند. افزایش ارز بحرانزا است. باید نرخ ارز ثابت نگه داشته شود.
*نوسانات ارزی فاجعه آفرین است
توکلی به نرخ ثابت ارز در ۴۰ کشور اشاره کرد و گفت: ۴۶ کشور هم ارزش ارز خود را در برابر سبد دیگر ارزها ثابت نگه داشته اند. زیرا نوسانات ارزی فاجعه آفرین است و این یکی از راهکارهای مقابله با تورم است.
*دولت به مردم کالا دهد نه یارانه
وی در بخشی از سخنانش اظهار کرد: دولت به جای پرداخت یارانه میتواند به مردم کالا دهد زیرا پرداخت یارانه نقدی خود عامل گرانی است.
*دولتهای پیشین هم در مهار تورم موفق نبودند
رئیس اسبق مرکز پژوهشهای مجلس دخالت دولت در بازار را خودکشی خواند و یادآور شد: دولتهای پیشین هم نتوانستند تورم را کنترل کنند و از ذخایر بانک مرکزی و با صرف ارز مداخلهای هم هیچ توفیقی نداشتند.
رئیس سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در گفتوگو با ستاد خبری سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به تشریح جزئیات جدیدی از این دوره از نمایشگاه پرداخت.
*۸۶ درصد مواد اولیه وارداتی است
توکلی درباره اینکه آیا دولت با حذف یارانه آرد صنعتی به سمت تثبیت ارز میرود یا آن را شناور میگذارد؟ گفت: اگر ارز شناور شود، باید توجه کنیم ارز محاسباتی بودجه ۲۳ هزار میلیارد تومان است در این صورت قیمت ارز بالاتر میرود و واردات کم میشود زیرا ۸۶ درصد مواد اولیه وارداتی است.
رئیس سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: یارانه ارسال کتابهای خریداری شده از نمایشگاه مجازی دوبرابر شده و همه فاکتورهای تا مبلغ ۷۵هزارتومان بدون نیاز به هزینه ناشران ارسال میشود.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه نمایشگاه از ۲۱ اردیبهشت آغاز به کار کرده و از همان روز امکان حضور مردم برای بازدید و خرید وجود دارد، افزود: ساعت شروع نمایشگاه با قبل تغییری نخواهد کرد و سعی میکنیم از حداکثر زمان روز برای حضور مخاطبان در نمایشگاه استفاده شود.
یاسر احمدوند با اعلام اینکه یارانه در نظر گرفته شده برای ارسال کتابهای خریداری شده در نمایشگاه مجازی دو برابر شده گفت: با پیشبینیهای صورت گرفته با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یارانه در نظر گرفته شده برای ارسال کتابهای خریداری شده از نمایشگاه مجازی دو برابر شده و همه فاکتورهای تا مبلغ ۷۵ هزار تومان بدون نیاز به هزینه از سوی ناشران ارسال میشود. خریداران به هر مبلغی که خرید کنند هیچ هزینهای بابت مرسولات پستی پرداخت نخواهند کرد. ناشران نیز برای ارسال بستههای پستی تا مبلغ ۷۵ هزار تومان پولی پرداخت نمیکنند و بیش از آن هم با تخفیفهای حداکثری از امکانات پست بهره مند خواهند شد.
احمدوند در ادامه افزود: تفاوت این قیمت با هزینه واقعی را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تقبل کرده است که البته عدد قابل توجهی است و امیدواریم به رونق بیشتر کار نمایشگاه و افزایش فروش برای ناشران ختم شود.
برگزاری نمایشگاه با مجوز ستاد ملی کرونا و رعایت موازین بهداشتی
احمدوند با بیان اینکه همهگیری ویروس کرونا و فشارهای اقتصادی، رکودی را در بخشهای مختلف کشور ایجاد کرد که حوزه نشر هم از این شرایط مستثنی نبود و طبیعی است بعد از سه سال، برگزاری نمایشگاه سختیهای بسیار زیادی برای برگزارکنندگان در پی خواهد داشت، گفت: قابل پیشبینی نبودن شرایط آینده کشور از لحاظ کرونایی مسئله مهمی بود که امکان تصمیمگیری در لحظه را از برگزار کنندگان میگرفت، با همه این توصیفها از دو ماه پایانی سال ۱۴۰۰ کار برگزاری نمایشگاه آغاز شد. همکاران کار را شروع کردند، شورای سیاستگذاری نمایشگاه تشکیل شد، کمیتهها آغاز به کار کرد و بحثهای مختلفی درباره چگونگی برگزاری نمایشگاه شکل گرفت و در نهایت با مشورت و همفکری شیوهای که در حال حاضر اجرایی میشود روش مطلوب اعلام شد.
رئیس سیوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با تاکید اینکه با تمهیدات خوبی که دولت در مهار ویروس کرونا اتخاذ کرد و نتایج مثبتی که این اتفاقات و اقدامات داشت الان شرایط اجتماعی مناسبی برای برگزاری نمایشگاه فراهم شده از هماهنگی ستاد اجرایی نمایشگاه با ستاد ملی مقابله با کرونا و صدور مجوز از سوی این ستاد برای برگزاری نمایشگاه با رعایت کامل شیوهنامههای بهداشتی خبر داد.
احمدوند با تاکید بر اینکه به دلایل مهم از جمله قابل پیشبینی نبودن شرایط کرونایی و دو سال وقفه در برگزاری نمایشگاه، باید زمان ثبتنام ناشران نزدیکترین زمان ممکن به زمان برگزاری انتخاب میشد، اظهار داشت: در روزهای ابتدایی امسال اطلاعرسانی در خصوص ثبتنام ناشران صورت گرفت و خوشبختانه با استقبال خوبی هم مواجه شد، جانمایی غرفهها انجام شد، نهایی کردن ثبتنام و واریز مبلغ از سوی ناشران هم اطلاعرسانی شده و نقشه اصلی نمایشگاه نیز آماده شده است.
احمدوند با بیان اینکه برای رعایت موازین بهداشتی و جلوگیری از شیوع کرونا تمهیدات مختلفی اندیشیده شده است، افزود: عریض شدن راهروهای نمایشگاه و اضافه شدن امکانهای تهویه در سالنهای اصلی، نظارت بر واکسینه شدن دو دوز تمام متصدیان و دستاندرکاران نمایشگاه و همکاری سازمان هلال احمر و دانشگاه علوم پزشکی برای بررسی میدانی و تزریق واکسن در فضای نمایشگاه تمهیداتی است که اندیشیدهایم و امیدواریم مشکلی در این خصوص نداشته باشیم.
ظرفیت حضوری نمایشگاه تکمیل است
رئیس سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در ادامه با اشاره به استقبال خوب ناشران از این دوره نمایشگاه افزود: بیش از ظرفیتی که داشتیم ناشران ثبتنام کردند، حتی امکانی را با عنوان ثبتنام موقت گذاشتیم برای ناشران تا ثبت نام موقت انجام دهند که اگر احیاناً ظرفیت جدید به وجود آمد یا ناشری انصراف داد، بتوانند از امکان حضور استفاده کنند.
احمدوند با اشاره به حضور بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ ناشر در فضای حضوری و مجازی تصریح کرد: بیش از ۱۷۰۰ ناشر به صورت حضوری در نمایشگاه شرکت کرده و با مخاطبان و مردم برای تبادل نظر درباره آثارشان و فروش آثار ارتباط مستقیم خواهند داشت. فراهم شدن امکان فروش در فضای مجازی برای نمایشگاه کتاب از ویژگیهای مهم نمایشگاه امسال نسبت به دورههای قبلی است. ناشرانی که در نمایشگاه غرفه دارند آثارشان را در سایت نمایشگاه هم در معرض دید و فروش مردم گذاشتهاند. علاوه بر این حدود ۱۱۰۰ ناشر هم در سایت نمایشگاه به صورت مجازی حضور دارند.
رئیس سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اشاره به اینکه ثبتنام ناشران خارجی تمام شده و آمار جزئی و دقیق آن در روزهای آینده اطلاعرسانی خواهد شد ادامه داد: بر اساس آخرین آماری که دارم، غیر از بخش بینالملل که تعدادی از کشورها به صورت غرفه متمرکز در بخش بینالملل و بازار جهانی حضور خواهند داشت، بیش از ۱۵۰ ناشر خارجی در نمایشگاه شرکت خواهند کرد.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد با تاکید بر اینکه یکی از ویژگیهای نمایشگاه امسال حذف سازههای موقت برای فضای غرفههاست، ادامه داد: همه ناشران در فضای مسقف مستقر خواهند شد. این هم امکان خوبی برای ناشر هست هم امکان خوبی برای مردم که مراجعه میکنند.
احمدوند با بیان اینکه امیدواریم این نمایشگاه، نمایشگاه خوب و مطلوبی نسبت به دورههای قبل باشد و چند قدم به سمت نمایشگاه مطلوب پیش رفته باشیم، عنوان کرد: از ویژگیهای مهم نمایشگاه امسال فراهمکردن امکان دسترسی، انتخاب و خرید کتاب برای همه مردم داخل و خارج از کشور است. امکان خرید از درگاه اینترنتی نمایشگاه، امکان ویژه و ممتازی است که با توجه به سابقهای که در برپایی نمایشگاه مجازی در دو سال گذشته شکل گرفت و آشنایی مردم با این روش، پیشبینی میکنیم استقبال خوبی از این امکان صورت بگیرد.
قطر مهمان ویژه نمایشگاه کتاب امسال
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اعلام اینکه امسال کشور قطر به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب انتخاب شده است، تصریح کرد: به دلیل ویژگیهایی که کشور قطر به عنوان میزبان جامجهانی دارد، تبادلات فرهنگی_اجتماعی که بین ایران و قطر وجود دارد، نمایشگاه کتاب فرصت مناسبی است تا مردم ما با ظرفیتهای فرهنگی قطر بیشتر آشنا شوند و دستاندرکاران فرهنگی قطر با حضور نمایشگاه کتاب تهران با ظرفیتهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران آشنا شوند.
روزهای پایانی آذرماه ۱۴۰۰، معاون اقتصادی رئیس جمهور از پرداخت یارانه جدید در اوایل دی ماه خبر داد؛ محسن رضایی گفت که با این یارانه، مبلغ پرداختی برای خانوارها میتواند تا ۸۰۰ هزار تومان برسد. بررسی جزئیات بیشتر از این طرح نشان داد دولت در نظر دارد پرداخت برای ۶۰ میلیون دریافت کننده کمک معیشتی را افزایش دهد؛ بهطوری که برای ۳۰ میلیون نفر ۹۰ هزار تومان و ۳۰ میلیون نفر دیگر تا ۱۲۶ هزار تومان مبلغ اضافه کند. با این حال چندماه گذشت و در حالی با وعده دولت، این انتظار برای یارانه بگیران ایجاد شد که یارانه دریافتی افزایش یابد که این اتفاق نیفتاد.
این در حالی است که پرداخت یارانه جدید نیاز به تامین منابع دارد که دولت اعلام کرده بود آن را با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و ایجاد منابع جدید پرداخت خواهد کرد. موضوع اینجاست که در سال گذشته حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی انجام نشده بود که منبعی ایجاد و از محل آن یارانه جدید پرداخت شود، در بودجه امسال نیز مجوز حذف ارز ترجیحی صادر شده ولی هنوز دولت برنامه خود جهت حذف و نحوه صرف مصارف و سیاست یارانه ای خود را اعلام نکرده است.
از پایان سال گذشته، به مناسبتهایی مانند پیروزی انقلاب، نوروز و ماه مبارک رمضان، سه مرحله یارانه مازاد بر یارانههای مرسوم هر ماه، با مبلغ ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان برای حدود ۳۲ میلیون نفر از یارانهبگیران معیشتی واریز شده است که این احتمال را مطرح کرده که دولت یارانه جدید را به این بخش از یارانهبگیران محدود کند.
بر اساس این گزارش، یارانه معیشتی که دولت در روز دهم اردیبهشت ماه امسال، به حساب بیش از ۶۰ میلیون خانوار یارانهبگیر معیشتی واریز خواهد کرد، فاقد یارانه جدید بوده و همان مبلغ قبلی است که برای برای خانوار یک نفره ۵۵ هزار، دو نفره ۱۰۳ هزار، سه نفره ۱۳۸ هزار، چهار نفره ۱۷۲ هزار و پنج نفره و بالاتر ۲۰۵ هزار تومان است، این یارانه از آبان ۱۳۹۸ و از محل مابهالتفاوت افزایش قیمت بنزین پرداخت میشود.
معاون بیمه خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ضمن توضیح شرایط برقراری بیمه رایگان برای ۳ دهک درآمدی، گفت: سازمان بیمه سلامت طبق بودجه مشخص، مبلغ ۶۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای بیمه رایگان در نظر گرفته است.
دکتر مهدی رضایی درباره پوشش بیمه افراد فاقد پوشش بیمه، گفت: حدود ۶ میلیون نفر بیمه نشده در کشور وجود دارند، البته آمارها کاملا قطعی نیست. پیش از این هم افراد فاقد بیمه، جهت پوشش بیمهای طی چندین نوبت فراخوان شدند. براساس بند الف ماده ۷۰ قانون برنامه ششم توسعه کشور و آئیننامه اجرایی آن، کلیه شهروندان فاقد بیمه پایه، جهت برقراری پوشش بیمه پایه سلامت میتوانند با مراجعه به سامانه خدمات غیرحضوری شهروندی سازمان بیمه سلامت و یا دفاتر پیشخوان دولت طرف قراردادمان، نسبت به بیمه کردن خود و خانوادهشان اقدام کنند.
استعلام متقاضیان بیمه رایگان از پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان
وی همچنین افزود: افراد متقاضی استفاده از یارانه دولت جهت حق سرانه بیمه از پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان، استعلام میشوند و براساس استعلام انجام شده در یکی از دهکهای درآمدی تعریف میشوند. یارانه دولت بسته به دهک درآمدی تعیین شده به متقاضی تعلق خواهد گرفت.
رضایی درباره زمان مورد نیاز برای استعلام دهک درآمدی متقاضیان بیمه رایگان، ادامه داد: قانون اعلام کرده است که ارزیابی وسع ۳ دهک درآمدی باید ظرف دو هفته انجام و به ما اعلام شود. همچنین طبق بودجه مشخص، مبلغ ۶۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای بیمه رایگان در نظر گرفتهایم.
رضایی ادامه داد: سه دهک درآمدی پایین درآمدشان پایینتر از ۴۰ درصد حداقل حقوق و دستمزد است که رایگان بیمه میشوند. در دوران کرونا موقتا قانون ارزیابی وسع اعمال نشد تا افراد از پوشش بیمه خارج نشوند.
وی درباره حق بیمه سایر دهکهای درآمدی نیز گفت: اکنون نیز طبق قانون قبلی دهک ۴ میبایست ۵۰ درصد حق بیمه و دهک ۵ به بعد هم میبایست ۱۰۰ درصد حق بیمه را پرداخت کنند. بیمه سلامت در راستای اینکه به مردم فشار کمتری وارد شود، پیشنهاد اصلاح این آیین نامه را به هیئت دولت داده است. پیشنهاد ما این بوده است که دهکهای بیشتری شامل بیمه رایگان شوند و در نهایت به صورت پلکانی حق بیمه افزایش یابد.
معاون بیمه خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت در پایان تاکید کرد: مبلغ سرانه بیمه سلامت در سال جاری هنوز مصوب نشده است. سال گذشته سرانه بیمه یک ساله برای هر نفر حدود ۶۰۰ هزار تومان بود.
قرار بود یارانه رمضان به حساب ۱۱ میلیون نفر واریز شود. واریزیها آغاز شده اما بسیاری از مردم هنوز یارانه رمضان را دریافت نکردهاند.
واریز نشدن یارانه رمضان چند دلیل عمده دارد:
واریز یارانهها از شب گذشته آغاز شده و احتمالا تا ساعات میانی امروز شنبه ۲۷ فروردین ماه ادامه دارد. پس ممکن است بسیاری از مشمولان در لیست واریز یارانه باشند اما هنوز بانک عامل واریز یارانه را آغاز نکرده باشد یا اینکه هنوز نوبت واریز به برخی از افراد نرسیده باشد.
دومین عامل این است که ممکن است افراد مشمول یارانه رمضان نباشند و از ابتدا نام آنها در لیست یارانه رمضان قرار نگرفته باشد.
ابتدا گمان میرفت که مشمولان یارانه عینا همان افرادی باشند که یارانه نوروز به حساب آنها واریز شده است. یعنی مستمریبگیران کمیته امداد و بهزیستی، افرادی که یارانه معیشتی میگیرند اما سهام عدالت ندارند و زنان سرپرست خانواری که در دهک اول تا چهارم قرار دارند.
مجموع افرادی که یارانه نوروز ۱۴۰۱ را دریافت کردند، ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بودند. اما بعد از انتشار اطلاعیه سازمان برنامه و بودجه مشخص شد یارانه ۱۵۰ هزار تومانی رمضان به ۱۱ میلیون نفر تعلق میگیرد. یعنی حدود یک میلیون نفر از لیست یارانهبگیران نوروز خط خوردهاند و مشمول یارانه رمضان نشدهاند.
بر این اساس نمیتوان مبنای واریز یارانه رمضان را الزاما دریافت یارانه نوروز دانست. لیست یارانهبگیران ۲۲ بهمن هم سه برابر افرادی بود که یارانه رمضان برای آنها واریز شد. یعنی یارانه ۲۲ بهمن ماه به حساب ۳۲ میلیون نفر واریز شد اما این یارانه تنها به حساب سرپرستان ۱۱ میلیون نفر واریز میشود.
اما برای اطمینان پیدا کردن از اینکه افراد مشمول یارانه رمضان شدهاند یا نه باید تا پایان امروز صبر کرد. چون دفعات قبل هم واریز یارانه از بامداد آغاز شد و تا ساعات میانی روز بعد ادامه یافت.
با دستور رئیسجمهور، یارانه کمک حمایت معیشتی ماه مبارک رمضان به مبلغ ۱۵۰ هزار تومان به ازای هر یک از اعضای خانواده به حساب ۱۱ میلیون و ۳۸ هزار و ۵۲۰ سرپرست خانوار واریز میشود.به گزارش سازمان برنامهوبودجه کشور، به دستور رئیسجمهور و در راستای حمایت از قشرهای آسیبپذیر، یارانه کمک حمایت معیشتی ماه مبارک رمضان به مبلغ ۱۵۰ هزار تومان به ازای هر یک از اعضای خانواده بهحساب ۱۱ میلیون و ۳۸ هزار و ۵۲۰ سرپرست خانوار واریز میشود.
بر اساس این گزارش، ساعت ۲۴ یکشنبه (28 فروردین ۱۴۰۱) یارانه ۱۵۰ هزار تومانی کمک معیشت ماه مبارک رمضان بهحساب سرپرستان خانوارهای شناساییشده واریز میشود.این مبلغ به مناسبت ماه مبارک رمضان بهحساب سرپرستان شناساییشده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که اغلب از دهکهای اول تا چهارم هستند، به انضمام افراد تحت پوشش و مستمریبگیران سازمانهای حمایتی همچون کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی کشور که به هر دلیلی از سهام عدالت جا افتادهاند، واریز خواهد شد.
پیش از این نیز دولت سیزدهم، یارانه کمک معیشتی به قشرهای آسیبپذیر و با درآمد کم در دو مرحله و در مناسبتهای سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و عید نوروز به دهکهای اول تا چهارم به انضمام افراد تحت پوشش و مستمری بگیران سازمانهای حمایتی نظیر کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی کشور پرداخت کرده بود. یارانه سالروز پیروزی انقلاب، نفری 100 هزار تومان و یارانه نوروز 1401 نفری 150 هزار تومان بود.
خبر فوری درباره زمان پرداخت یارانه رمضان
براساس اطلاعات بدست آمده پرداخت یارانه ماه رمضان در مرحله صدور مجوز از سوی سازمان برنامه و بودجه قرار دارد و به احتمال زیاد تا هفته آینده به حساب مشمولان واریز میشود. اما مبلغ یارانه جدید چقدر است؟
سومین یارانه مناسبتی دولت رئیسی به احتمال قوی در هفته آینده به حساب مشمولان واریز میشود. تازه ترین پیگیریهای تجارت نیوز از سازمان هدفمندی یارانهها حاکی از آن است که واریز یارانه ماه رمضان هم اکنون در مرحله صدور مجوز و ابلاغ سازمان برنامه و بودجه قرار دارد.
از قرار معلوم مشمولان یارانه رمضان برپایه جامعه هدفی است که در دو مرحله قبل نیز به مناسبت بیست و دوم بهمن (سالروز پیروزی انقلاب) و فرارسیدن عید نوروز یارانه دریافت کرده بودند.
سازمان هدفمندی یارانهها میگوید که با هدف کمک به معیشت خانوارها تمامی محاسبات مربوط به یارانه ماه رمضان را براساس اطلاعات به روز شده و اعلامی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی انجام داده است.
در مورد مبلغ قطعی و تعداد دریافت کنندگان سومین یارانه مناسباتی هنوز اطلاعات دقیقی وجود ندارد اما از قرار معلوم مبلغ این یارانه کمتر از ۱۵۰ هزار تومان نخواهد بود و دریافت کنندگان آن نیز به مانند دفعات قبلی خواهند بود.
بر این اساس پرداخت یارانه ماه رمضان در دستور دولت است و منتظر مجوز سازمان برنانه و بودجه ابلاغ کند.
پیش بینی میشود که در صورت صدور مجوز نهایی و ابلاغ دستور پرداخت از سوی سازمان برنامه و بودجه، یارانه ماه رمضان از هفته آینده تا پیش از عید فطر به حساب مشمولان آن واریز شود.
یارانههای مناسبتی چیست؟
در دولت سید ابرهیم رئیسی، سنگ بنای پرداخت یارانه نقدی جدیدی موسوم به یارانه مناسبتی گذاشته شده است؛ مبلغ این یارانه در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ۱۰۰ هزار تومان بود که به جمعیت حدودا ۳۴ میلیون نفری پرداخت شد.
برای مرتبه دوم دولت سیزدهم در روزهای منتهی به سال نو مبلغ ۱۵۰ هزار تومان را به عنوان یارانه معیشتی عید نوروز را پرداخت کرد اما مشمولان این یارانه تنها ۱۲ میلیون نفر بود.
پرداخت یارانه های نقدی مناسبتی، رویه ای جدید است که به صورت مستقل از پرداخت دو یارانه نقدی دیگر صورت می گیرد؛ به گفته مقامات دولتی مشمولان این یارانه براساس ۴ دهک ابتدایی دهک های اقتصادی شناسایی شدهاند.
پرداخت یارانه معیشتی که مبلغ سرانه انفرادی آن ۵۵ هزار تومان است از بعد ماجرای سهمیه بندی بنزین در سال ۹۸ در دستور کار دولت روحانی قرار گرفت.
پرداخت یارانه نقدی انرژی هم که به نسبت به سایر یارانههای نقدی قدمتی بیشتر دارد از اجرای قانون هدفمندی یارانهها در انتهای دهه ۸۰ آغاز شده است.
پرداخت نقدی یارانهها از یک سو با سیاستها دولتیها پس از جنگ تحمیلی ایران و عراق برای منطبق شدن با استاندارهای اقتصادی جهانی تعدیل ساختاری مقاریت دارد و از سوی دیگر به دلیل ناچیز و ثابت بودن مبالغ اختصاص یافته مدام از ارزش و بهای آنها کاسته میشود.
با این حال به دلیل شوک های اقتصادی پیاپی همیشه برنامه های دولتها برای پرداخت یارانه های نقدی جدید یا افزودن بر مبالغ آنها از موضوعات مورد توجه مردم بوده است.