آخرین قیمت دلار و سکه | قیمت دلار | قیمت دلار امروز
قیمت دلار در بازار امروز | دلار گران شد | واکنش بازار ارز به اخبار مذاکرات

به دنبال انتشار اخباری ضدونقیض از روند مذاکرات، دلار آزاد افزایشی شد و به ۲۷هزار و ۳۰۰تومان رسید.
در روزهای گذشته شاهد بالا و پایین رفتن قیمت دلار بودیم، قیمت دلار در 2روز گذشته کاملا مشخص بود، ولی مجددا قیمت دلار دچار نواساناتی شد و کانال عوض کرد بنابراین باید دید در روزهای آینده قیمت دلار چگونه خواهد شد دیشب تغییر قیمت دلار موجب سردرگمی معامله گران شد که درادامه گزارش به بررسی قیمت دلار می پردازیم.
در این ساعت از معاملات، دلار آزاد که روز گذشته در مسیر افزایشی خود برای لحظات کوتاهی وارد کانال ۲۷هزارتومان شده بود، معاملات را در قیمت ۲۷هزار و ۳۰۰تومان آغاز کرد.
این درحالیست که در آخرین معاملات روز گذشته، دلار آزاد ۲۶هزار و ۸۵۰تومان قیمت خورده بود اما در معاملات پشت خطی شب گذشته، به ۲۷هزار و ۲۰۰تومان نیز رسید.
کانون صرافان نیز، قیمت دلار را ۲۵هزار و ۱۴۶تومان برای خرید و ۲۵هزار و ۴۴۸تومان برای فروش قیمت زده است؛ درحالی که در آخرین معاملات روز شنبه، دلار در صرافیها با قیمت ۲۵هزار و ۷۱تومان برای خرید و ۲۵هزار و ۳۶۷تومان برای فروش معامله میشد.
یورو نیز ۲۸هزار و ۷۶۴تومان برای خرید و ۲۹هزار و ۱۰۷تومان برای فروش قیمت خورده است.
روز گذشته یورو در صرافیهای رسمی، با قیمت ۲۸هزار و ۶۶۲تومان برای خرید و ۲۹هزار و ۶۷تومان برای فروش معامله میشد.
در صرافی ملی نیز، دلار با قیمت ۲۵هزار و ۳۸۹تومان برای فروش و ۲۵هزار و ۱۳۷تومان برای خرید معامله میشود. درحالی که روز گذشته این اسکناس در صرافی ملی، ۲۵هزار و ۲۳۴تومان برای فروش و ۲۴هزار و ۹۸۳تومان برای خرید قیمت خورده بود و ۱۵۰تومان افزایش قیمت را نشان میدهد.
یورو نیز با ۱۰۰تومان افزایش قیمت، در صرافی ملی با قیمت ۲۸هزار و ۹۹۴تومان برای فروش و ۲۸هزار و ۷۰۵تومان برای خرید نمایان شده است. درحالی که روز گذشته با قیمت ۲۸هزار و ۸۹۴تومان برای فروش و ۲۸هزار و ۶۰۶تومان برای خرید قیمت معامله میشد.
نوسانات فعلی دلار، بیشتر تحت تاثیر اخبار مذاکرات و اظهارات ضدونقیضی است که از طرفین به گوش میرسد. از طرفی خبرنگاری از به بن بست رسیدن مذاکرات خبر داد اما خطیبزاده امروز گفت بن بستی در وین نیست، مذاکرات مانند قبل انجام می شود.
در این بین ایران گفته است اگر اروپا و آمریکا به چهارچوب برجام برگردند همین فردا اعلام میشود که توافق صورت گرفته اما برخی منابع میگویند آمریکا هم بر مواضع خود پافشاری میکند. همین موضوعات و بیموامیدهایی که بر سر دستیابی به توافق وجود دارد باعث شده که دلار از امروز افزایشی شود و به کانال ۲۷هزارتومان بازگردد.
بازار ارز هفتههای پرنوسانی را پشت سر میگذارد. از ابتدای هفته گذشته با انتشار برخی اخبار مبنی بر لغو برخی تحریمها، بازار ارز حرکت نزولی خود را آغاز کرد و با شروع مذاکرات نیز به کانال ۲۶هزارتومان بازگشت و حتی به کف این کانال هم نزدیک شد. آخرین قیمتی که دلار آزاد هفته گذشته به خود دید ۲۶هزار و ۳۰۰تومان بود؛ البته دلار هرات تا میانههای کانال ۲۵هزارتومان نیز پایین آمد.
شب گذشته و با خبر شروع نزاع میان اوکراین و روسیه، بازارهای مختلف افزایش قیمت زیادی را تجربه کردند و امروز بازار ارز نیز از تاثیرات این اتفاق مستثنی نبود.
به این ترتیب دلار آزاد که صبح در محدوده قیمتی ۲۶هزار و ۶۷۰تومان معامله میشد، در این ساعت از معاملات با اندکی افزایش به قیمت ۲۶هزار و ۸۵۰تومان رسیده است. این در حالی است که در ابتدای معاملات امروز دلار با قیمت ۲۶هزار و ۶۷۰ تومان خرید و فروش می شد.
دلار در صرافیهای رسمی نیز امروز با حدود ۳۰۰تومان افزایش، در این ساعت در قیمت ۲۵هزار و ۳۶۹هزارتومان برای فروش و ۲۵هزار و ۸۸تومان برای خرید قیمت خورده است. قیمت دلار روز گذشته در صرافیها، ۲۴هزار و ۷۷۰تومان برای خرید و ۲۵هزار و ۱۱۴تومان برای فروش اعلام شده بود.
یورو نیز در صرافیهای رسمی با قیمت ۲۸هزار و ۶۱۴تومان برای خرید و ۲۸هزار و ۹۵۰تومان برای فروش معامله میشود. روز گذشته یورو در صرافیهای رسمی، ۲۸هزار و ۴۲۲تومان برای خرید و ۲۸هزار و ۷۸۱تومان برای فروش قیمت خورده بود.
صرافی ملی نیز قیمت دلار را ۲۵هزار و ۲۹۴تومان برای فروش و ۲۵هزار و ۴۲تومان برای خرید اعلام کرده است که نسبت به روز پنجشنبه افزایش ۵۰۰تومانی را نشان میدهد. در آخرین روز هفته قبل دلار در صرافی ملی، ۲۴هزار و ۷۲۲تومان برای فروش و ۲۴هزار و ۴۷۶تومان برای خرید قیمت خورده بود. یورو نیز در تابلوی این صرافی با ۱۰۰تومان افزایش، ۲۸هزار و ۶۹۶تومان برای فروش ۲۸هزار و ۴۱۱تومان برای خرید قیمت خورده است. درحالی که روز پنجشنبه قیمت این اسکناس در تابلوی صرافی ملی ۲۸هزار و ۵۹۲تومان برای فروش ۲۸هزار ۳۰۷تومان برای خرید نمایان شده بود. درحالی که مذاکرات در جریان است در اولین روز از هفته، دلار آزاد بیشترین تاثیر را از افزایش قیمت شاخصهای جهانی و همچنین اخبار سیاسی مربوط به اوکراین و روسیه گرفته است. حال باید دید معاملهگران که انتظار دارند تا پیش از پایان سال و در همین دور از مذاکرات توافق حاصل شود، طی روزهای آینده دلار را در کانال ۲۶هزارتومان نگه میدارند یا دلار به کانال ۲۷هزارتومان باز خواهد گشت؟
طی یک هفته گذشته دلار در صرافی ها حدود دو درصد کاهش یافته است؛ چهارشنبه هفته گذشته دلار در صرافی های رسمی ۲۵۱۹۶ تومان قیمت خورده بود.
یورو نیز ۲۸هزار و ۳۲۷تومان برای خرید و ۲۸هزا رو ۶۲۷تومان برای فروش قیمت زده است. یورو روز گذشته در صرافیها، ۲۸هزار و ۱۴۳تومان برای خرید و ۲۸هزار و ۵۰۶تومان برای فروش قیمت خورده بود.
در صرافی ملی نیز دلار با حدود ۱۰۰تومان افزایش نسبت به روز گذشته قیمت خورده است. به این ترتیب، دلار ۲۴هزار و ۵۹۶تومان برای فروش و ۲۴هزار و ۳۵۱تومان برای خرید قیمت خورده است. اما دلار رور گذشته در صرافیها، ۲۴هزار و ۱۲۶ تومان برای خرید و ۲۴هزار و ۳۶۸ تومان برای فروش اعلام شد.
یورو نیز در این صرافی، با قیمت ۲۸هزار و ۳۹۱تومان برای فروش و ۲۸هزار و ۱۰۸تومان برای خرید نمایان شده است که نسبت به دیروز حدود ۴۰۰تومان کاهش را نشان میدهد. این اسکناس روز گذشته در صرافی ملی، ۲۸هزار و ۸۴۳ تومان برای فروش و ۲۸هزار و ۵۵۶ تومان برای خرید تعیین شده بود.
مذاکرات وین در شرایطی برگزار میشود که بازارهای مختلف از جمله ارز چشم انتظار نتایج آن است و رکود امروز بازار گواه این است که معاملهگران به دستیابی به یک توافق امیدوارند و منتظر ماندند تا پس از نتایج نهایی تصمیم خود را برای آینده اتخاذ کنند.
بنابر گفته فعالان بازار ارز، حجم معاملات به شدت کاهش یافته و ریسک معامله به ویژه برای خرید در این نقطه از بازار بالا است؛ چرا که با انتشار هر خبر مثبت از مذاکرات، شاهد ریزش بازار خواهیم بود. کمااینکه در ابتدای هفته دلار در واکنش به تعلیق بخشی از تحریم ها کاهش هزار تومانی را تجربه کرد.
پیش بینی تجار از آینده قیمت دلار
قیمت دلار بر اساس حواله درهم پایینتر از قیمت نقدی و فردایی در بازار ارز است. معامله گران معمولا بر اساس قیمت ریالی درهم و نرخ برابری ثابت آن که ۳.۶۷ است شاخص ارزش ذاتی دلار را محاسبه می کنند. دلیل این که درهم نرخ مبنا قرار گرفته بنای تجارت خارجی ایران بر پایه این ارز بود به همین دلیل نیز درهم خاصیت سیگنالی در بازار ارز پیدا کرده است،این مبنا در سال های اخیر نیز که تجارت از دروازه امارات کمرنگ شده کماکان برقرا است.
در بازار ارز، همواره قیمت خروجی دلار بر اساس این فرمول بالاتر از قیمت اسمی دلار بود که به معنای حباب منفی قیمت دلار است، در واقع ارزش ذاتی بیشتر از ارزش اسمی است. اما دیروز در یکی از معدود دفعات، ارزش اسمی دلار بالاتر از ارزش ذاتی آن شده و این به معنی حباب مثبت است. این حباب مثبت دو پیام دارد: یک اینکه بخش تجاری ایران تصور میکند قیمت دلار در روزهای آتی بیشتر پایین میرود. نکته دوم نشان میدهد که وقت خرید دلار برای معاملهگران نقدی نیست.
یکی از دلایلی مثبت شدن حباب قیمت دلار نزول درهم بود. درهم در شرایط نزولی شد که قیمت اسکناس دلار کمی صعودی بود و نزدیک به ۱۰۰ تومن افزایش پیدا کرد. این دو مسیر متفاوت مثبت شدن حباب دلار را رقم زد.
نکته بازار ورود نرخ نیما به ۲۴ هزار تومان بود که نسبت به ابتدای هفته افزایش پیدا کرده است. از منظر برخی معاملهگران این افزایش میتواند علامتی برای مقاومت دلار در برابر کاهش باشد.
یکی از دلایلی مقاومت بازار بحث بر سر ماندگاری توافق هستهای است. بازار تقریبا به اینکه توافق صورت بگیرد خوشبین است اما به اینکه ماندگار باشد خوشبین نیست. برای همین فعلا سعی میکند تن به ریزش بیشتر ندهد.
نکته دیگر بازار طلای آبشده بود که از نظر معاملهگران رشد امروز آبشده کمتر از دلار و اونس جهانی است و دلیل آن را هم آربیتراژ طلای آبشده میدانند.
کف قیمت دلار چند است؟
برخی از معاملهگران میگویند نقطهای که بازارساز دست به خرید بزند، کف قیمت دلار است. از نگاه این گروه، ورود بازارساز به بازار نقدی و جمع کردن دلار، لحظه توقف ریزش در بازار ارز است.
صرافی ملی که عامل بازارساز به حساب میآید، در روز سهشنبه قیمت فروش دلار بر روی تابلوی خود را به ۲۴ هزار و ۴۱۴ تومان رساند. اما مهمتر قیمت خرید دلار بود که به کف ۲۴ هزار تومان رسید، درواقع صرافی ملی دلار در دست مردم را با قیمت ۲۴ هزار و ۱۷۱ تومان خریداری میکرد. برخی شایعات در بازار بود که دولت قصد دارد در سال آینده قیمت دلار را در ۲۵ هزار تومان تکنرخی کند.
قیمت دلار تحت تاثیر چیست؟
نوسانات نرخ ارز از موضوعاتی است که در این سالها به کرات با آن مواجه بودهایم. در سالهای اخیر خروج آمریکا از برجام به کاهش درآمدهای ارزی ایران و در نتیجه افزایش نرخ ارزهای خارجی به ویژه دلار منجر شد.
با پایان یافتن دوران ترامپ در سال گذشته امیدواریهایی برای به نتیجه رسیدن مذاکرات به وجود آمد و در پی آن قیمت ارز برای چند ماه در یک شرایط نزولی قرار گرفت. اما خبرهای اخیر منتشر شده مبنی بر شرط جدید ایران برای تضمین خارج نشدن آمریکا از توافق هستهای و پافشاری بر تحقق این شرط مانعی بر سر راه پیشروی مذاکرات شد؛ زیرا این شرط با قانون اساسی آمریکا در تضاد است و عاملی برای بلاتکلیف ماندن مذاکرات و اوج گیری دوباره قیمت دلار گردید. حتی پیشبینی میشود با تداوم این شرایط، تا پایان شهریورماه، قیمت دلار به ۳۰ هزار تومان برسد که این موضوع آثار تورمی شدید، افت بیشتر قدرت خرید مردم و توقف چرخه اقتصادی را به دنبال خواهد داشت.
با این اوصاف است که بر تسریع روند مذاکرات تأکید بسیار میشود؛ زیرا آثار منفی طولانی شدن مذاکرات، بیش از هر کشوری بر ایران وارد است که ماحصل این موضوع نه فقط نرخ ارز بلکه بازارهای دیگر چون طلا، بورس و مسکن را هم تحت تأثیر خود قرار میدهد. با افزایش نرخ ارز ممکن است قیمتها در بازارهایی مانند بورس و مسکن رشد کنند، اما نتیجه آن فقیرتر شدن روزانه قشر ضعیف جامعه و ثروتمند شدن قشر مرفه جامعه است؛ البته قشر ثروتمند جامعه هم در مجموع ضرر میکند زیرا تورم حاصل از افزایش نرخ ارز بسیار بیشتر از سود. حال از افزایش قیمت دارایی این افراد است اما قشر ضعیف جامعه بیشتر تحت فشار قرار میگیرد .