وضعیت بورس در اسفند چگونه است؟ | بیشترین سود را این سهامداران کردند

شاخص هم وزن بورس با رشد 3 هزار و 456 واحدی در سطح 327 هزار و 882 واحدی ایستاد. رشد یک و هفت صدم درصدی بیشترین رشد این شاخص در 4 هفته اخیر است.
وضعیت بورس در دی ماه چگونه خواهد بود؟ وضعیت بورس در دی ماه صعودی می شود؟ وضعیت بورس تا آخر سال نزولی می شود یا خیر ؟ درادامه درخصوص وضعیت بورس در شرایط کرونا و شرایط حضور سهامداران در مجامع شرکت های بورسی را بررسی می کنیم همچنین درباره بعضی از سوالات درباره وضعیت بورس در این ماه توضیح خواهیم داد.
در معاملات روز دوشنبه، دوم اسفند 1400، شاخص کل بورس تهران با افزایش 7 هزار و 218 واحدی نسبت به روز یکشنبه به رقم یک میلیون و 281 هزار و 523 واحد رسید.
شاخص هم وزن بورس نیز با رشد 3 هزار و 456 واحدی در سطح 327 هزار و 882 واحدی ایستاد. رشد یک و هفت صدم درصدی شاخص هم وزن بیشترین رشد این شاخص در 4 هفته اخیر است. همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) 38 واحد بالا آمد و در سطح 17 هزار و 513 واحد قرار گرفت. در پایان معاملات روز دوشنبه، 331 نماد رشد قیمت داشتند که 234 نماد بورسی و 97 نماد فرابورسی بودند. همچنین 140 نماد کاهش قیمت داشتند که 96 نماد بورسی و 44 نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، 67 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 28 درصد بازار افت قیمت داشتند.
در دومین روز کاری اسفند ماه قیمت سهام اغلب نمادهای گروههای «بانکها و مؤسسات اعتباری»، «خودرو و ساخت قطعات»، «سیمان، گچ و آهک»، «محصولات غذایی و آشامیدنی» و «بیمه و صندوق بازنشستگی» افزایش یافت و سبزترین گروههای بازار بودند.
امروز نمادهای «فارس»، «وبملت» و «خودرو» بیشترین تأثیر را در رشد شاخص کل داشتند و «فولاد»، «فملی» و «پارسان» بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.
در فرابورس نیز نمادهای «بپاس»، «فرابورس» و «فزر» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل فرابورس داشتند و «مارون»، «شراز» و «آریا» بیشترین تأثیر کاهنده را بر شاخص داشتند.
در جدول پرتراکنشترین نمادهای بورس خودرو صدرنشین است و وبملت و خساپا در رتبههای بعدی هستند. در فرابورس نیز نمادهای فزر، تجلی و کرمان پرتراکنشترین نمادها هستند.
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 169 هزار و 511 میلیارد تومان افزایش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 163 هزار و 900 میلیارد تومان بود که 97 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل میدهد.
ارزش معاملات خرد سهام نیز رشد کرد و با افزایش 25 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 3 هزار و 431 میلیارد تومان رسید که 2 درصد از کل معاملات بازار ثانویه را تشکیل میدهد.
بر اساس تحلیل کارشناسان، بازار این هفته همچنان معاملات متعادلی برای خود رقم خواهد زد. بنابراین بازار رشد یا افت چشمگیری نخواهد داشت مگر اینکه اخبار جدیدی از مذاکرات برجام مخابره شود.
علی عصاری، کارشناس و فعال بازار سرمایه در گفتوگو با اقتصاد آنلاین، روند شاخص کل را بررسی کرد و گفت: بورس امروز از ابتدای معاملات وضعیت خوبی را سپری نکرد و با رسیدن به پایان بازار به مراتب وضعیت بدتری پیدا کرد. اما به هرحال برخی صنایع مانند بانکیها و محصولات فلزی با ورود پول همراه شدند.
وی بیان کرد: به نظر میرسد معاملات فردا وضعیت بهتری نسبت به امروز داشته باشد. البته باید این نکته را در نظر بگیریم که علاوه بر بازار سرمایه سایر بازارهای موازی نیز در ابهام مذاکرات برجام به سر میبرند و وضعیت مشخصی ندارند.
این کارشناس در پایان خاطرنشان کرد: انتظار میرود بازار سرمایه در این هفته روند متعادل رو به بالایی داشته باشد و با مخابره شدن اخبار مثبت از مذاکرات برجام وضعیت بهتری پیدا خواهد کرد. اما در مجموع باید منتظر نتایج مذاکرات برجام بود تا بتوان تصمیم بهتری برای سرمایهگذاری اتخاذ کرد.
مهم ترین سیگنال برای بورس
روند منفی فرسایشی در بازار سهام ادامه دارد. در این بین کارشناسان معتقدند در حال حاضر مذاکرات برجام مهمترین سیگنال برای بورس است. روند منفی فرسایشی در بازار سهام ادامه دارد. در این بین کارشناسان معتقدند در حال حاضر مذاکرات برجام مهمترین سیگنال برای بورس است. حصول توافقات اگرچه در کوتاهکدت شوکی منفی به بازار وارد میکند اما آثار اقتصادی بلندمدت فراوانی دارد که بورس نیز از آن بینصیب نخواهد ماند.
سرگئی ریابکوف، وزیر امور خارجه روسیه گفت: امکان دستیابی به توافق در پرونده هستهای ایران وجود دارد. توسعه برنامه هستهای ایران و فهرست تحریمهای آمریکا علیه تهران، چالشهای پیش رو در گفتوگوهای وین هستند. (فارس)
مذاکرهکننده ارشد روسیه پس از دیدار با علی باقری با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: درباره طیف وسیعی از موضوعات مورد مناقشه که باید برای اطمینان از احیای برجام و لغو تحریمها حلوفصل شود، تبادل نظر کردیم. اولیانوف در پیام دیگری از دیدارش با انریکه مورا هماهنگکننده کمیسیون مشترک برجام خبر داد و عنوان کرد که دو طرف در مورد راهها و ابزارهای ممکن برای تسریع روند مذاکرات و رفع تحریمها گفتوگو کردند.
مذاکرهکننده ارشد چین پس از دیداری نسبتا طولانی با علی باقری گفت: چین و ایران گفتوگوهای دائمی را در جریان مذاکرات دارند و دو طرف درباره تمام مسائل مذاکراتی تبادل نظر میکنند. چین قاطعانه از مطالبات منطقی ایران در زمینه فعالیتهای اتمی، مادامی که خطر اشاعه تسلیحات هستهای نداشته باشد حمایت میکند. دیپلمات چین خاطر نشان کرد که این کشور به حمایت از ایران برای استفاده صلح آمیز از انرژی اتمی ادامه میدهد.
بورس در محدوده مقاومتی شاخص گیر افتاده است
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: با توجه به انتظاری که حقیقیها از کاهش نرخ ارز دارند، به نظر میرسد در میانمدت شاهد رفتار هیجانی سهامداران در بازار باشیم.
به زعم عدهای از کارشناسان، عوامل متعددی در ایجاد روند رکودی بازار سهام دخیل است. اما بهنظر میرسد با توجه به خروج نقدینگی حقیقیها، بازار از نبود نقدینگی کافی رنج میبرد و حمایتهای صورت گرفته توسط حقوقیها، برای رشد بازار کافی نبوده و بازار را در محدودهای مقاومتی پایدار کرده است.
احسان خاتونی، کارشناس و فعال بازار سرمایه به بررسی روند معاملات پرداخت و گفت: بازار سهام در این هفته کار خود را با تجدید عرضهها و خروج نقدینگی حقیقیها آغاز کرد. بنابراین، بورس مجددا وارد روند اصلاحی شد.
وی ادامه داد: علل مختلفی را برای رکود بازار وجود دارد. اما بهطورکلی با توجه به گزارشات ماهانه شرکتها، اصلاح بودجه و حمایتهای صورت گرفته از بورس، انتظار چنین رفتاری از بازار وجود نداشت. بنابراین، بهنظر میرسد با توجه به خروج نقدینگی حقیقیها، بازار از نبود نقدینگی کافی رنج میبرد و حمایتهای صورت گرفته توسط حقوقیها، برای رشد بازار کافی نبوده و بازار را در محدودهای مقاومتی پایدار کرده است.
این کارشناس افزود: روند کنونی بازار، تحت تاثیر مسائل متعددی دچار رکود شده است. برای مثال، در ابتدای هفته جاری، نرخ سود بین بانکی افزایش یافت. این در شرایطی اتفاق افتاد که یکی از ده بند حمایتی دولت، توقف و کنترل نرخ سود بین بانکی بود. بهدنبال آن، در دومین روز معاملاتی هفته، نرخ سود بدون ریسک (نرخ سود اخزا) افزایش یافت. بنابراین تا زمانیکه این نرخها کنترل نشوند، نمیتوان انتظار رونق بورس و ورود نقدینگی به بازار را داشت.
خاتونی بیان کرد: از دیگر عوامل افزایش فشار فروش در بازار سرمایه، افزایش فشار فروش در نمادهای تاثیرگذار و شاخصساز بازار بود. مهمترین دلیل این اتفاق، ثبت اختیارهای اعمال شده بود. این نوع ثبت اختیارها، همانند افزایش سرمایهای که ثبت آن مدتها زمان برده، به تدریج فشار فروش در بازار را افزایش میدهد. بهطور کلی در بازارهای کوچک و کمعمقی مثل بازار سهام ایران، بازارهای آتی و بازارهای اختیار نوسانات شدیدتری نسبت به بازارهای توسعه یافته دارند.
خاتونی با اشاره به پیشنویس اصلاح قانون بازار سرمایه بیان کرد: بازار این روزها گرفتار حواشی پیشنویس اصلاح قانون بازار سرمایه شده است. این موضوع از دیگر عواملی است که خریداران را از خرید و ورود به بازار دلسرد کرده است. در واقع این پیشنویس نوشته شده همانند الحاقیه قانون مجازات اسلامی بوده و رویکرد تنبیهی بالایی دارد. اما به نظر میرسد ضمانت اجرایی این طرح، با توجه به رویکرد تنبیهی آن، وجود نداشته باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مسئله بعدی به مذاکرات برجام اشاره دارد. با توجه به اینکه در روزهای اخیر اخبار مثبتی از مذاکرات به گوش میرسد، نرخ ارز تحت تاثیر این مسئله مقداری تعدیل شده است. اما با وجود اینکه بسیاری از کارشناسان معتقدند حصول توافق در برجام به نفع بازار خواهد بود، با توجه به انتظاری که حقیقیها از کاهش نرخ ارز دارند، به نظر میرسد در میانمدت شاهد رفتار هیجانی سهامداران در بازار باشیم. اما در بلندمدت این مسئله به نفع بازار بوده و سودآوری شرکتها افزایش خواهد یافت.