سریال پایتخت از سریال های محبوب ایرانی ها است.سریال پایتخت یکی از به یادماندنی ترین سریال هایی است که طرفداران آن هر لحظه منتظر ساخت قسمت جدید آن هستند.امسال شاهد فصل 6 سریال پایتخت  هستیم.امروز عکسی از پشت صحنه سریال پایتخت 6 منتشر شد.فصل ششم سریال پایتخت آخرین فصل این سریال بود.

پایتخت یک مجموعهٔ تلویزیونی ایرانی به کارگردانی سیروس مقدم و تهیه‌کنندگی الهام غفوری است که در شش فصل از شبکه یک پخش شده‌است. بازیگران این مجموعه محسن تنابنده، ریما رامین‌فر، علیرضا خمسه، احمد مهران‌فر، نسرین نصرتی، سارا فرقانی اصل، نیکا فرقانی اصل، سلمان خطی، هومن حاجی‌عبداللهی، مهران احمدی و بهرام افشاری هستند

مقدم با اشاره به علت نامگذاری این مجموعه به نام «پایتخت» و نحوهٔ دنباله دار کردن داستان افزود:

به دلیل اینکه خانوادهٔ ما از یک شهر دیگری وارد تهران، پایتخت ایران می‌شوند و دچار یکسری معضلات می‌شوند پایتخت نام گرفت و این اسم هم روی آن ماند، حتی درسری چهارم که ممکنه قصه‌اش به تهران هم کشیده نشود، ولی به هرحال مردم این مجموعه را به نام پایتخت می‌شناسند.

نویسندگان

محسن تنابنده طراح و سرپرست نویسندگان مجموعه پایتخت بوده و فیلمنامه هر فصل از این مجموعه را با همکاری یک یا چند نویسنده نوشته‌است.

سریال پایتخت

مکان‌های فیلمبرداری

این سریال اکثرا در شیرگاه فیلم‌بردای شده‌است. تهران، ساری و قائمشهر از دیگر نقاطی‌است که این سریال در آن فیلم‌بردای شده. همچنین قسمتی از فصل پنجم در آنتالیا فیلم‌برداری شده. قسمت‌های سوریه در فصل پنجم در سوریه فیلم‌برداری نشده‌است، بلکه در ایران فیلم‌برداری شده

پخش

فصل اول پایتخت در نوروز ۱۳۹۰ از شبکه ۱ سیما پخش شده‌است. در نوروز سال ۱۳۹۲ فصل دوم این مجموعه پخش شد. پایتخت ۳ در نوروز ۱۳۹۳ و پایتخت ۴ در رمضان ۱۳۹۴، پایتخت ۵ در نوروز سال ۱۳۹۷ و پایتخت ۶ در نوروز سال ۱۳۹۹ پخش شد. همچنین این سریال بارها در شبکه‌های مختلف صدا و سیما بازپخش شده‌است.

جبار آذین، منتقد سینما و تلویزیون، در پاسخ به این سوال که اگر شنیده‌ها از ساخت فصل هفتم سریال «پایتخت» درست باشد چه توصیه‌ای به تولید کنندگان این سریال دارید؟  گفت: واقعیت سریال‌هایی مانند «پایتخت» این است که از منظر تاریخی عمر مصرف آن‌ها تمام شده است. در واقع اگر مجموعه‌هایی مانند «پایتخت» که به دلیل نوعی نوآوری و حرکت معنوی در فرهنگ مردم با موفقیت‌هایی در قسمت‌ها یا فصول آغازین روبه‌رو شدند، در ادامه نتوانستند به مضامین تازه، ساختار قوی‌تر و حرف‌های جدید برای گفتن دست پیدا کنند از همین‌رو در فصول بعدی، به‌طور مشخص از فصل سوم به بعد، «پایتخت» نتوانست مخاطبان انبوه فصول گذشته را با خود همراه کند. به همین دلیل سریالی مانند «پایتخت» به جای آنکه یک نوع مرکز، مرحله یا الگویی برای تولید آثار خوب مردمی شود به علت توجه بیش از اندازه به مسائل مادی و استفاده از انواع اسپانسر‌ها در جای جای سریال از اهداف نخستین فرهنگی، مردمی و ملی خود فاصله گرفت. به همین دلیل است که سازندگان آن به جای توجه بیشتر به علاقه و سلایق مخاطبان و با توجه به فرهنگ جامعه هر بار با ایجاد یک‌سری ماجرا‌های فرعی دامنه تولید فصلی این سریال را ادامه می‌دهند یا جایگاه شاخصی برای تداوم این نوع تولیدات به وجود می‌آورند.

این منتقد ادامه داد: اگرچه بازیگران و هنرمندان شناخته شده‌ای در این سریال فعال هستند، اما آنچه که بخشی از مخاطبان را همچنان با این سریال همراه کرده همان شخصیت‌های آشنا هستند که متاسفانه به دلیل تکرار بسیاری از موقعیت‌ها، دیالوگ‌ها و روابط دیگر جذابیت سابق را ندارد از همین رو اگر قرار باشد فصل دیگری برای این سریال ساخته شود به طور قطع توفیقی مانند فصول قبل به دنبال نخواهد داشت چراکه مردم انتظار تماشای آثار قوی‌تر و غنی‌تر به لحاظ ساختار هنری و محتوا دارند که متاسفانه سریال «پایتخت» از این مسیر دور افتاده است.

آذین در ادامه و در این خصوص که آیا ورود بازیگران و شخصیت‌های جدید به داستان کمک حال خواهند بود یا خیر؟ چنین اظهار کرد: این‌ها در واقع کمکی به روند داستان نمی‌کند و ترفند‌هایی هستند که سازندگان این نوع سریال‌ها به کار می‌برند تا به نوعی سریال را سرپا نگه دارند در غیر این صورت بستر اصلی داستان سریالی مانند «پایتخت» باید «پایتخت» باشد نه اینکه عنوان با ماجرا فرق داشته باشد. «پایتخت» بسیار از فرهنگ و مناسبات جامعه ما فاصله گرفته است و ترفند‌های تعویض بازیگر و ورود شخصیت‌های جدید به داستان سریال را جذاب نمی‌کند آنچه که باعث جذابیت سریال می‌شود مضامین نو، پرداخت مناسب، پردازش مناسب و استاندارد هنری و ارائه پیام‌های منطبق با فرهنگ جامعه و زندگی امروز ایرانیان است.