سود سهام عدالت در یک هفته اخیر با کاهش شدید رو به رو بوده است. سود سهام عدالت نسبت به هفته های گذشته 3 درصد کاهش یافته است.کاهش قیمت سود سهام عدالت حدودا 351 تومان بوده است. در حالی که سود سهام عدالت مدتی پیش به 11 میلیون نیز رسیده بود. سود سهام عدالت شنبه 21 اسفند ماه واریز شد.

واریز سود سهام عدالت روز گذشته آغاز شد و قرار بود کل مبلغ سود سهام عدالت به حساب همه‌ مشمولان واریز شود.

در حالی وزیر اقتصاد از پایان واریز سود سهام عدالت می‌گوید که سیاری از سهامداران از عدم دریافت سود می‌گویند. برخی دیگر نیز نسبت به مبلغ پایین سود اعتراض دارند.

از آنجایی که تعداد دارندگان سهام عدالت بیش از ۴۹ میلیون نفر است و سود سهام ۴۳ میلیون نفر واریز شده، بنابراین شش میلیون نفر سود نگرفته‌اند که احتمالا بخشی از آنها سهامداران فوت شده هستند.

اما در خصوص دیگر سهامداران مدیر شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرد که اطلاعات بانکی حدود دو میلیون نفر اشتباه بوده است. یعنی حدود دو میلیون نفر از دارندگان سهام عدالت شماره شبای خود را اشتباه اعلام کرده‌اند. یا شماره شبای اعلام شده به مدت شش ماه راکد بوده است.

یعنی واریز سود برای دو میلیون نفر به سال بعد موکول شده است. این افراد باید به بانک مراجعه کنند و مسدود ی حساب بانکی خود را رفع کنند.

همچنین در خصوص کسانی که نسبت به مبلغ سود سهامشان اعتراض دارند شرکت سپرده گداری مرکزی اعلام کرده است:

سهامداران عدالت برای اطلاع از مبلغ واریز سود سهام سال مالی منتهی به اسفند ۱۳۹۹ می‌توانند با ورود به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به نشانی www.ddn.csdiran.ir مراجعه کنند.

سهامداران عدالت می‌توانند علاوه بر روش فوق، با تماس مرکز تماس ۱۵۶۹ داخلی ۱ و تارنمای www.sahamedalat.ir نسبت به واریز سود سهام عدالت خود مطلع شوند.

رییس هیات مدیره تعاونی سهام عدالت کشور از متغییر بودن سود سهام عدالت برای برخی سهامداران خبر داد.

 عسگر توکلی از متغییر بودن سود سهام عدالت برای برخی سهامداران خبر داد و گفت: افرادی که سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی دارند، ۵۷۵ هزار تومان و مددجویان زیر پوشش نهاد‌های حمایتی کمیته امداد و بهزیستی با برگه سهام عدالت یک میلیون تومانی نیز یک میلیون و ۸۱ هزار تومان در این ماه دریافت خواهند کرد.

او گفت:برای کسانی که دارای سهام ۴۹۲ هزار تومانی هستند ۵۳۰ هزار تومان سود به آن‌ها اختصاص پیدا می‌کند.

به گفته توکلی افرادی که دارای سهام عدالت ۴۵۰ هزار تومانی هستند ۴۸۰ هزار تومان سود به حساب آن‌ها واریز می‌شود.

رییس هیات مدیره تعاونی سهام عدالت کشور افزود: برخی از افراد ممکن است بخشی از اوراق خود را فروخته باشند یا پاره‌ای از سهم را در اختیار داشته باشند، بنابراین ممکن است این اعداد متفاوت باشد.

او گفت: سپرده گذارانی که تاکنون شماره حساب خود را اعلام نکرده اند می‌توانند با ورود به سامانه سهام عدالت و اعلام شماره شبای بانکی سود سهام سال‌های قبل و سال ۱۳۹۹ را دریافت کنند.

توکلی افزود: سهامدارانی که پیش‌تر اطلاعات خود را در سامانه سجام یا سایت سهام عدالت ثبت کرده بودند نیز سود خود را بر اساس میزان سپرده گذاری دریافت می‌کنند.

رییس هیات مدیره تعاونی سهام عدالت کشور گفت: دو شرکت سرمایه پذیر در مرحله اقدام به واریز سود هستند و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی ۹۹ درصد سود سهامداران را از شرکت‌های دریافت کرده است.

واریز سود سهام عدالت از صبح دیروز آغاز شده و هم اکنون ادامه دارد.

اجرای وثیقه سهام برای دریافت وام از سال ۱۴۰۱ اجرایی می شود

 نایب رییس هیات مدیره سازمان بورس به وثیقه قرار دادن اوراق برای دریافت وام بانکی اشاره کرد و گفت: به‌طور قطع وثیقه سهام برای دریافت وام از سال ۱۴۰۱ اجرایی خواهد شد.

وی اظهار داشت: بانک‌ها با ارتباطی که با شرکت سپرده‌گذاری دارند، این اقدام را قطعا انجام می‌دهند و سهام را به عنوان وثیقه می‌پذیرند. تاکنون حداقل و حداکثری برای آن در نظر گرفته نشده و این امر وابسته به سیاست‌های مربوط به بانک‌ها است.

وی اعلام کرد: هر بانک با توجه به منابعی که در اختیار دارد می‌تواند به سهامداران وام دهد و سهام آن‌ها را به‌عنوان وثیقه بپذیرد؛ به همان صورت که اکنون کارت اعتباری سهام عدالت از طریق بانک‌ها به مشمولان این سهام اختصاص پیدا کرده است.

نایب رییس هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با اعلام تعیین تکلیف وراث سهام عدالت در سال ۱۴۰۱، گفت: به طور قطع وثیقه سهام برای دریافت وام نیز از سال ۱۴۰۱ اجرایی خواهد شد.

محسن خدابخش به آخرین اقدامات انجام شده برای تعیین تکلیف وضعیت وراث سهام عدالت اشاره کرد و افزود: بررسی وضعیت وراث باید از طریق شرکت سپرده‌گذاری انجام شود که این اقدام نیازمند همکاری متولیان امر انحصار وراثت نیز است.

وی اظهار کرد: سازمان بورس، شرکت سپرده‌گذاری را مکلف کرده است تا مساله مربوط به وراث و تعیین تکلیف آن‌ها را از طریق متولیان انحصار وراثت ساماندهی کند و هر چه سریع‌تر آن را به نتیجه برساند.

خدابخش خاطرنشان کرد: متاسفانه اتفاق رخ داده این بود که از زمان واگذاری سهام عدالت و نیز اختصاص آن به مشمولان این سهام حدود سه میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از دارندگان سهام عدالت فوت کرده‌اند.

نایب رییس هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد: همچنین با پیگیری‌های انجام شده مشخص شد که برخی از وراث همان دارندگان سهام عدالت هم فوت کرده‌اند؛ بنابراین مسایل موجود بر سر راه این اقدام بسیار پیچیده است و مشکل فقط مربوط به بعد از ورود سهام عدالت در بازار سرمایه نیست

وی ادامه داد: با توجه به وجود چنین مسایلی، این اقدام نیازمند تعامل و همکاری متولیان مربوط به انحصار وراثت است.

خدابخش تاکید کرد: شرکت سپرده‌گذاری مرکزی باید در سال ۱۴۰۱ مسایل مربوط به وراث سهام عدالت را ساماندهی کند و در نهایت مالکین آن سهام مشخص شوند.

نایب رییس هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: به‌طور حتم مساله مربوط به وراث سهام عدالت در سال ۱۴۰۱ تعیین تکلیف خواهد شد.