دولت در سال جدید با حذف ارز ترجیحی پیشنهاداتی برای یارانه جدید دارد. به تازگی پرداخت یارانه گوشت به عنوان یارانه جدید توسط دولت مردان مطرح شده است.این یارانه جدید بر اساس گمانه زنی ها به 300 هزار تومان می رسد. یارانه جدید به گفته برخی از نمایندگان به صورت کالا پرداخت خواهد شد.در ادامه به آخرین اخبار از یارانه جدید می پردازیم.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد گفت: سال گذشته ۷۲ هزار سری جهیزیه به نوعروسان نیازمند اهداء شد.

حسین خدرویسی در مراسم افتتاح بازارچه رمضان زنان سرپرست خانوار و نمایشگاه دستاوردهای اشتغال مددجویان خراسان شمالی افزود: ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار خانوار با جمعیت پنج میلیون نفر تحت حمایت کمیته امداد هستند.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد افزود: از این تعداد یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر زنان سرپرست خانوار هستند.

وی اظهار کرد: توانمندسازی زنان سرپرست خانوار از طریق ایجاد مشاغل خرد و خانگی از جمله برنامه‌های این نهاد در جهت خودکفایی مددجویان است.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد، تحکیم بنیان خانواده را از اهداف این نهاد عنوان کرد و ادامه داد: سال ۱۴۰۰ بیش از  ۷۲ هزار سری جهیزیه به نوعروسان و زوج‌های نیازمند سراسر کشور اهداء شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی کمیته امداد، وی از افزایش مستمری مددجویان برای سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: مستمری مددجویان تحت حمایت کمیته امداد از فروردین‌ماه با ۲۲ درصد افزایش پرداخت می‌شود.

علت واریز نشدن یارانه رمضان چیست؟

واریز یارانه ۱۵۰ هزار تومانی رمضان از ساعت ۲۴ شب گذشته آغاز شده است. اما بسیاری از خانوارها می‌گویند مشمول این یارانه بوده‌اند اما هیچ پولی به حساب آنها واریز نشده است. علت واریز نشدن یارانه رمضان چیست؟

قرار بود یارانه رمضان به حساب ۱۱ میلیون نفر واریز شود. واریزی‌ها آغاز شده اما بسیاری از مردم هنوز یارانه رمضان را دریافت نکرده‌اند.

واریز نشدن یارانه رمضان چند دلیل عمده دارد:

واریز یارانه‌ها از شب گذشته آغاز شده و احتمالا تا ساعات میانی امروز شنبه ۲۷ فروردین ماه ادامه دارد. پس ممکن است بسیاری از مشمولان در لیست واریز یارانه باشند اما هنوز بانک عامل واریز یارانه را آغاز نکرده باشد یا اینکه هنوز نوبت واریز به برخی از افراد نرسیده باشد.

دومین عامل این است که ممکن است افراد مشمول یارانه رمضان نباشند و از ابتدا نام آنها در لیست یارانه رمضان قرار نگرفته باشد.

ابتدا گمان می‌رفت که مشمولان یارانه عینا همان افرادی باشند که یارانه نوروز به حساب آنها واریز شده است. یعنی مستمری‌بگیران کمیته امداد و بهزیستی، افرادی که یارانه معیشتی می‌‌گیرند اما سهام عدالت ندارند و زنان سرپرست خانواری که در دهک اول تا چهارم قرار دارند.

مجموع افرادی که یارانه نوروز ۱۴۰۱ را دریافت کردند، ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بودند. اما بعد از انتشار اطلاعیه سازمان برنامه و بودجه مشخص شد یارانه ۱۵۰ هزار تومانی رمضان به ۱۱ میلیون نفر تعلق می‌گیرد. یعنی حدود یک میلیون نفر از لیست یارانه‌بگیران نوروز خط خورده‌اند و مشمول یارانه رمضان نشده‌اند.

بر این اساس نمی‌توان مبنای واریز یارانه رمضان را الزاما دریافت یارانه نوروز دانست. لیست یارانه‌بگیران ۲۲ بهمن هم سه برابر افرادی بود که یارانه رمضان برای آنها واریز شد. یعنی یارانه ۲۲ بهمن ماه به حساب ۳۲ میلیون نفر واریز شد اما این یارانه تنها به حساب سرپرستان ۱۱ میلیون نفر واریز می‌شود.

اما برای اطمینان پیدا کردن از اینکه افراد مشمول یارانه رمضان شده‌اند یا نه باید تا پایان امروز صبر کرد. چون دفعات قبل هم واریز یارانه از بامداد آغاز شد و تا ساعات میانی روز بعد ادامه یافت.

طبق اعلام سازمان برنامه و بودجه کشور، افرادی که ۲۲ بهمن گذشته و نوروز امسال مشمول دریافت یارانه بودند، یارانه ویژه ماه رمضان را دریافت خواهند کرد.  یارانه کمک معیشتی ماه مبارک رمضان به حساب سرپرستانی که به هر دلیلی از سهام عدالت جا افتاده‌اند، نیز واریز خواهد شد.

 امید حاجتی مدیرعامل هدفمندسازی یارانه‌ها گفت: این یارانه به ۴ دهک اول، افراد تحت حمایت کمیته امداد و بهزیستی پرداخت می شود که در واقع برای ۳۱ میلیون نفر و ۷۷۱ هزار نفر در قالب ۱۱ میلیون و ۳۸ هزار و ۵۲۰ خانواده نفری ۱۵۰ هزار تومان واریز می شود.

یارانه کمک معیشتی به اقشار آسیب‌پذیر و با درآمد کم از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون در دو مرحله و در مناسبت‌های سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و عید نوروز به دهک‌های اول تا چهارم به انضمام افراد تحت پوشش و مستمری بگیران سازمان‌های حمایتی نظیر کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی کشور پرداخت شده است.

ساعت ۲۴ دیشب مبلغ ۱۵۰ هزار تومان به ازای هر نفر به عنوان یارانه کمک معیشتی ماه مبارک رمضان به حساب سرپرستان خانوارهای شناسایی‌شده واریز خواهد شد.

 این یارانه به ۴ دهک اول، افراد تحت حمایت کمیته امداد و بهزیستی پرداخت می شود که در واقع برای ۳۱ میلیون نفر و ۷۷۱ هزار نفر در قالب ۱۱ میلیون و ۳۸ هزار و ۵۲۰ خانواده واریز خواهد شد.

یارانه نقدی حامل های انرژی

قدیمی ترین یارانه نقدی است و پرداخت آن از آذر ماه سال ۸۹ تا به امروز بی وقفه ادامه دارد؛ مبلغ این یارانه تا به امروز به صورت ثابت ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان برای هر نفر بوده است.

البته ارزش دلاری این یارانه نقدی در طول سیزده سال گذشته مسیری نزولی را در گرفته است و از حدود ۴۵ دلار به حدود ۱۶ دلار رسیده است.

شهریور ماه سال گذشته مهدی پازوکی، اقتصاددان و کارشناس سازمان برنامه و بودجه پیشتر به خبرآنلاین گفته بود: از جمعیت ۸۵ میلیون نفری کشور تعداد ۷۷٫۵ میلیون نفر یا به عبارتی ۹۵ درصد مردم مشمول دریافت یارانه نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی هستند.

به استناد قانون بودجه سال ۱۴۰۱ دولت و مجلس برای یارانه نقدی و معیشتی به صورت مشترک اعتباری ۷۳٫۸ هزار میلیارد تومان پیش بینی کرده‌اند.

یارانه معیشتی

افزایش شبانه و ناگهانی قیمت بنزین در آبان ماه سال ۹۸، ماجرایی به راه انداخت که از میان مقامات وقت کسی حاضر نشد به صورت مستقیم مسئولیت آنرا برعهده بگیرد.

از جمله تبعات ثانویه این اتفاق، اختصاص یارانه جدیدی به مردم تحت عنوان یارانه معیشتی بود؛ رقم این یارانه به ازاء هر نفر ۵۵ هزار و ۵۰۰ تومان است و برای ۲۹ ماه متوالی پرداخت آن تا سقف خانوارهای پنج نفر و بیشتر ادامه یافته است.

با این حساب یک خانواده 3 نفره مبلغ 166 هزار و 500 تومان بابت یارانه معیشتی اردیبهشت دریافت خواهند کرد.