یارانه نقدی | یارانه نقدی این ماه روز سه شنبه 20 اردیبهشت واریز خواهد شد . نرخ جدید یارانه نقدی به زودی اعلام خواهد شد. افزایش صددرصدی یارانه نقدی دهک های پایین. از امسال یارانه نقدی هدفمند خواهد شد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که دولت به صورت تدریجی و با برنامه‌ای دقیق و شفاف می‌تواند برای اصلاح یارانه‌های پنهان اقدام کند که آثار مثبت اقتصادی برای کشور به همراه دارد.

فتح الله توسلیدرباره اینکه اقدام دولت برای اصلاح یارانه‌های پنهان چگونه منجر به از بین رفتن فقرمطلق خواهد شد، گفت: پیش از این به دلیل شرایط اقتصادی کشور، مجموع حاکمیت به این نتیجه رسیدند که باید در برخی از بخش ها برای کالاهای اساسی و خاص یارانه تعلق بگیرد. این تصمیم هرچند در ابتدا عاقلانه بود ولی در ادامه ضعف مدیریت در برخی از مقاطع و بخش ها، منجر به فساد در تامین و توزیع یارانه شد که در عمل به اقتصاد کشور ضربه زد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به رویکرد دولت سیزدهم که مبارزه با فساد در همه بخش ها را در دستور کار دارد، اصلاح یارانه پنهان و چگونگی انجام آن در برنامه ریزی دولت قرار گرفت. اما چگونگی نحوه اجرای آن به دقت نظر و حساسیت خاصی نیاز دارد.

وی توضیح داد: اگر اصلاح یارانه‌های پنهان با سرعت انجام شود، دهک های پایین جامعه که اطلاعی از این موضوع ندارند، آسیب خواهند دید. بر همین اساس در بررسی دقیق و کارشناسی شده، باید مشخص شود این یارانه از چه اقلامی و چه گروه هایی باید کسر و حذف شود و ساز و کار آن برای جلوگیری از آسیب به اقتصاد کشور و مردم به چه نحوه باشد.

نماینده مردم کبودرآهنگ و بهار تاکید کرد: درغیراین صورت اصلاح یارانه های پنهان، سبب آسیب به دهک های پایین جامعه خواهد شد که در ادامه امنیت ملی کشور آسیب می بیند.

توسلی با بیان اینکه دولت باید به صورت دقیق و شفاف، ساز و کار اصلاح یارانه های پنهان را بیان کند، اظهار کرد: به عنوان نمونه در حذف یارانه دارو باید مشخص شود چه بخش ها و نهادهایی را در برمی گیرد. به عنوان نمونه آیا بیماران سرطانی، صعب العلاج و بیماران خاص شامل این حذف خواهند شد یا خیر. همچنین شفاف شود که اصلاح ارز ترجیحی داروهایی که صدها هزار نفر هم به آن نیاز دارند به چه صورت خواهد بود.

وی با اشاره به یارانه نهاده های دامی گفت: در برخی از مناطق کشور دامداران و کشاورزان به شدت به نهاده های دامی نیاز دارند، ولی برای آنها این نهاده ها فراهم نیست و شاهد فروش آنها در بازار آزاد هستیم.

این نماینده مجلس تاکید کرد: سوال اینجاست اگر در صورت اصلاح یارانه های پنهان در اقلامی مانند نهاده های دامی، کشاورز چگونه باید نسبت به تامین آن اقدام کند. یا در اصلاح یارانه آرد و بنزین، آثار تورم آن به چه صورت خواهد بود. تمام این مسائل و پرسش های شبیه آن باید به صورت کارشناسی شده و دقیق پاسخ داده شود.

وی با اشاره به یارانه تامین نهادها دامی و تحویل آن به کشاورزان به عنوان یکی مواردی که منجر به فساد شده بود، اظهار کرد: پس از اینکه موضوع تامین و توزیع نهاده های دامی از وزارت صنایع و معادن به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شد، همچنان وزارت جهادکشاورزی به آمادگی لازم، نیروهای کافی و زیرساخت های مناسب برای اجرای درست تامین و توزیع دقیق نهاده های دامی نیاز دارد تا از مشکلات کشاورزان در این بخش کاسته شود. البته دولت برای بهبود شرایط این بخش تلاش های قابل قبولی انجام داده ولی همچنان نیاز به سازماندهی دارد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه برای اصلاح یارانه پنهان، اطلاعات همه بخش ها، گروه ها و مردم موجود است، گفت: سامانه های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارتخانه های صنایع، کشاورزی و دیگر نهادهای اجرایی از اطلاعات ریز مردم و گروه های مختلف ٖآگاه هستند و کشور فقر اطلاعات ندارد. به عبارتی دستگاه های اجرایی می توانند با استفاده از این اطلاعات نسبت به اصلاح یارانه ها پنهان تصمیمات درستی اتخاذ کنند.

وی با اشاره به موضوع ارز ترجیحی خاطرنشان کرد: ارز ترجیحی هم از مسائلی شبیه یارانه پنهان است که اقتصاد ملی به چنین روندهایی گره زده شده است. با این حال اگر دولت بخواهد به یکباره اقدام به اصلاح یارانه های پنهان کند،‌ مانند مسائل مطرح شده برای اصلاح ارز ترجیحی، قطعا آثار تورمی و التهاب بازار را به همراه دارد. اما پس از آماده شدن شرایط لازم‌، دولت به صورت تدریجی و برنامه ای دقیق و شفاف می تواند برای اصلاح یارانه های پنهان اقدام کند که آثار مثبت اقتصادی برای کشور به همراه دارد.

مسعود میرکاظمی  درباره سیاست دولت در بودجه ۱۴۰۱ گفت: دولت سیاست‌های ثبات اقتصادی در بازار و این که از طرف دولت خلق پول نکند و از این حیث تورم مدیریت شود را در ۱۴۰۱ ادامه خواهد داد.

وی  افزود: حوزه اشتغال و رشد اقتصادی از برنامه های اصلی دولت است که در استان‌ها و دستگاه‌های اجرایی دنبال می‌شود و شاخص‌های کمی و کیفی در نظر گرفته شده است. توافقنامه‌های با استان‌ها و با دستگاه‌ها انجام خواهد شد و تلاش می‌کنیم حرکت جدی در بخش اقتصاد شروع شود.

به گفته معاون رئیس جمهور، دولت در بحث پایه پولی هم بسیار جدی است و آن را به عنوان یک خط قرمز مدنظر دارد.

وی با بیان اینکه سال گذشته به رغم اینکه از نظر درآمد هزینه دولت را در وضع خوبی تحویل نگرفتیم و بدهی‌های بالایی داشتیم، اظهار داشت: خوشبختانه این بدهی‌ها تسویه شد و بدون اینکه به استقراض یا افزایش پایه پولی مجبور شویم، سال گذشته را گذراندیم و مجموعاً بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان پرداخت تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و اشتغال داشتیم و علاوه بر آن هزینه‌های مانده در خزانه یعنی تخصیص حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان بدون وجود منابع در خزانه تسویه شد. پاداش بازنشستگانی که در نوبت بودند و همچنین هزینه‌های اجتناب ناپذیر پرداخت شد.

میرکاظمی خاطرنشان کرد: سعی شد با مدیریت بر هزینه‌ها صرفه جویی لازم را داشته باشیم و به سمت توسعه عمرانی برویم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور درباره تحقق اظهارات رییس جمهور مبنی بر عدالت در پرداخت‌ها گفت: سازمان امور اداری و استخدامی کشور موظف شده بحث عدالت در پرداخت حقوق خصوصاً در بخش رفاهی را سر و سامان بدهد تا بی عدالتی بین دستگاه‌ها از بین برود.

با تنظیم بازتوزیع یارانه‌ها می‌توان فقر مطلق را کنترل کرد

میرکاظمی درباره اینکه چگونه قرار است رفع فقر مطلق که توسط رئیس جمهور مطرح شده پیگیری شود، تصریح کرد: بخشی از آن پرداخت‌هایی است که باید انجام می‌شد مانند پرداخت مازاد بر یارانه‌ها در سه دهک پایین جامعه به مناسبت‌های مختلف دهه فجر ماه رمضان و غیره انجام شد تا کمکی به این خانواده ها باشد.

وی افزود: بحث اصلی تنظیم بازتوزیع یارانه‌هاست که اگر این بازتوزیع به دهک‌های پایین بهتر انجام شود قطعاً ضریب جینی ما اصلاح می‌شود و به تبع آن فقر مطلق را می‌توان تا حدود زیادی کنترل و آن را کم کرد و به سمتی برویم که فقر مطلق نداشته باشیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه در کشور منابع فراوان وجود دارد اما توزیع نامناسب است، گفت: حجم بالای یارانه انرژی پنهان داریم که افراد مرفه به مراتب بیشتر از افراد کم برخوردار از آن بهره می برند و از این نعمت استفاده می‌کنند و اگر بتوانیم این موارد را سر و سامان دهیم چیزی به نام فقیر نخواهیم داشت.

وی افزود: رفع فقر مطلق  یعنی همه مردم حداقل نیاز معاش را در اختیار داشته باشند و همه از آن برخوردار باشند که الان منابع در یارانه انرژی چه پنهان و چه مشهود ناعادلانه توزیع می شود.

حذف یارانه در بحث ارز ترجیحی نداریم/ توزیع باید عادلانه باشد

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: همچنین در ارز ترجیحی اگربخواهیم امسال ارز ترجیحی اختصاص یابد حداقل ۲۰ میلیارد دلار پول برای آن باید درنظر گرفته شود که این مابه التفاوت را همه به طور یکسان استفاده نمی‌کنند.

طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی در فهرست طرح‌های مورد بررسی مجلس مدت ها است که با انتقادات گسترده روبه‌رو شده است، زیرا بسیاری از مردم این طرح را در راستای ایجاد محدودیت دسترسی به شبکه‌ها و پیام‌رسان‌های اجتماعی تلقی می‌کنند. اما مجلسی‌ها می‌گویند که طرح صیانت از فضای مجازی آن چیزی نیست که مردم در موردش حرف می‌زنند. در همین راستا گفتگویی داشتیم با یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی. با گسترش نیوز همراه باشید:

طرح صیانت دو بار دچار تغییر شده

بیژن نوباوه وطن نایب رئیس اول کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار گسترش نیوز در مورد موضوع یاد شده اظهار کرد: طرح صیانت که نام اصلی آن « طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی» است تاکنون دو بار دچار تغییر شده، این طرح در واقع حدود سی و چند ماده است که ۲۲ ماده آن تعدیل شده در واقع آن طرح صیانت اولیه که آمده بود و خود ما هم روی آن نظر داشتیم در حال حاضر دچار تغیراتی شده و به یک طرحی بسیار متعادل تبدیل شده است. این طرح در کشورهای دنیا همانند آمریکا و اتحادیه اروپا اجرا شده و به مراتب سخت گیرانه تر از طرحی است که ما آورده‌ایم، به خصوص در ارتباط با کاربران که کار ما اصلاً در ارتباط با کاربران این طرح بسیار عادی و متعادل است. غربی‌ها در رابطه با پلتفرم‌هایی که خودشان صاحبش هستند سخت گیری‌شان به مراتب بیشتر است.

نماینده مردم تهران ادامه داد: طرح صیانت را متاسفانه بسیاری از مردم یا نخوانده‌اند و یا نمی‌خواهند بخوانند. در مجلس هم به گفته یکی از اعضا هیئت رئیسه حدود ۷۰ درصد نمایندگان حتی یک بار هم آن را نخوانده اند. وقتی می پذیریم که در حوزه فضای مجازی نیاز به تدوین قانون داریم. باید بدانیم که آیا قانون می خواهیم یا نه ؟ اگر قانون می‌خواهیم قانون چیست. پیش‌نویس و پیشنهاد این قانون چیست؟ در جلساتی که تشکیل می‌شد از دولتی و غیر دولتی گرفته تا شورای عالی فضای مجازی، وزارت ارتباطات، نهاد های مختلف در بخش خصوصی و... همگی حضور داشتند. تمام گزارش‌های آن که حدود ۱۳ جلسه بوده منتشر شده است.در آن جلسات از همه نظرخواهی شده و حتی بسیاری طرح هایشان را نوشتند و کتباً تحویل دادند.

وی افزود: هیچ نقطه تاریکی در این طرح نیست. این طرح به علت مهم بودن در کمیسیون اصل ۸۵ و کمیسیون مشترک مطرح شده است. البته طرح صیانت جنبه قطعیت ندارد و به صورت موقت سه ساله یا پنج ساله است. بعد از آن می شود دوباره تغییرش داد این یکی از امتیازات طرح بود. این طرح اکنون در اول راه مجلس است. همه نمایندگان مثل صحن علنی می توانند نظر بدهند و حرفشان را بزنند.

نیازمند فضای مجازی بسیار پیشرفته تر هستیم

نوباوه ادامه داد: یک ظرفیت بزرگی بود که ما در مجلس متاسفانه با سو تدبیر هیئت رئیسه حرفهای خلاف قانون زده شده است. برای مثال آقای سلیمی نماینده محلات اظهاراتی خلاف قانون داشته‌اند. همه مدارک موجود است که آمدند تفسیر را به رای کردند و این طرح هنوز مشکوک مانده و این اشتباه است. یعنی ما کماکان باید به بی‌قانونی در فضای مجازی ادامه‌ دهیم. بخشی از مساله سیاسی است که بعضی از ما حساسیت مان بیشتر است.همچنین بحث‌های حقوقی، حقوق اجتماعی، حقوق فردی که در فضای مجازی امروزه بیشترین خسارت را به کشور ما می زند. همه ما هم واقف به این هستیم که فضای مجازی فضایی بی بدیل است یعنی قطعاً برای کاهش هزینه‌ها ، تسهیل در امور دولت و مردم نیاز است. در حال حاضر همه نظام‌ها پذیرفتند که فضای مجازی فرصتی بی بدیل است و دولت هم با بیان دولت الکترونیک نشان داده است که ما قطعاً نیازمند فضای مجازی بسیار پیشرفته تر از اکنون هستیم. منتها برخی دوستان به خاطر اساسش به دلایل سیاسی مخالف‌اند و این مسئله را بزرگ می‌کنند و حقوق قانون گذاری در این فضا را می ‌خواهند مخدوش کنند در حالی که همه ما از این فضا استفاده می‌کنیم. همه ما معتقد به حفظ حریم شخصی، خانوادگی و اجتماعی خود هستیم.

وی ادامه داد: ما با این طرح قصد داریم همه اتفاق هایی که در حال حاضر می‌افتد را بررسی کنیم. برای مثال شخصی آمده تعدادی هنرپیشه را زیر سوال برده کدام بخش حقوقی پیگیری می کند که این شخص حساب پس بدهد ؟ طرح صیانت سبب می شود که بتوان به راحتی پیگیر اینچنین قضایایی شد.

۴۵ هزارتومان پول یک پیتزا نیست

نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس در مورد طرح دیتاسنتر اظهار کرد: طرح دیتا سنتر یکی از مسائل بسیار مهمی است که آنچنان مردم به آن توجه نمی کنند. بطور مثال دولت می خواهد به بخشی از دهک‌ها یارانه بیشتر بدهد، در حال حاضر دولت به ۷۰ درصد دهک‌های جامعه یارانه ۴۵ هزار تومانی می دهد. در حالی که ۴۵ هزارتومان پول یک پیتزا نیست. یعنی اگر این ۴۵ هزار تومان را به کارمندی که اصلا نیاز ندارد نباید بدهند. آن را می‌توانند جمع کنند و به کسی بدهند که از نظر مالی تامین نیست. تا مبلغ چشمگیری شود. بطور مثال می توان به آنها ماهی یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان یارانه داد که آن هم اکنون مبلغ بسیارکمی است.

نوباوه در پایان اظهار کرد: چون اطلاعاتی نیست تصمیم گیری سخت است اما با طرح دیتاسنتر می‌توان اطلاعات دقیقی کسب کرد. در حال حاضر ما به جایی رسیده ایم که دیتا سنتر تشکیل شود تا اطلاعات دقیق از جامعه ارائه دهد. آنچه که در مجلس تصویب شد یکی از پیشرفته ترین کارهایی که در این خصوص انجام شده است.