روانشناس خانواده در تهران و یا سایر شهرها، به شخصی اطلاق می گردد، که با دانش و تجربه خود، در مواجهه با چالش های زندگی به شما کمک می نماید. 

روانشناسی خانواده، یک شاخه مستقل در علم روانشناسی می باشد. چرا که، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. با مراجعه به یک روانشناس خانواده در تهران و یا سایر نقاط، می توان در جهت بهبود روابط اعضا با یکدیگر کوشید و تعارضات خانوادگی را برطرف ساخت. خانواده یک کانون بسیار مهم و ارزشمند است، که تنها در صورتی می توان در آن به رشد و آرامش دست یافت، که اعضا، قوانین همزیستی و احترام به حقوق یکدیگر را بیاموزند. اگر تعامل افراد یک خانواده با یکدیگر سرد شود، هر یک از آنها سوی خویش رفته و همچون افراد غریبه در زیر یک سقف زندگی خواهند کرد.

بنابراین، کمک گرفتن از یک دکتر روانشناس خانواده، همچون یک کشتی نجات خانواده را در کنار هم حفظ می کند، و راه و روش حل مسائل را به آن ها می آموزد. البته، این بدین معنا نیست که یک روانشناس خانواده خوب، وظیفه دارد یک سری دستورالعمل به شما ارائه کند و شما هم آنها را بی کم و کاست اجرا نمایید.

در واقع، خانواده درمانگر به شما یاد می دهد تا چگونه، برای عبور از چالش های زندگی، راه بسازید. همین امر، موجب ایجاد تعامل موثر و افزایش اعتماد به نفس در بین اعضای خانواده می گردد.

روانشناس خانواده در تهران

کلیه ی اعضای خانواده، می بایست برای داشتن خانواده ای شاد و سالم تلاش نمایند.

مشکلات خانواده که توسط روانشناس حل می شود

در زیر نمونه هایی از الگوهایی است که اغلب در خانواده های ناکارآمد رخ می دهد و باعث مشکلات خانواده می شود را مطالعه کنید. در شرایط زیر مراجعه به یک روانشناس مجرب خانواده کمک کننده خواهد بود.

خشونت در خانواده

یکی از والدین یا هر دو از تهدید یا اعمال خشونت فیزیکی به عنوان ابزار اصلی کنترل استفاده می کنند. کودکان ممکن است مجبور شوند شاهد خشونت باشند، ممکن است مجبور شوند در تنبیه خواهر و برادر شرکت کنند، یا ممکن است در ترس و وحشت زندگی کنند.

اعتیاد در خانواده

یکی از والدین یا هر دو اعتیاد یا رفتارهای اجبارگونه دارند (مانند مواد مخدر، الکل، بی بند و باری، قمار، کار بیش از حد یا پرخوری) که تأثیرات قوی بر اعضای خانواده دارد.

بدرفتاری با اعضاء خانواده

یکی از والدین یا هر دو کودکان را استثمار می کنند و با آنها به عنوان دارایی رفتار می کنند. در این شرایط هدف اصلی پاسخگویی به نیازهای جسمی و یا احساسی بزرگسالان است (مثلاً محافظت از والدین یا شاد کردن والدی که افسرده است).

مراقبت ناکافی در خانواده

یکی از والدین یا هر دو قادر به ارائه مراقبت های مالی یا فیزیکی اولیه برای فرزندان خود نیستند. به طور مشابه، یک یا هر دو والدین از حمایت عاطفی کافی برای فرزندان خود کوتاهی می کنند.

کنترل گری زیاد

یک یا هر دو والدین کنترل مستبدانه قوی بر فرزندان اعمال می کنند. اغلب این خانواده ها به شدت به یک باور خاص (مذهبی، سیاسی، مالی، شخصی) پایبند هستند. در این خانواده ها انطباق با انتظارات نقش و قوانین بدون هیچ گونه انعطافی انتظار می رود.

درهم آمیختگی زیاد

تعداد تعاملات و دخالت کردن در امور شخصی دیگر اعضا وجود دارد. این قبیل رفتارهای ناکارآمد در خانواده ها مسبب اختلالات جدی در نظام خانواده می شود. با این حال، زمانی که الگوهایی مانند موارد فوق بوسیله روانشناسان خانواده اصلاح می شوند تعادل به محیط خانه دوباره باز می گردد.

مشکلات  کودکان در خانواه درمانی

اگر کودکان در تعارضات بین والدین مجبور به جانبداری شوند، مشکلات رفتاری  و خلقی پی آیند اجتناب ناپذیر خواهند بود.

والدین ممکن است اتفاقی را انکار کنند که کودک واقعاً مشاهده کرده است، برای مثال، زمانی که والدین یک تعطیلات فاجعه ‌بار را به عنوان «وقت خوب» توصیف می‌کنند. در این شرایط نظام واقعیت سنجی کودک آسیب می بیند.

سایر مشکلات کودکان:

به خاطر احساسات و افکارشان نادیده گرفته می شوند، آنها مورد انتقاد قرار می گیرند.

والدینی که به طور نامناسبی مداخله گر، بیش از حد درگیر و محافظه کار هستند.

والدینی که به طور نامناسب از هم دور هستند و با فرزندان خود صمیمی نیستند.

کودکان ساختار و خواسته های افراطی برای زمان، انتخاب دوستان یا رفتار خود دارند. یا برعکس، هیچ دستورالعمل یا ساختاری دریافت نمی کند.

فرصتی برای مراجعه به روانشناس خانواده نداشته باشد.

از ارتباط کامل و مستقیم با سایر اعضای خانواده محدود باشد.

مجاز به استفاده از مواد مخدر یا الکل باشد.

امنیت علطفی را بیرون از خانه قفل تجربه کند.

متحمل پرخاشگری فیزیکی شود.

روانشناس خانواده در چه زمینه هایی می تواند کمک کند؟

سطح مداخله ی روانشناس خانواده، از مداخله ی مشاور خانواده عمیق تر می باشد. چرا که، روانشناسی به طور دقیق کاراکتر و رفتار هر یک از اعضای خانواده را به طور دقیق ریشه یابی نموده و مورد تحلیل قرار می دهد. از این روی، قادر به حل مشکلات پیچیده تری خواهد بود. حتی، گاهی مشاوران، خانواده هایی که دچار معضلات عمیق اجتماعی می باشند را، به روانشناس خانواده ارجاع می دهند.

برخی از چالش هایی که برای آن ها می توان به روانشناس خانواده در تهران مراجعه نمود، عبارتند از: افسردگی، استرس، انواع اعتیاد، وسواس، عدم میل به گفتگو، اختلالات زناشویی، مشکلات رفتاری و تحصیلی، آموزش فرزندان، شک و بدگمانی، مشکلات مرتبط با اشتغال، مراقبت از عضو سالمند خانواده، دخالت های خانوادگی، طلاق های عاطفی، مدیریت بحران و... .

این موارد، تنها چند نمونه از مشکلاتی هستند، که در بین بسیاری از خانواده ها شایع می باشند. از این روی، شما برای هر چالش دیگری می توانید با دریافت مشاوره و راهکار، به خانواده ی خود حیاتی دوباره ببخشید.

شادی با مراجعه به روانشناس خانواده

مراجعه به یک روانشناس خانواده در تهران و یا سایر شهرها، موجب انسجام و ایجاد صمیمیت بیشتر در بین اعضا خانواده می گردد.

هزینه های مراجعه به روانشناس

در دنیای امروز، هر به دست آوردنی، هزینه ای در پی دارد. اما، در رابطه با مراجعه به روانشناس خانواده، هزینه های شما تبدیل به یک سرمایه گذاری ارزشمند، برای داشتن آینده ای درخشان خواهد شد. شاید شما در ماه هزینه های زمانی و مالی خاصی را به این کار اختصاص دهید. اما، بعد از مدتی نتایج مثبت و آرامش عمیقی برای خود و خانواده تان به ارمغان خواهد آمد. از این روی، نسلی موفق و آگاه را نیز، از خود برجای می گذارید.

نتیجه گیری

در انتهای این مطلب، قصد داریم شما را با بهترین روانشناس خانواده حال حاضر تهران آشنا سازیم. دکتر رامین علوی نژاد، دارای دکتری تخصصی در رشته روانشناسی می باشند. ایشان سالیان زیادی است، که با دانش و تجربه ی خود در زمینه ی زوج درمانی، مشاوره خانواده، مشاوره کودک و دیگر اختلالات روانشناختی فعالیت می کنند. همچنین، دکتر علوی نژاد، علاوه بر ویزیت حضوری، ویزیت مجازی (آنلاین) نیز انجام می دهند. 

منبع: https://drraminalavi.com/family-counseling/