حقوق بازنشستگان| واریز حقوق بازنشستگان| اخبار متناسب سازی حقوق بازنشستگان
بازنشستگان پولدار شدند | نحوه جدید محاسبه حقوق ها اعلام شد

در جلسه هیأت وزیران میزان افزایش ضریب حقوق کارمندان و بازنشستگان در سال ۱۴۰۱ تعیین شد.
با توجه به روال هر سال حقوق بازنشستگان اوایل سال جدید کمی افزایش می یابد. حقوق بازنشستگان همانند سایر حقوق به صورت ماهانه پرداخت می شود. مجلس با افزایش حقوق بازنشستگان در سال 1401 موافقت کرده است و طبق خبر های اخیر به دست آمده درباره حقوق بازنشستگان و میزان افزایش آن مشخص شده است. اخبار منتشر شده از کمیسیون تلفیق حاکی از آن است که حقوق بازنشستگان بالاخره امسال افزایش و همسانسازی اجرایی خواهد شد.
میزان افزایش ضریب حقوق کارمندان و بازنشستگان چقدر تعیین شد؟
براساس مصوبه دولت، ضریب حقوق اعضای هیأت علمی دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی و قضات، شاغلین مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری، کارمندان مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت از جمله کارمندان وزارت اطلاعات و شاغلین پستهای سیاسی وزارت امور خارجه، به میزان ۱۰ درصد افزایش مییابد.
حداقل حقوق بازنشستگان چقدر است؟
حداقل حقوق و فوقالعادههای مستمر شاغلین موضوع ماده (۷۶) قانون مدیریت خدمات کشوری برای کارمندان دستگاههای اجرایی مشمول این قانون و سایر مشمولین ماده مذکور (به استثنای مشمولین قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت) و حداقل حقوق بازنشستگان، وظیفه بگیران و مشترکان صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح و سایر صندوقهای وابسته به دستگاههای اجرایی در سال ۱۴۰۱ به میزان ۲ میلیون و ۴۷۱ هزار و ۵۰۰ تومان و حداقل حقوق کارمندان مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت در سال ۱۴۰۱ به میزان ۱ میلیون و ۳۳۶ هزار و ۲۰۰ تومان تعیین شد.
همچنین حقوق بازنشستگان، وظیفهبگیران و مشترکان صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح و سایر صندوق های بازنشستگی در سال جدید، ۱۰ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش می یابد، مشروط به آنکه پس از اعمال افزایش مذکور، حکم حقوق بازنشستگان، وظیفه بگیران و مشترکان صندوقهای بازنشستگی مذکور، متناسب با سنوات خدمت قابل قبول، نباید از ۵۰ میلیون ریال کمتر باشد.
در اجرای جزء (۱۲) بند (الف) تبصره (۱۲) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور و با استناد به بند (ب) ماده (۱۵) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، امتیاز کمک هزینه عائله مندی مزدوجین جدید و حق اولاد فرزندان متولد سال ۱۴۰۱ به ترتیب (۲) و (۳) برابر میشود.
همچنین افزایش حقوق کارکنان مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت، نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی و شرکت دولتی دارای مقررات خاص از جمله شرکتها و دستگاههایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر و یا تصریح نام است از قبیل شرکت ملی نفت ایران، سازمان انرژی اتمی ایران، سازمان های موضوع ماده (۵) قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور و همچنین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۱ به میزان ۱۰ درصد تعیین شد.
به نظر میرسد انتظار طولانی بازنشستگان کارگری بالاخره به سرانجام رسید.
حسن صادقی رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در این رابطه میگوید: افزایش مستمری بازنشستگان و مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی در هیات مدیره سازمان مصوب و به هیات دولت ارسال شد.
به گفته وی، آنچه در هیات مدیره سازمان به تصویب رسیده، افزایش مستمری به اندازهی مصوبات شورایعالی کار به اضافهی متناسبسازی است.
صادقی اضافه کرد: امیدواریم هیات دولت کار تصویب افزایش مستمری بازنشستگان را به سرعت به انجام برساند و احکام جدید صادر شود.
وی تاکید کرد: حسب قولی که مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی پیشتر داده بود، انتظار داریم احکام حقوقی جدید بازنشستگان با در نظر گرفتن افزایش سالانه به اضافهی متناسبسازی تا قبل از پایان اردیبهشت صادر شود.
تا اینجای کار پیش رفته و اکنون مصوبهی هیات مدیرهی سازمان در اختیار دولت است؛ امیدواریم کار زودتر به سرانجام برسد و احکام صادر شود.
در روز های پایانی سال، تصمیمات و جلسات زیادی برای افزایش حقوق بازنشستگان توسط دولت انجام شده بود.اما تمام این جلسات بی نتیجه ماند و تاکنون افزایش حقوق بازنشستگان کارگری مشخص نشده است. حقوق بازنشستگان همواره از تبصرههای پرچالش در جریان بررسی لوایح بودجه بوده است. حقوق بازنشستگان برای سال 1401، با افزایش 10 درصدی 5 میلیون تومان تعیین شده است. در ادامه به آخرین جزییات از افزایش حقوق بازنشستگان می پردازیم.
صادقی اضافه کرد: امیدواریم هیات دولت کار تصویب افزایش مستمری بازنشستگان را به سرعت به انجام برساند و احکام جدید صادر شود.
وی تاکید کرد: حسب قولی که مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی پیشتر داده بود، انتظار داریم احکام حقوقی جدید بازنشستگان با در نظر گرفتن افزایش سالانه به اضافهی متناسبسازی تا قبل از پایان اردیبهشت صادر شود. خوشبختانه تا اینجای کار پیش رفته و اکنون مصوبهی هیات مدیرهی سازمان در اختیار دولت است؛ امیدواریم کار زودتر به سرانجام برسد و احکام صادر شود.
حسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) در مراسم گردهمایی تجلیل از زنان کارگر نمونه گفت: نگاه ما به زنان کارگر نگاه فمینیستی نیست. ما معتقد هستیم که چیزی تحت عنوان زن و مرد در حوزهی کارگری وجود ندارد، بلکه ما قائل به حقوق و سهم برابر هم در کار و هم در عرصههای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و…هستیم. به علاوه معتقدیم باید امتیازاتی منحصر برای زنان کارگر در نظر گرفت. تمام مواردی که بیان کردم سرفصلهای کاری تشکیلات ما بوده است.
صادقی افزود: زنان هم متعهدانهتر کار میکنند و هم مطالبهگرتر از مردان هستند و اگر به دنبال چیزی باشند، بسیار مصر در آن مسیر قدم برمیدارند.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری افزود: زنان کارگر اکتسابگر و به دنبال کسب حقوق خود هستند و این یکی از شاخصترین ویژگیهای زنان ما است. حضور آنها در اجتماعات و فراخوانها بسیار موثر است اما انتظار بیشتری از آنها برای شرکت در فراخوانهایمان داریم.
به نظر میرسد انتظار طولانی بازنشستگان کارگری بالاخره به سرانجام رسیده است. حسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) در این رابطه میگوید: خوشبختانه افزایش مستمری بازنشستگان و مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی در هیات مدیره سازمان مصوب و به هیات دولت ارسال شد.
به گفته وی، آنچه در هیات مدیره سازمان به تصویب رسیده، افزایش مستمری به اندازهی مصوبات شورایعالی کار به اضافهی متناسبسازی است.
براساس اعلام صندوق بازنشستگی کشوری، حق بیمه ماهانه بازنشستگان هر نفر از مبلغ ۳۰ هزار تومان به ۴۵ هزار تومان افزایش یافته است.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در مورد افزایش حق بیمه مکمل بازنشستگان در سال ۱۴۰۱ اظهار داشته است که این افزایش بعد از مدتها صورت گرفته و بازنشستگان از این به بعد باید برای هر نفر، چهل و پنج هزار تومان بابت بیمه مکمل بپردازند.
بازنشستگان کشوری در این رابطه میگویند: اگر قرار است حق بیمه مکمل افزایش یابد باید سقف تعهدات درمانی بیمه نیز بالا برود؛ به گفتهی بازنشستگان، یک خانوادهی مستمریبگیر با وجود ثبت نام برای بیمه مکمل، نباید دیگر هزینهی درمان بپردازد.
بازنشستگان کشوری میگویند: بعد از سالها پرداخت حق بیمه، باید در دوران بازنشستگی خدمات درمانی رایگان و مکفی در اختیار بازنشستگان قرار بگیرد؛ حالا که مجبور هستیم هزینه بابت بیمه مکمل بپردازیم، انتظار داریم تمام خدمات کلینیکی، پاراکلینیکی، آزمایشگاهی و دارویی را این بیمه دربربگیرد و دیگر هزینه سربار به بازنشستگان تحمیل نشود.
یعنی یا دولت تنها وعده میدهد و قرار نیست افزایش حقوقی از طریق همسانسازی انجام شود و یا وعده نمیدهد و همسانسازی انجام میشود؛ اما به بهای افزایش تورم که دود آن در چشم خود بازنشستگان و اقشار ضعیف جامعه میرود.
بنابراین در هر دو صورت دولت با مردم صادق نیست؛ اگر خلف وعده کند که هیچ؛ اگر هم نکند، شعارش برای این کار اجرای عدالت و گسترش آن بوده؛ اما آیا با افزایش تورم، عدالت اجرا خواهد شد؟ وقتی تورم روز به روز و همراه با افزایش حقوقهای بدون پشتوانه افزایش یابد، چه فرقی میکند که حقوق بازنشستگان چقدر زیاد شود؟
بهتر نیست به جای وعدههایی که دولت خودش هم خوب میداند که قرار نیست هیچ وقت محقق شود و یا اگر محقق شود، تنها تورم به جامعه تحمیل میشود، قدمی در راستای کنترل و کاهش تورم بردارد؟
همسانسازی؛ کلمهای که برای برخی تنها وعده است و برای برخی کورسوی امیدی برای رهایی از این وضعیت؛ بازنشستگان ماههاست منتظرند تا همسانسازی را به جای صحبتهای مسئولان، نمایندگان و... در اساماسهای واریز حقوق خود ببینند؛ اما خبری نیست که نیست و هر روز وعده جدید و اعلام زمانی جدید.
اصلا همسانسازی هیچ، حقوق بازنشسته ها حتی به آنچه که در مورد افزایش حقوقهای سال جدید هم وعده داده شده بود، نرسید و بسیاری همان ارقام سال گذشته را برای حقوق امسال هم دریافت کردند.
البته مسئولان دست از وعده دادن نکشیده و امروز نیز مدیرعامل صندوق بازنشستگی اعلام کرد که اختصاص 9هزار میلیارد تومان در این خصوص به معنای اراده دولت برای ادامه اجرای آن است و پیگیر قانونیشدن همسانسازی حقوق در لایحه مربوطه هستند. وی ادامه داد: آنچه در قالب نظام چندلایه تامین اجتماعی دنبال میشود میتواند بسیاری از تبعیضهای موجود را برطرف کند و نظام عادلانهتری ایجاد کند و دغدغه عدالت در پرداخت ها پوشش داده شود.