یارانه نان | یارانه نان چیست | یارانه نان چقدر است | یارانه نان کی واریز می شود
واریز یارانه نان به کارت خانوارها | مبلغ یارانه نان چقدر است؟

رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور ضمن اعلام جزئیات کارت نان گفت: قیمت پایین گندم و آرد باعث شده بود برخی کارخانهها بیش از نیازشان آرد تحویل بگیرند و این آرد مازاد مجددا یا وارد بازار آزاد یا به صورت قاچاق از کشور خارج میشد.
یارانه نان اولین یارانه جدید امسال است. طبق برخی گفته ها یارانه نان به هر کد ملی به صورت جداگانه داده می شود. ولی به گفته برخی مقامات یارانه نان به حساب نانوایان واریز می شود نه حساب افراد. یارانه نان طبق برخی گمانه زنی ها 7 دهم نان سنگک خواهد بود. در ادامه به آخرین خبر ها از یارانه نان می پردازیم.
عطاالله هاشمی با بیان اینکه دو نوع مصرف گندم و آرد در کشور داریم، گفت: بخش عمدهای از گندم و آرد در خبازیها برای تهیه نان استفاده میشود و بخش دیگر نیز در صنف و صنعت مورد استفاده قرار میگیرد.
وی ادامه داد: در آمارها آمده است که یک میلیون و ۸۰۰ هزار تا ۲ میلیون تن نیاز سالانه صنف و صنعت کشور به آرد و گندم است. ولی در واقع آن مقدار آردی که صنف و صنعت نیاز دارد بیشتر از ۱.۵ میلیون نیست و مابقی آن هرز میرود.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور اضافه کرد: سال گذشته دولت گندم را با قیمت هر کیلو۵۰۰۰ تومان از کشاورزان خریداری میکرد که این گندم با قیمت ۲۷۰۰ تومان به صنف و صنعت تحویل داده میشد. یعنی دولت ۲۳۰۰ تومان در هرکیلو به صنف و صنعت یارانه میداد.
وی تصریح کرد: همین پایین بودن قیمت گندم و آرد باعث شد که برخی کارخانهها بیش از نیازشان آرد تحویل بگیرند و مابقی آرد یا وارد بازار آزاد می شد یا به صورت قاچاق از کشور خارج میشد. یعنی دولت منابع زیادی را به عنوان یارانه می داد ولی این منابع یا بازار داخلی را دچار تورم می کرد یا از کشور خارج میشد.
هاشمی در ادامه گفت: با آزادسازی قیمت گندم و آرد مشخص خواهد شد کدام کارخانهها واقعی و کدام کارخانهها براساس رانت فعالیت میکردند.
وی با اشاره به اینکه سال آینده دولت به هیچ عنوان گندمی به صنف و صنعت نخواهد داد، اظهار کرد: باید از اول سال زراعی ۱۴۰۱- ۱۴۰۲ کارخانهها خودشان با کشاورزان قراردادببندند و به سمت کشت قراردادی بروند تا جلوی رانت گرفته شود و کارخانه های واقعی خودشان را نشان دهند.
جزئیات کارت نان
رئیس بنیاد ملی گندمکاران در ادامه گفت: دولت اگر میخواهد از اقشار آسیب پذیر جامعه حمایت کند آرد را به قیمت واقعی به خبازیها تحویل دهد و در کنار آن به مصرف کنندگان یارانه بدهد. قبلا یارانه به بخش واسطه داده می شد که به دست مصرف کننده نمی رسید ولی این یارانه میتواند در قالب کارت نان مستقیما به دست مصرف کننده برسد.
وی اضافه کرد: اجرای طرح کارت نان در استان زنجان به صورت پایلوت اجرایی شده است. میزان نان مصرفی هر فرد به طور متوسط در کشور برآورد و مشخص شده است که برای مثال یک خانواده ۴ نفره در ماه چقدر نان مصرف میکنند. این کارت به سرپرست خانوار تعلق میگیرد و فقط با این کارت امکان خرید نان وجود دارد و در دستگاههای کارتخوان مستقر در خبازیها قابل استفاده است. این کارت مانند کارت بنزین هرماه شارژ خواهد شد.
هاشمی در پایان گفت: بعد از مشخص شدن نواقص کار در استان زنجان این طرح در سایر استانها اجرایی خواهد شد.
اصغر پابرجا، رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی تهران، به «شرق» میگوید کــه هر نفر ماهانــه میتواند ۱۰ کیلوگرم نان یارانهای بخرد.
به عبارتــی هر نفــر فقط میتواند یــک نان یارانهای در روز بخرد و مصرف بیشتر نان با نرخ نانواییهای آزادپز محاسبه میشود.
بعد از بارها خبرســازی مرغ و گوشــت و روغــن و برنج، امسال گرفتاریهای تنظیم بازار به نان رســیده اســت.
در تعطیلات هفته گذشته، ناگهان خبر رسید که قیمت آرد صنعتی آزاد شــده و برای یارانه آرد نانواییها هم تصمیم جدیدی گرفته شده است.
آزادســازی قیمت آرد صنعتی، نرخ ماکارونی را یکشــبه حدود دو برابر کرد و بهای بیسکویت و کیک و کلوچه و… را خبرســاز کرد.
بلافاصله پس از این اتفاقات خبر رسـید که از این پس فروش نان با کارت یارانه ممکن است و یارانه آرد مستقیم به کارت بانکی مصرفکنندگان واریز میشود.
پیش از این بارها خبر توزیع کارت نان و کوپن نان روی خروجی رســانهها قرار گرفته اما تکذیب شده بود.
و حالا جواد ساداتینژاد، وزیر کشــاورزی میگوید که با جنگ روسیه و اوکراین قیمت گندم جهش داشــته و آرد یارانهای ایران در حجم بالا قاچاق میشــود.
قاچاق توجیه دارد
ابراهیــم صیامی، مدیر کل آیندهپژوهی، مدلســازی و مدیریت اطلاعــات اقتصــادی وزارت اقتصاد هم گفت که بهطور متوســط هر ایرانی ۳۰۰ گرم مصرف نان دارد.
با این حساب مصرف ســالانه کشــور به ۹.۵ میلیون تن گندم میرســد، اما آمارهای تأمین گندم نشــان میدهد ســالانه ۱۱.۵ میلیــون تن گندم در کشــور مصرف میشود که نشــان میدهد بخشی از گندم و آرد یا قاچاق میشود.
هرچنــد این توضیحات، مصرفکننــدگان ایرانی را قانع نکرد و بسیاری با یادآوری تجربه افزایش قیمت بنزین گفتند که نمیشود دســتمزدها در ایران ریالی و قیمت کالا دلاری باشد.
همچنین بسیاری از کارشناســان اقتصاد هم میگویند تا زمانــی که نرخ تورم دورقمی اســت و سقوط ارزش ریال ادامه دارد، بین قیمتهای بازار ایران و جهان فاصله میفتد و قاچاق توجیه دارد.
بنابراین افزایش قیمت بــدون مهار نرخ تــورم نمیتواند توجیه قاچــاق را از بین ببرد.