یارانه معیشتی جدید واریز شد/ یارانه دو و نیم میلیون تومانی برای این خانوار

در حال حاضر یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی به ۷۴ میلیون نفر و یارانه ۵۵ تا ۲۰۵ هزار تومانی برای خانوار یک تا پنج نفره برای شصت میلیون نفر پرداخت می شود .رییس جمهوری در سخنان خود قول داد قیمت بنزین و نان سنتی تغییر نکند.
یارانه معیشتی اردیبهشت روز شنبه 10 اردیبهشت ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز شد. یارانه معیشتی همانند دوره های قبل پرداخت شد. یارانه معیشتی برای هر نفر 55 هزارتومان پرداخت می شود. آخرین اخبار از یارانه معیشتی در سال جدید را با هم می خوانیم.
به این ترتیب یارانه جدید چهارصد هزار تومانی برای خانوارهای پنج نفره برابر با دو میلیون تومان خواهد بود .
بنا بر اعلام رییس جمهوری دهکهای چهارم تا نهم نیز یارانه ای برابر با سیصد هزار تومان به ازای هر نفر دریافت می کنند . به این ترتیب یارانه خانوار پنج نفره در دهک چهارم تا نهم ، یک میلیون و پانصد هزار تومان است.
در حال حاضر یارانه ۴۵ هزا و ۵۰۰ تومانی به ۷۴ میلیون نفر و یارانه ۵۵ تا ۲۰۵ هزار تومانی برای خانوار یک تا پنج نفره برای شصت یملیون نفر پرداخت می شود .رییس جمهوری در سخنان خود قول داد قیمت بنزین و نان سنتی تغییر نکند.
بر این اساس خانوار پنج نفرهای که مشول دریافت تمامی یارانه هاست، با این احتساب یارانه ای برابر با دو میلیون و چهارصد و سی دو هزار و پانصد تومان در ماه دریافت میکنند . آیت الله رییسی نام یارانه جدید را یارانه کمک معیشتی اعلام کرد .
بر این اساس یارانه نان و دارو به تمامی ده دهک تعلق خواهد گرفت. به گفته وی یارانه نان طبق مکانیزمی خارج از این مبلغ پیش بینی شده یعنی چهارصد هزار تومان برای دهک اول تا سوم و سیصد هزار تومان برای دهک چهارم تا دهم به تمامی مردم تعلق خواهد گرفت و این مهم مستلزم فراهم شدن زیرساخت هاست رییس جمهوری گفت: همه مردم برای خرید نان سنتی و دارو از این یارانه بهره مند خواهند شد .
نکته مهم اینجاست که وزارت تعاون، کار ور فاه اجتماعی اعلام کرده است که به زودی سایت هایی برای ثبتنام جاماندگان از یارانه و همچنین کسانی که به دهک اعلامی شان معترض هستند باز خواهد شد .
خبرنگار فارس در این زمینه با یک مقام آگاه در وزارت رفاه اجتماعی تماس گرفت و وی گفت:مهمترین پیشزمینه برای ثبتنام مردم و اعتراض به یارانه معیشتی این است که اطلاعات موجود در پایگاه رفاه ایرانیان به روز شود.
وی همچنین گفت: متأسفانه از سال 1399 تاکنون اطلاعات پایگاه جامع رفاه ایرانیان به روز نشده در حالی که در وضعیت معیشت و رفاه بسیاری از خانوارها تغییراتی روی داده به عنوان مثال بسیاری از خانوارها در این مدت سرپرست خود را از دست داده و یا در ایام کرونا بسیاری از سرپرستان خانوار شغل خود را از دست دادهاند بنابراین وضعیت رفاهی آنها تغییر کرده است، اما اطلاعات موجود در پایگاه رفاه ایرانیان همچنان از سال 99 به بعد به روزرسانی نشده است.
این مقام آگاه همچنین با اشاره به تکلیف قانون بودجه مبنی بر شناسایی افراد پر درآمد و حذف آنها از یارانه گفت: مهمترین پیشزمینه برای شناسایی افراد غیر نیازمند این است که اطلاعات پایگاه رفاه ایرانیان روزآمد شود. در حالی که اطلاعات آن روزآمد نشده است در عین حال برخی مقامات دولتی میگویند ظرف دو سه ماه آینده میخواهند عدهای از افراد پردرآمد را از یارانهها حذف کنند.
وی گفت:بر اساس تبصره 14 قانون بودجه باید افراد پردرآمد از یارانه حذف شوند اما نبود اطلاعات به روز باعث شده است که این امکان فراهم نشود.
این مقام آگاه با بیان اینکه اگر کسی از دریافت یارانه ماهانه حذف شود، دیگر امکان دریافت یارانه معیشتی و سایر یارانههای دولت را نخواهد داشت، گفت: همچنین کسانی که سهام عدالت هم ندارند بدون حضور در یارانه ماهانه نمیتوانند از یارانههای دولت استفاده کنند.
وی گفت: در سال 92 که اعلام شد کسانی که نیازمند یارانه هستند ثبتنام کنند متأسفانه آن موقع هم سامانهها به خوبی کار نمیکرد و حدود 2.5 میلیون نفر جامانده از یارانه ماهانه هستند که اکثراً افراد مستحق هستند و چون این افراد یارانه نقدی ماهانه دریافت نمیکنند یارانه معیشتی هم نمیگیرند.
این مقام آگاه گفت:متأسفانه در طی 8 سال گذشته سامانه اعتراض و درخواست برای یارانهها بسته شده و کسانی که به ناحق حذف شدهاند، امکان اعتراض و یا درخواست جدید ندارند از طرفی قانون هم گفته است افراد ثروتمند از دریافت یارانه باید حذف شوند، در حالی که سامانههای پایگاه رفاه ایرانیان روزآمد نشده است.
به گفته این مقام آگاه از 50 منبع دادهای از سازمانهای مختلف در سامانه پایگاه رفاه ایرانیان حضور دارند اما مشکل این است اطلاعات اکثر این پایگاهها به روزرسانی نشده است.
به گزارش فارس، همچنین برخی مخاطبان سامانه فارسمن خواهان افزایش مبلغ یارانه نقدی ماهانه شدند در حالی که به گفته این مقام آگاه دولت منبعی ندارد که یارانه اضافهتر پرداخت کند. در حال حاضر ماهانه حدود 3 هزار و 200 میلیارد تومان یارانه نقدی به مبلغ 455 هزار ریال به حدود 76 میلیون ایرانی پرداخت میشود که منابع آن به سختی تأمین میشود.
مقامات وزارت کار بارها اعلام کردهاند که پایگاه رفاه ایرانیان ابزار خوبی برای شناسایی افراد نیازمند برای یارانه و حتی برای سهام عدالت هستند در حالی که از قرار معلوم اطلاعات آن از دو سال قبل به روزرسانی نشده است.
مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانهها اعلام کرد: سی امین مرحله یارانه معیشتی (اردیبهشت ماه ۱۴۰۱) ساعت ۲۴ روز شنبه (۱۰ اردیبهشت ماه) به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد.
به نقل از سازمان هدفمندسازی یارانهها، «امید حاجتی» افزود: سی امین مرحله یارانه معیشتی ساعت ۲۴ روز شنبه به حساب سرپرستان خانوار واریز میشود.
به گفته وی، همانند دورههای قبل، خانوادههای یک نفره ۵۵ هزار تومان، خانوادههای دو نفره ۱۰۳ هزار تومان، خانوادههای سهنفره ۱۳۸ هزار تومان، خانوادههای چهار نفره ۱۷۲ هزار تومان و خانوادههای پنجنفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان یارانه معیشتی دریافت خواهند کرد.
همچنین، دوازدهمین قسط از پرداخت دومین مرحله وام یک میلیون تومانی کرونایی از حساب سرپرستان خانوارهایی که این وام را دریافت کردهاند، این ماه کسر خواهد شد.
گفتنی است همچنان بسیاری از شهروندان نسبت به مبلغ واریزی یارانهها گلایهمند هستند.
وعدههای دولت برای افزایش مبلغ یارانهها نیز راه به جایی نبرد و همچنان مبلغ یارانههای نقدی و معیشتی مانند سالهای گذشته است.
معاون بیمه خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ضمن توضیح شرایط برقراری بیمه رایگان برای ۳ دهک درآمدی، گفت: سازمان بیمه سلامت طبق بودجه مشخص، مبلغ ۶۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای بیمه رایگان در نظر گرفته است.
دکتر مهدی رضایی درباره پوشش بیمه افراد فاقد پوشش بیمه، گفت: حدود ۶ میلیون نفر بیمه نشده در کشور وجود دارند، البته آمارها کاملا قطعی نیست. پیش از این هم افراد فاقد بیمه، جهت پوشش بیمهای طی چندین نوبت فراخوان شدند. براساس بند الف ماده ۷۰ قانون برنامه ششم توسعه کشور و آئیننامه اجرایی آن، کلیه شهروندان فاقد بیمه پایه، جهت برقراری پوشش بیمه پایه سلامت میتوانند با مراجعه به سامانه خدمات غیرحضوری شهروندی سازمان بیمه سلامت و یا دفاتر پیشخوان دولت طرف قراردادمان، نسبت به بیمه کردن خود و خانوادهشان اقدام کنند.