قیمت مرغ در بازار ازاد متفاوت است.قیمت مرغ در این مدت افزایش چشمگیری داشته است.افزایش قیمت مرغ باعث ناراحتی مردم شده است.قیمت مرغ ترمز برید و به قیمت گوشت سابق رسید.امروز 21 اردیبهشت ماه به افزایش قیمت مرغ میپردازیم.

از شب گذشته نامه‌ای در رسانه‌ها دست به دست‌ می‌شود که از افزایش قیمت مرغ و تخم مرغ تا ۶۴ هزار و ۹۸ هزار تومان حکایت دارد. با این حال محمد یوسفی، رئیس انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی، می‌گوید که فعلا نامه‌ای به اصناف و اتحادیه‌ها ابلاغ نشده است.

شب گذشته احمد وحیدی، وزیر کشور، اعلام کرد که قیمت مرغ، تخم مرغ، روغن و لبنیات افزایش می‌یابد. بلافاصله پس از این اظهارات وحیدی اقتصادآنلاین نامه‌ای را منتشر کرد که نشان می‌داد قیمت هر کیلوگرم مرغ ۶۴ هزار تومان و هر شانه تخم مرغ برای مصرف‌کننده ۹۸ هزار تومان تعیین شده است.

این نامه به‌سرعت در رسانه‌ها وشبکه‌های اجتماعی دست به دست‌ شد تا با توجه به قیمت‌های موجود نگرانی جدیدی در جامعه شکل بگیرد. گرچه اقتصادآنلاین، به‌عنوان اولین منبع رسمی انتشار نامه، درنهایت ناچار به حذف این خبر و نامه شد، اما برخی روزنامه‌ها هم امروز جدول زیر را منتشر کردند تا شائبه پرواز قیمت مرغ، تخم مرغ، لبنیات و روغن قوت بگیرد.

قیمت مرغ در سطح شهر

بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد مرغ و تخم مرغ هنوز با قیمت‌های قبلی عرضه می‌شوند. چنان‌که هر شانه تخم مرغ در نقاط مختلف پایتخت بین ۳۵ هزار تا ۴۰ هزار تومان عرضه می‌شود. مرغ نیز در هر کیلوگرم نهایتاً ۳۱ هزار تومان قیمت دارد.

اما برخی شنیده‌ها حاکی از آن است که وزارت صمت و کشاورزی طی روزهای اخیر بر سر افزایش قیمت‌ها به توافق رسیده‌اند. شاید نرخ‌های درج‌شده در نامه مذکور تا حدودی عجیب به نظر برسند، اما تا کنون این قیمت‌ها تکذیب هم نشده‌اند.

فعالان صنفی چه می‌گویند؟

رئیس انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی، گرچه تلویحاً افزایش قیمت مرغ و تخم مرغ را تائید کرد، اما این را هم گفت که تا صبح چهارشنبه، ۲۱ اردیبهشت، نامه‌ای به آن‌ها ابلاغ نشده است.

محمد یوسفی اظهار کرد: با توجه به افزایش ۵۷ درصدی دستمزد کارگران، بالارفتن هزینه‌های حمل‌ونقل و نوسان قیمت ارز طبیعی است که نرخ مرغ و تخم‌مرغ هم صعودی شود. این موضوعی است که شب گذشته وزیر کشور هم به آن اشاره کرد.

او افزود: گرچه دولت مدام می‌گوید اجازه افزایش قیمت‌ها را نمی‌دهد، اما در سال جدید شاهد بالارفتن قیمت نهاده‌های تولید بودیم. مرغ‌دار که نمی‌تواند از جیب هزینه کند و با زیان به فعالیت خود ادامه دهد. زمانی که نرخ نهاده و هزینه تولید افزایش می‌یابد، نمی‌توان انتظار داشت که قیمت مرغ تغییری نکند.

یوسفی درباره قیمت‌های درج‌شده در نامه اخیر توضیح داد: این قیمت‌ها شایعه هستند. حداقل ما تا کنون چنین نامه و جدولی ندیده‌ایم؛ اما احتمالا به‌زودی شاهد نوسان در بازار مرغ در بازار باشیم.

روز گذشته نیز فرزاد طلاکش، دبیر کانون سراسری مرغ تخم‌گذار اعلام کرد که هر کیلوگرم تخم مرغ ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه می‌شود. با توجه به حجم تولید بعید است که طی هفته‌ها و ماه‌های آینده تغییری در قیمت ایجاد شود.

سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و سخنگوی اقتصادی دولت در حاشیه جلسه دولت و در جمع خبرنگاران درباره هماهنگی‌های صورت‌گرفته برای اجرای بهتر طرح عادلانه‌سازی یارانه‌ها گفت: دولت قبل از اینکه وارد ارز ترجیحی بشود درباره سایر اقلام که ممکن است تحت تأثیر قرار بگیرد، جلسه گذاشت و ابعاد آن را بررسی کرد.

 وی درخصوص نرخ اقلام مرغ و‌ تخم ‌مرغ و‌ لبنیات افزود: در جلسه امروز درباره این موارد تصمیم‌گیری می‌شود.

نبی پور، رئیس هیات مدیره مرغ و تخم‌مرغ استان تهران درباره عرضه تخم مرغ در ایام ماه رمضان گفت: مصرف تخم‌مرغ بر خلاف کالاهایی همچون مرغ و گوشت در ماه های مبارک رمضان به شدت کاهش پیدا می کند. در ۳۹ سال گذشته که در این حوزه فعالیت کرده ام، می‌دانم همیشه در ماه مبارک رمضان مشکل فروش داریم و به همین جهت در چند روز گذشته قیمت تخم‌مرغ تا حدودی کاهش پیدا کرده است. از سوی دیگر مصرف گوشت بخصوص مرغ در ماه رمضان افزایش پیدا می‌کند.

وی افزود: میانگین فروش تخم‌مرغ در سمت مرغداری که ۲۱ هزار تومان بوده است به زیر ۲۰ هزار تومان رسیده است. در چند روز آینده مرغداران برای صادرات تخم‌مرغ مراجعه خواهند و این موضوع ناشی از کاهش مصرف است.

رئیس هیئت مدیره مرغ و تخم‌مرغ استان تهران در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو با تصریح بر این موضوع که تولیدکننده در ایامی همچون ماه رمضان نمی تواند تولید خود را کاهش دهد، اظهار کرد: تولید کننده نمی تواند بابت یک ماه کاهش مصرف، مرغ خود را به کشتارگاه بفرستد. تولید اساسا یک سیستم خطی است و به صورت روزانه بین دو هزار و ۸۰۰ تا سه هزار تن تولید داریم.

وی دوگانگی قیمت تخم‌مرغ را از مشکلات تولیدکنندگان دانست و بیان کرد: مشخص نیست باید قیمت دستوری، مصوب و غیر مصوب داشته باشیم.

نبی پور درباره قیمت مرغ نیز عنوان کرد: بر اساس تجربه ای که در این ماه مبارک رمضان وجود دارد، قیمت مرغ در ماه مبارک همواره افزایش داشته است و امسال نیز این مسئله صادق خواهد بود چون مصرف مرغ در خانواده ها به شدت افزایش پیدا می‌کند.

این فعال اقتصادی با اشاره به کاهش تولید قزل‌آلا در سال جاری، تصریح کرد: خشکسالی‌، کمبود نهاده ماهی و سیاست‌های غلط دولت این احتمال را تقویت کرده است که در مهر و آبان سال جاری شاهد کاهش تولید و در نتیجه انفجار قیمت ماهی باشیم. این روزها ماهی محصول صادراتی شده است.

مدیرعامل اتحادیه ماهیان سردآبی با بیان اینکه دولت با پرداخت یارانه به مرغ، بازار را به سمت خرید این محصول متمایل کرده است، تصریح کرد: در ابتدای انقلاب سرانه مصرف ماهی نیم کیلو بود اما مطابق با آمار ارائه شده از سوی سازمان شیلات سرانه مصرف در سال 97 به 13 کیلو رسید متاسفانه با در پیش گرفتن سیاست‌های اشتباه و اعطای یارانه به مرغ، نرخ ماهی افزایش و  مصرف آن در بین مردم کاهش پیدا کرد.

به گفته نبی‌زاده؛ مصرف‌کنندگان قیمت ماهی را با مرغ مقایسه می‌کنند و ازآنجایی‌که توان خرید آنها پایین است ترجیح می‌دهند برای تامین نیاز پروتئین سبد خانوار مرغ خریداری کنند.

وی با اشاره به تاثیرات جنگ اوکراین و روسیه، گفت: امکان خرید برخی نهاده‌های وارداتی بعد از این جنگ و افزایش نرخ آنها در بازارهای جهانی برای ایران کاهش پیدا کرده است از این‌رو احتمال سهمیه بندی کردن نهاده‌ها برای پرورش دهندگان مرغ و ماهی افزایش پیدا می‌کند.

این فعال اقتصادی قیمت تمام شده ماهی قزل‌آلا را کیلویی 65 هزار تومان دانست و افزود: ماهی سر مزرعه کیلویی 45 تا 47 هزار تومان بفروش می‌رسد. اینجا یک پرسش اساسی مطرح است که آیا ماهی با این نرخ در بازار عرضه و به‌دست مصرف کنندگان می‌رسد؟ بدون تردید پاسخ منفی است و این سود در جیب دلال‌ها می‌رود و همین مسئله باعث شده است که تولیدکنندگان انگیزه‌ و رغبتی برای تولید نداشته باشند.

وی تصریح کرد: 60 درصد از ماهی قزل‌آلا  به کشورهای آذربایجان و ارمنستان صادر می‌شود و از این کشورها به روسیه می‌رفت اما جنگ روسیه و اوکراین باعث شده که این بازار تا مشخص شدن ارزش روبل با دلار بلاتکلیف بماند.

نبی‌زاده میزان تولید قزل‌آلا در سال 99 نزدیک به 140 هزار تن دانست و افزود: تولید قزل‌آلا در 1400 به 115 هزار تن رسید که این کاهش تولید اثرات خود را بر قیمت محصول گذاشت.