وام فوری 100 میلیونی برای این افراد | مشمولان این وام چه کسانی هستند؟

بانک رفاه دامنه خدمات تسهیلاتی خود را گسترش داده و به تمامی مستمری و حقوق بگیرانی که حقوق و مزایای خود را از این بانک دریافت میکنند، تسهیلات کارت اعتباری تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان ارائه میدهد.
وام فوری گرفتن یکی از راه هایی است که از قدیم الایام برای کمک به هزینه های زندگی در هر زمینه ای گرفته می شده.امروزه شرایط گرفتن وام فوری در هر بخشی متفاوت است.از این وام ها می توان به وام فوری مسکن ،ازدواج ،درمان و غیره اشاره کرد.متقاضیان هر کدام از این وام ها با ارائه مدارک خاص میتوانند به بانک و مراکز معرفی شده بروند و وام فوری خود را دریافت کنند. مجلس طرح وام فوری ازدواج را تصویب کرد.
وام بدون ضامن بانک رفاه کارگران به همه مستعمری و حقوقبگیران این بانک داده میشود. متقاضیان با اعتبارسنجی بانک مرکزی و نامه کسر از حقوق میتوانند تسهیلات کارت اعتباری تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان را دریافت کنند.
طرح پرداخت تسهیلات بدون ضامن بانک رفاه کارگران با سود ۱۸% و حداکثر زمان بازپرداخت ۴۸ماه در اختیار متقاضیان قرار گرفته است البته زمان بازپرداخت برای وام ۵۰ میلیون تومانی متفاوت است و حداکثر زمان بازپرداخت برای تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی ۳۶ماه است.
نوع ضمانت وام بدون ضامن بانک رفاه کارگران از نوع اعتبارسنجی بوده و حساب سپرده لازم برای دریافت این وام حساب سپرده قرضالحسنه است و نیازی به حساب سپرده جداگانه ندارد.
تسهیلات ۱۰۰میلیون تومانی بانک رفاه کارگران حدود یک میلیون و ۱۰۰هزار تومان هزینه تشکیل پرونده و آبونمان سالیانه دارد. کل سود دریافتی بانک از این تسهیلات حدود ۴۱میلیون تومان است.
به عبارتی دقیقتر دریافتکننده تسهیلات متعهد میشود در ازای دریافت این وام مبلغ دو میلیون و ۹۳۷هزار و ۵۰۰تومان به صورت ماهانه بازپرداخت کند و در پایان با اختلاف ۴۱میلیون تومانی حدود ۱۴۱میلیون و ۵۰هزار تومان به بانک پرداخت میکند.
از شرایط لازم دریافت این وام این است که وامگیرنده دارای اعتبار A، B یا C بانک مرکزی باشد و حقوق بگیر بانک رفاه کارگران باشد.
بانک مرکزی ضمن ابلاغ دستورالعمل اجرایی پرداخت تسهیلات خرد اعلام کرده که از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل، بانکها باید تسهیلات خرد اعطایی را بر اساس شرایط، امتیاز اعتباری، رتبه اعتباری داخلی و سقف اعتبار مشتری در قالب قراردادهای فروش اقساطی، اجاره به شرط تملیک، مرابحه، جعاله و قرضالحسنه به مشتری پرداخت کنند.
بانک مرکزی همچنین تأکید کرده که حداکثر مجموع اصل تسهیالت ریالی خرد قابل پرداخت به هر مشتری در سطح تمامی مؤسسات اعتباری مبلغ دو میلیارد ریال میباشد.
علاوه بر این، بانکها باید قبل از اعطای تسهیلات، نسبت به استعلام سابقه چک برگشتی و بدهی غیرجاری مشتری اقدام کنند زیرا، اعطای تسهیلات خرد به مشتری دارای چک برگشتی رفع سوءاثر نشده یا بدهی غیرجاری تا زمان رفع سوءاثر از چک برگشتی و تعیین تکلیف بدهی غیرجاری مطابق ضوابط ابلاغی مربوط ممنوع است.
طبق ماده ۶ دستورالعمل اجرایی پرداخت تسهیلات خرد تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان، بانک ها باید در پرداخت تسهیلات خرد به مشتری دارای سابقه و امتیاز اعتباری، بانک میتواند با رعایت تکالیف قانونی و مقررات مرتبط، متناسب با امتیاز اعتباری مشتری، میزان تسهیلات خرد اعطایی و درجهی نقدشوندگی وثایق و تضامین ارائه شده، حداکثر دو مورد از تضامین و وثایق به شرح موارد درج شده در فهرست زیر از تسهیلاتگیرنده یا ضامن دریافت کنند.
بنابراین، وثایق قابل اخذ برای دریافت یک وام خرد تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان به شرح زیر است:
اوراق تجاری از قبیل چک یا سفته مشتری؛
اوراق بدهی اعم از اوراق پذیرفته شده در بازار سرمایه و غیر آن؛
سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس از جمله سهام عدالت؛
واحدهای سرمایهگذاری صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در بورس؛
چک یا سفته توسط ضامن؛
اموال عینی با ارزش عرفی از قبیل خودرو، مسکوکات یا مصنوعات طلا؛
حسابیارانه اشخاص؛
گواهی کسر از حقوق توسط مشتری یا ضامن؛
ضمانت یک نفر کاسب دارای پروانه کسب که در زمان اعطای تسهیلات دارای فعالیت اقتصادی دایر باشد؛
در مناطق روستایی ضمانت یک نفر ساکن روستا که اهلیت و صلاحیت وی توسط شورای اسلامی روستا مورد تایید واقع گردد ممهور به مهر شورای اسلامی روستا؛
سیم کارت دایمی ثبت شده تحت مالکیت مشتری؛
برای روستائیان، کشاورزان، دامداران سنتی و عشایر، پروانه چرای دام، پروانه چاه کشاورزی، سند مالکیت اراضی کشاورزی، ضمانت زنجیرهای؛
ضمانت صادره توسط بنگاه محل اشتغال مشتری، متضمن تضمین دیون تسهیلاتگیرنده؛
قرارداد لازمالاجرا؛
سایر تضامین متناسب با امتیاز اعتباری مشتری و تشخیص موسسه اعتباری.
البته، در اعطای تسهیلات خرد به مشتری فاقد سابقه و امتیاز اعتباری، بانک میتواند متناسب با سطح درآمد مشتری و توان بازپرداخت اقساط توسط وی، با اخذ حداکثر دو مورد از وثایق برای بار نخست تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان در سطح تمامی موسسات اعتباری تسهیلات خرد اعطا کند.
لازم به ذکر است که براساس دستورالعمل بانک مرکزی، دریافت هر گونه وثیقه نقدی از مشتری در اعطای تسهیلات خرد، در قالب انواع سپردهها ممنوع است.
به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمد آئینی افزود: متقاضیان نوسازی مسکن در بافتهای فرسوده اعم از سازندگان و مالکان واحدهای فرسوده میتوانند از تسهیلات ویژه نهضت ملی مسکن استفاده کنند.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه تسهیلات نهضت ملی مسکن، امکان تقسیط بلندمدت ۲۰ ساله دارد، برخی از متقاضیان ترجیح میدهند از این تسهیلات به جای تسهیلات ویژه نوسازی بافتهای فرسوده استفاده کنند.
بر این اساس متقاضیان نوسازی بافت فرسوده هم امکان استفاده از تسهیلات نوسازی بافت را خواهند داشت. این تسهیلات در چهار کلانشهر تهران، قم، مشهد و شیراز در محدوده بافتهای فرسوده ۶۰۰ میلیون تومان و در سایر محدودههای تهران ۴۵۰ میلیون تومان است.
همچنین در سایر کلانشهرها ۴۰۰ میلیون تومان با نرخ سود حدود ۱۱ درصد و سایر شهرها ۳۵۰ میلیون تومان با نرخ سود حدود ۱۰ درصد است.
به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی در همه این موارد، ۱۵۰ میلیون تومان از مبلغ وام، با نرخ سود صفر درصد پرداخت میشود.
متقاضیان همچنین میتوانند از تسهیلات نهضت ملی مسکن با مدت زمان بازپرداخت ۲۰ ساله با سود تسهیلات ۱۸ درصد استفاده کنند.
یس اداره برنامه ریزی و مطالعات مسکن راه و شهرسازی استان زنجان به آمار ثبت نام تسهیلات بافت فرسوده در سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن در استان زنجان اشاره و ابراز کرد: تا پایان سال گذشته ۵۶۳ واحد مسکونی در این استان برای اخذ تسهیلات بافت فرسوده ثبتنام کردند.
وی با بیان اینکه در شهرستانهای زنجان، قیدار، ابهر و خرمدره برای استفاده از تسهیلات بافت فرسوده مسکن در سامانه مذکور ثبتنام کردند، گفت: در این میان بیشترین ثبتنامیها برای دریافت تسهیلات بافت فرسوده در استان مربوط به شهرستان زنجان است.
کردلو تاکید کرد: مکاتبات لازم با وزارت راه و شهرسازی و شرکت بازآفرینی شهری صورت گرفته و متقاضیان به صورت مرحلهای برای دریافت تسهیلات بافت فرسوده از طریق سامانه مذکور به بانک عامل معرفی میشوند.
رئیس اداره برنامه ریزی و مطالعات مسکن راه و شهرسازی استان زنجان متذکر شد: بر اساس آمار سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ حدود ۲ میلیون و ۵۵۰ هزار بنای ناپایدار در محلات هدف بازآفرینی در کشور وجود دارد که برنامهریزیها باید به گونهای باشد که طی ۴ سال آتی میزان بناهای ناپایدار در قالب نهضت ملی مسکن و با استفاده از تسهیلات بانکی و دیگر مشوقهای لازم و با مشارکت بخش خصوصی نوسازی شوند.
وی گفت: ساخت و سازها باید به سمت سبکسازی، سریعسازی و ارزانسازی سوق پیدا کند.
کردلو، با بیان اینکه ثبتنام برای اخذ تسهیلات بافت فرسوده مسکن در استان همچنان ادامه دارد، ابراز کرد: زنجانیها میتوانند در سایت سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن ثبتنام کرده و از این فرصت طلایی استفاده کنند.
محمود شایان با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی سقف تسهیلات ساخت مسکن جزئیات مهمترین اقدام بانکی در شروع سال جاری برای ایجاد رونق در بخش مسکن و ساختمان را تشریح کرد.
مدیرعامل بانک مسکن گفت: سقف تسهیلات ساخت مسکن برای سازندگان حرفهای در تهران و ۱۱ شهر دیگر به ۶۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.
به گفته وی بانک مسکن برای سال جدید یک بسته اعتباری جهت اعطای تسهیلات ساخت مسکن در ۱۲ سقف متفاوت با در نظر گرفتن شهر محل سکونت، استفاده از فناوریهای نوین و شرایط فنی سازنده تدوین کرده است.
مدیرعامل بانک گفت: در چارچوب سیاستهای اعتباری سال جاری در بخش مسکن و ساختمان، سازندگان، انبوهسازان و شرکتهای ساختمانی میتوانند از تسهیلات در سقفهای مختلف برای ساخت مسکن استفاده کنند.
شایان ادامه داد: سقف این تسهیلات برحسب طبقهبندی جمعیتی شهرها به سه گروه تقسیم میشود که در هر گروه، بسته به اینکه سازنده متقاضی تسهیلات ساخت، از فناوری نوین ساختمانی در ساختوساز استفاده کند یا خیر و همچنین برحسب اینکه سازنده حرفهای باشد یا معمولی (غیرحرفهای)، سقف تسهیلات نیز متفاوت تعیینشده است.
وی بیان کرد: در بسته اعتباری سال جاری رونق تولید مسکن، برای ۱۲ شهر «تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز، کرج، اهواز، بندرعباس، بوشهر، قم، ساری و رشت» سقف تسهیلات ساخت مسکن برای سازندگان حرفهای که از فناوری نوین هم استفاده کنند، ۶۰۰ میلیون تومان به ازای هر واحد است.
مدیرعامل بانک مسکن افزود: همچنین به سازندگان غیرحرفهای که از فناوری نوین ساخت در پروژه خود بهره بگیرند، ۵۵۰ میلیون تومان تسهیلات به ازای احداث هر واحد مسکونی پرداخت میشود.
وی اظهار داشت: در شهرهای مذکور به سازندگان حرفهای که از فناوری نوین ساختمانی استفاده نکنند، ۵۰۰ میلیون تومان و به سایر سازندهها نیز ۴۵۰ میلیون تومان تسهیلات بدون سپرده ساخت پرداخت میشود.
شایان تصریح کرد: در سایر مراکز استانها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت، سقف تسهیلات به ترتیبی که برای سازندگان گروه اول اعلام شد، با مبالغ ۵۰۰ میلیون تومان، ۴۵۰ میلیون تومان، ۴۰۰ میلیون تومان و ۳۵۰ میلیون تومان به ازای هر واحد مسکونی قابل پرداخت است.
وی افزود: همچنین در شهرهای با جمعیت کمتر از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت، سقف تسهیلات در چهار حالت ذکرشده به ترتیب ۴۵۰ میلیون، ۴۰۰ میلیون، ۳۵۰ میلیون و ۳۰۰ میلیون تومان است.
شایان با اشاره به اینکه سقف تسهیلات بدون سپرده ساخت مسکن در سال جاری بیش از ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، گفت: پیشبینی میشود بر اساس سیاست جدید تأمین مالی ساخت و تولید مسکن، بخش قابلتوجهی از هزینههای احداث واحد مسکونی، با تسهیلات جدید بانک مسکن پوشش داده شود.
وی افزود: این بسته کمک خواهد کرد تا تولید مسکن علاوه بر سهمیه ساخت یکمیلیون واحد مسکونی در سال، در شهرهای کشور رونق مضاعف پیدا کند و درنهایت، مشکل خانهدار شدن اقشار هدف در کشور برطرف شود.
آنگونه که روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرده دستور پرداخت وام قرضالحسنه ودیعه، خرید یا ساخت مسکن به بانکها ابلاغ شده است. مبلغ این وام، ۲۰۰ میلیون تومان است که به در قالب وام قرضالحسنه به خانوارها پرداخت میشود. اما نه همه خانوارها.