خبر جدید برای سهام عدالتی ها | جاماندگان سود سهام عدالت بخوانند

بنابر اعلام دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، فرآیند اختصاص سهام عدالت به وراث متوفیان، تا پایان آذر ماه سال جاری به نتیجه میرسد.
سهام عدالت | ارزش سود سهام عدالت یکسان نیست و تحت تاثیر نوسانات بازار افزایشی یا کاهشی میشود.برای مثال ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه یک میلیون تومانی در ۲۰ اسفندماه سال گذشته ۱۸ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان قیمت داشت، در حالی که قیمت این سهام در ۱۶ تیرماه سال جاری تا ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان کاهش یافته بود.سهامی که در روزهای نخستین آزاد سازی سهام عدالت یعنی اردیبهشتماه و خردادماه سال 1400 بیش از ۲۰ میلیون تومان قیمت داشت. سهام عدالت در ابتدا سهم 1000000 میلیون تومانی بود که با گذشت زمان تبدیل به 500 واحد سهم شد.
پیمان حدادی، دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، با اشاره به اینکه در فاز نخست سهام عدالت متوفیان باید لینک ارتباطی بین شرکت سپردهگذاری مرکزی و قوه قضاییه برقرار شود، گفت: این شرکت باید به احکامی که قوه قضاییه در رابطه با تعیین وراث انجام میدهد، دسترسی داشته باشد تا بتواند اطلاعات مورد نیاز را از این احکام استخراج کند.
وی پیش از این اعلام کرد که قوه قضاییه، اطلاعاتی به شرکت سپردهگذاری مرکزی داده است، اما این اطلاعات قابلیت استفاده به صورت فنی را ندارند. زیرا با شاکله مناسبی تهیه نشده است. بر اساس اظهارات حدادی، برای حل این مشکل، جلساتی برگذار شده و بنابر پیشبینیها، شرکت سمات در حال برنامهریزی سامانهای در این خصوص است. از سوی دیگر، اطلاعات لازم از قوه قضاییه به سمات در حال ارسال است و به نظر میرسد حداکثر تا پایان شهریورماه سال جاری، فرآیند نقل و انتقال سهام فوت شدهها انجام شود.
۴۹ میلیون و ۱۴۸هزار سهامدار عدالت وجود دارد که از این تعداد، ۳ میلیون و ۲۷۸هزار نفر در قید حیات نیستند و سهام عدالت آنها، به وراث تعلق میگیرد. این در حالی است که هنوز تکلیف این دسته از مشمولان سهام عدالت (وراث متوفیان) مشخص نیست و فرایند انتقال سهام به آنها، در هالهای از ابهام قرار دارد.
روزهای پایانی اسفندماه سال ١۴٠٠ بود که محسن انصاری مهیاری، مدیر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، از انتشار اطلاعیه شرکت سپردهگذاری مرکزی در مورد سهام عدالت متوفیان تا یک ماه آینده خبر داد و گفت: در این اطلاعیه اعلام میشود که وراث باید به چه سایتی مراجعه کرده و برای دریافت سهام عدالت، چه مدارکی را کامل کنند.
به دنبال این موضوع، محمد باغستانی، مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اعلام کرد که بیش از ۳ میلیون نفر از دارندگان سهام عدالت فوت شدهاند که وراث این افراد حدود ۱۵ میلیون نفر هستند. پیشبینیها و هماهنگیها با شرکت سپردهگذاری مرکزی نشان میدهد که بتوانیم سامانه انتقال سهام عدالت به وراث را تا شهریور ١۴٠١ کلید بزنیم. نکته مهم این است که همراه با انتقال سهام به وراث، توزیع سود را نیز انجام خواهیم داد.
لازم به ذکر است که وراث برای اطلاع از وضعیت سهام عدالت اشخاص متوفی باید به نشانی اینترنتی samanese.ir مراجعه کنند و با وارد کردن اطلاعات هویتی متوفی، از مشمول بودن وی مطلع شوند. با وارد کردن اطلاعات هویتی متوفی، صورت وضعیت دارایی سهام عدالت نیز، قابل مشاهده است و هرگونه اطلاعرسانی در مورد سهام عدالت تنها از طریق وب سایت رسمی شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به نشانی http: //www.csdiran.ir به اطلاع عموم مشمولان سهام عدالت میرسد.
سهام عدالت یکی از موضوعات داغ این روزهای اقتصاد ایران است. از پرداخت سود باقی افراد جامانده از دریافت سود در اسفندماه گذشته تا موضوع جاماندگان دریافت سهام عدالت، از جمله موضوعات خبری است که درباره سهام عدالت وجود دارد.
هنوز برنامه قطعی دولت برای آزادسازی سهام عدالت جهت معامله در بازار سرمایه مشخص نشده است. در صورتی که این مساله تعیین تکلیف شود، می توان امیدوار بود که ارزش سهام عدالت نیز با رشد مواجه شود.
* چه افرادی دارای اولویت واگذاری سهام عدالت هستند؟
محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره افراد دارای اولویت سهام عدالت گفت: افرادی که برگه سهام عدالت دارند، در اولویت دریافت سهام عدالت هستند و شرایط کنونی آنها مبنای تصمیم گیری برای واگذاری سهام به آن هاست. در زمان صدور برگه های سهام عدالت، افرادی مشمول دریافت سهام بودند و حتی برای این افراد برگه سهام هم صادر شد، ولی واگذاری برای آنها انجام نشد این افراد در اولویت دریافت سهام هستند.