مشاوره قبل از ازدواج چقدر در داشتن زندگی موفق تاثیرگذار است؟

اگر شرف ازدواج هستید و در حال رفتن به خانهی بخت هستید، کمی دیگر تعلل کنید و با عجله به خانهی همسر خود پای نگذارید! یک مرحله را فراموش کردهاید. مرحلهای که میتواند به شما کمک زیادی بکند و شروع زندگی بهتری برای شما داشته باشد! اما این مرحله چیست؟ مشاوره قبل از ازدواج!
آیا تا به حال درباره مشاوره قبل از ازدواج چیزی شنیدهاید؟ اگر تا به حال حتی اسم آن به گوش شما نخوردهاست، خوشبخت هستید که اکنون در حال مطالعه درباره آن هستید! توجه داشته باشید که مشاوره قبل از ازدواج از اصلیترین خدماتی است که روانشناس میتواند به زوجینی که در حال تشکیل زندگی مشترک هستند، بدهد و معمولا هم این مورد جدی گرفته نمیشود.
اگر اطرافیان شما با عشق و علاقه زندگی مشترک خود را شروع کردند اما کم کم این تشت عسل برای آنها تلختر از زهر شدهاست و شما هم استرس این را دارید که چگونه میتوان با چنین کابوسی مبارزه کرده و از آن فرار کرد، این مقاله را تا پایان مطالعه کنید. مشاوره قبل از ازدواج میتواند زندگی شما را تغییر دهد و با بینشی عمیقتر و ذهنی بازتر به شروع زندگی مشترک بپردازید و اگر احساس کردید که آمادگی آن را ندارید کمی به خود فرصت بدهید و بعدتر زندگی مشترک را شروع کنید تا درگیر عواقب جدایی و مسائل سنگین نشوید. برای اینکه زندگی موفقی داشته باشید؛ مشاوره را فراموش نکنید.
مشاوره ازدواج چیست؟
مشاوره ازدواج یا زوج درمانی یکی از انواع روان درمانی است. این نوع مشاوره به زن و مرد کمک میکند تا مشکلات احتمالی و بالقوه را پیدا کرده و آنها را برطرف کنند و برای بهتر شدن روابط خود تلاش کنند. با این زوج درمانی یا روانشناسی ازدواج میتوان تصمیمات بهتر و منطقیتر برای بهتر شدن رابطه و زندگی مشترک گرفت.
زوج درمانی معمولا توسط روانشناسانی به نام مشاور ازدواج یا مشاور خانواده انجام میشود. روان شناسی ازدواج یا مشاوره ازدواج معمولا با حضور هر دو فرد، زن و مرد، انجام میشود. در مواردی هم ممکن است که یکی از زن و مرد برای مشاوره درخواست دهد. گاهی هم باید جلسات را بدون حضور پارتنر و یا شریک زندگی برای هر فرد به تنهایی به پیش برد.
اهمیت روانشناسی ازدواج در چیست؟
هر نوع رابطه دشواریها و پیچیدگیهای مخصوص به خود را دارد. روابط زناشویی هم جزو این دسته هستند و پیچیدهتر از سایر روابطند. میدانیم که همسر در زندگی ما نقش پررنگی دارد وهیچ کسی به اندازه او بر سلامت و رفاه ما تأثیر ندارد. شوهر یا زن، ما را بهتر از بقیه افراد میشناسد و از ریزترین عادات ما اطلاع دارد.
پس اگر زندگی زناشویی با مشکل و مانع مواجه شود، میتواند اهمیت خیلی زیادی داشته باشد و فعالیتهای روزانه ما را مختل کند. در چنین مواقعی یک روانشناس آموزش دیده و ماهر میتواند راهنماییهای لازم را برای تشخیص و رفع مشکل ایجاد شده در رابطه زناشویی ارائه دهد.
مشاور ازدواج بعد از پیدا کردن مشکل شما در جلسات مشاوره، از روشها و متدهای روانشناسی ازدواج استفاده میکند تا مشکل شما برطرف شده و به نتیجه دلخواه برسید.
چرا مشاوره ازدواج این قدر اهمیت دارد و سفارش شده است؟
زوج درمانی میتواند در تمامی بخشهای رابطه، چه رابطه جنسی، چه کاری، چه عاطفی و ارتباطات خانوادگی، به زن و مرد کمک کند تا بهتر عمل کنند و نتیجهی مناسبتری بگیرند. برخی زوجها در عین اینکه مشکلی ندارند، برای تقویت رابطه و بهبود درکشان از یکدیگر به دنبال روانشناسی ازدواج هستند و میخواهند رابطهی بهتر و باکیفیتتری داشتهباشند.
در کنار این افرادی که قبلا ازدواج کردهاند، پسر و دخترهایی که قصد ازدواج دارند هم میتوانند از مشاوره ازدواج بهره ببرند. مشاوره قبل از ازدواج بسیار توصیه شده است و با فوایدی که دارد باعث درک عمیقتر و شناخت بهتر زن و مرد از یکدیگر میشود و در یک دورهی درمانی باعث حل اختلافات قبل از ازدواج میشود.
مشکلاتی که معمولا زن و شوهر و یا دختر و پسر برای حل آنها به روانشناس و مشاور ازدواج مراجعه میکنند شامل موارد زیر است؛
- کنترل خشم
- اختلاف در تربیت فرزند
- خیانت
- مشکلات جنسی
- اختلالات ارتباطی
- اعتیاد به مواد مخدر و یا سوءمصرف مواد
- خشونتهای خانگی؛ اگر خشونت تهدیدکنندهی جان فرد باشد، باید بلافاصله با پلیس و یا اورژانس اجتماعی تماس گرفته شود.
کی مشاوره ازدواج را حتما باید انجام دهید؟
زمانی که هر یک از مشکلات زیر را داشتهباشید، باید به مشاور ازدواج مراجعه کنید.
1.بی توجهی به هم
اگر زوجین در رابطه به جایی رسیدهاند که دیگر به دعوا و مشاجره اهمیتی نمیدهند، حتما باید به مشاوره ازدواج فکر کنند. موارد زیر از نشانههای بیتفاوتی نسبت به همسر است؛
- نمیدانید همسرتان کجا هستند اما این مسئله برایتان اهمیتی ندارد.
- نمیخواهید با هم خلوت کنید.
- ناراحتی همسر برایتان مهم نیست.
- رابطه جنسی اهمیتی ندارد و خیلی پیگیر آن نیستید.
- توجهی به خیانت ندارید.
- نبست به زندگی به علاقه و بیتوجه هستید.
2.دروغ گویی و مخفی کاری
زمانی که زن و شوهر شروع به پنهان کردن مسائل خود از هم میکنند، مشاوره و روانشناسی ازدواج ضرورت پیدا میکند. صداقت اصلیترین پایه ازدواج است. وقتی زن و مرد شروع به دروغ گفتن یا پنهان کاری میکنند، مشکلات بزرگی در رابطه سر بلند میکند که میتوانند بر هم زنندهی عشق و علاقه باشند. البته هر مسئلهای را هر جایی نباید بازگو کرد.
3.بحث کردن زیاد
بعضی از مسائل و مشکلات در ازدواج همیشگی هستند و ممکن است قبل و بعد از ازدواج همیشه بازار بحث کردن درباره آنها داغ باشد. نکته اصلی در این مورد احترام و شوخ طبعی است. هیچ دو نفری مشابه هم بار نمیآیند و اختلافات همیشه وجود دارند. گاهی این اختلافها سر بلند میکنند و باعث بحث و جدل میشوند. بنابراین باید با احترام درباره آنها صحبت کنید و سعی کنید همیشه میزانی از شوخ طبعی را در این موارد جای دهید.
همچنین باید مهارتهای سازش کردن را از مشاور ازدواج بیاموزید. اگر شب و روز در حال بحث کردن هستید و دیگر نمک زندکی تبدیل به شوری زندگی شدهاست، باید با مشاور ازدواج مشورت کنید و برای حل مشکل خود راه حل درستی پیدا کنید. یادگیری مهارتهای سازش کردن میتواند کلید این مشکل باشد.