غذاهای مفید برای دیابت

امروزه دکتر غدد و سایر پزشکانی که در این زمینه صاحب نظر هستند، غذاهای مختلفی را به افراد پیشنهاد دادهاند که در ادامهی این مطلب با آن آشنا میشوید اما پیش از این باید بدانید که دیابت چیست و چه انواعی دارد.
در کشور ما ایران حدود ۵ میلیون نفر فرد دیابتی وجود دارد که فقط نیمی از آنها به بیماری خود واقف هستند و بقیه از وجود این بیماری که به قاتل خاموش هم معروف است، در بدن خود اطلاع ندارند.
حال اگر شما هم جزو افرادی دیابتی هستید، ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که چه غذاهایی را باید برای برطرف کردن دیابت بخوریم.
امروزه دکتر غدد و سایر پزشکانی که در این زمینه صاحب نظر هستند، غذاهای مختلفی را به افراد پیشنهاد دادهاند که در ادامهی این مطلب با آن آشنا میشوید اما پیش از این باید بدانید که دیابت چیست و چه انواعی دارد.
دیابت چیست؟
یکی از مهمترین هورمونهای موجود در بدن که قند بدن را به سمت سلولهای مختلف بدن میبرد، هورمون انسولین است. دیابت زمانی به وجود میآید که هورمون انسولین در بدن فردی تولید نشود و یا به صورت کم باشد که در این صورت هیچ کارایی ندارد.
حال اگر انسولین موجود در بدن کم باشد، نمیتواند گلوکز را به سمت سلولهای بدن ببرد و میزان گلوکز در خون بالا میرود. این اتفاق سبب آسیب رسیدن به سایر اعضای بدن فرد بیمار هم میشود.
این بیماری انواع مختلفی دارد و هم میتواند به صورت مادرزادی به سراغ یک فرد بیاید و هم میتواند از طریق نادرست بودن رژیم غذایی در بدن وجود داشته باشد.
حال اگر به دیابت مبتلا باشید، باید زیر نظر دکتر غدد اقدامات لازم برای جلوگیری از پیشروی و درمان این بیماری را انجام دهید.
انواع دیابت
به طور کلی امروزه پنج نوع دیابت وجود دارد که نوع اول و نوع دوم آن از اهمیت بالایی برخوردار هستند:
۱: دیابت نوع اول
۲: دیابت نوع دوم
۳: پیش دیابت
۴: دیابت بارداری
۵: دیابت بیمزه
در بیماری دیابت نوع اول که اغلب افراد جوان و نوجوان زیر ۱۸ سال به آن دچار میشوند، بدن به طور کلی توانایی تولید انسولین خود را از دست میدهد اما در دیگر انواع دیابت، بدن توانایی تولید انسولین دارد اما این انسولین نمیتواند به خوبی نیازهای بدن را برطرف کند و کارایی چندانی ندارد.
دیابت نوع اول اغلب شیوع چندانی ندارد و به دلیل مشکلات داخلی بدن یک فرد و بیماریهای زمینهای او روی کار میآید اما دیابت نوع دوم و دیگر دیابتها ممکن است در اثر وجود جفت در بدن مادر، تغذیهی نادرست و تجمع بیش از حد چربی به وجود بیایند که در این شرایط شما باید تحت نظر دکتر غدد بیماری خود را برطرف کنید.
چگونه از ابتلا به دیابت جلوگیری کنیم؟
بسیاری از افرادی که به این بیماری دچار هستند، از ما میپرسند که چگونه میتوان دیابت را درمان کرد و یا از طریق چه راههایی میتوان از ابتلا به این بیماری جلوگیری نمود.
افرادی که به صورت مادرزادی به دیابت مبتلا هستند، باید این بیماری را درمان کنند اما افرادی که میدانند در خطر ابتلا به دیابت قرار دارند، باید هر چه سریعتر راهکارهای زیر را به کار ببندند تا از مبتلا شدن به دیابت جلوگیری کنند:
۱: تغییر دادن عادات زندگی و رژیمهای غذایی
۲: از خوردن شکر و خوراکیهایی که کربوهیدرات دارند به طور جدی خودداری کنید و حتی اگر مجبور به خوردن آنها هستید، احتیاط داشته باشید.
۳: اگر چاق هستید، کاهش اضافه وزن میتواند گامی مؤثر در راستای پیشگیری از ابتلا به این بیماری باشد.
۴: استفاده ار مواد مخدر و مصرف سیگار را ترک کنید تا به سلامت هر چه بیشتر بدن خود کمک کرده باشید.
چه غذاهایی را بخوریم؟!
به طور کلی ساختار بیماری دیابت به گونهای است که اگر شما عادات غذا خوردن خود را تغییر دهید و از مصرف خوراکیهایی که این بیماری را تشدید میکنند خودداری کنید، تا حد زیادی در کاهش ابتلا و درمان این بیماری پیش رفتهاید. برخی از خوراکیهای مفیدی که از سوی دکتر غدد برای بیماران دیابتی تجویز میشود، عبارتند از:
-
گوشت مرغ و گوشت گاو: بیمارانی که دیابت دارند، باید مدام به کنترل قند خون خود بپردازند تا با افزایش آن، خطرات جدی سلامت جسم آنها را تهدید نکند.
گوشت سینهی مرغ و گوشت گاو که نسبت به سایر گوشتها از چربی کمتری برخوردار هستند، یکی از بهترین غذاها در جهت درمان بیماری مرض قند به شمار میآیند که مصرف آنها توسط دکتر غدد تجویز شده است.
البته این را بدانید که پوست مرغ حاوی مقادیر زیادی از چربی است و استفاده از آن میتواند قند و کلسترول خون را در بدن بیماران دیابتی افزایش دهد. گوشت گاو هم با پروتئینهایی که درون خود جای داده است، متابولیسم بدن شما را بهبود میبخشد.
-
انواع سبزیجات: سبزیجات نه تنها به عنوان یک مادهی مغذی میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند بلکه هیچ نوع قندی را در ساختار خود جای ندادهاند و همین امر باعث میشود که این خوراکیها به درمان بیماری مرض قند بپردازند. سبزیجاتی همچون کلم بروکلی، هویج و خیار و .... از این دسته هستند.
-
کره بادام زمینی: یکی دیگر از موثرترین خوراکیها که شما میتوانید همانند یک روغن در غذاها مورد استفاده قرار دهید، کرهی بادام زمینی است. مصرف این خوراکی اشتها را در فرد بیمار کور میکند و از کشش این فرد به سمت خوراکیهای مضر هم تا حد زیادی جلوگیری مینماید. این خوراکی دارای چربیهای است که غیر اشباع هستند و توانایی تنظیم قند خون در بدن را دارند.
-
شیر و ماست: تمامی فرآوردههای لبنی که حاوی کلسیم و پروتئین هستند، راهکاری مؤثر و خانگی برای درمان بیماری مرض قند خون به شمار میآیند. پس در وعدههای غذایی خود این لبنیات را هم جای دهید.
-
ماهی: امروزه هر دکتر غددی مصرف ماهی حداقل دو بار در هفته را برای بیمارانی که به مرض قند دچار هستند، تجویز میکند. ماهی با خاصیتهای فراوانی که دارد، به راحتی میتواند از میزان بیماری و درصد آن در بدن هر فردی بکاهد و حتی در بهبود فعالیتهای قلبی و عروقی بدن هم نقش مؤثری را ایفا کند.
این مادهی غذایی میزان ترشح انسولین در بدن را بالا میبرد و با اسیدهای چربی که در ساختار خود جای داده است، التهابات را نیز تا حد زیادی کاهش میدهد. به همین دلیل شما نیز برای درمان این بیماری باید هفتهای دو الی چهار بار ماهی مصرف کنید.
اگر به اطلاعات بیشتری در رابطه با دیابت نیاز دارید می توانید به لینک زیر مراجعه کنید:
https://doctoreto.com/blog/diabetes-and-blood-sugar-treatment/
چه موقع برای درمان دیابت به پزشک مراجعه کنیم؟
بسیاری از افراد مبتلا به دیابت از بیماری خود بی اطلاعاند، به ویژه اینکه در مراحل اولیه بیماری که فرد نیز علائمی ندارد و از آن جا که هیچ روش قطعی به جز انجام آزمایش قند خون برای فهمیدن اینکه آیا شما مبتلا به دیابت هستید یا نه وجود ندارد، بهتر است در مواردی که مشکوک هستید به متخصص غدد مراجعه کنید.
همچنین اگر متوجه علائم احتمالی دیابت شدید با پزشک خود مشورت کنید تا هر چه زودتر بیماری تشخیص داده شود و درمان زودتر شروع شود. به علاوه اگر قبلا دیابت در شما تشخیص داده شده پس از تشخیص، به پیگیری پزشکی منظم نیاز دارید تا میزان قند خون شما در سطح طبیعی تثبیت شود.
متخصص غدد و متابولیسم برای درمان بیماری ها چه کار هایی انجام می دهد؟
هنگامی که شما برای اولین بار به یک پزشک غدد مراجعه میکنید، پزشک متخصص از شما یک سری سوالات برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد علائم، سایر شرایط پزشکی، داروها و سابقه خانوادگی مشکلات مرتبط با هورمون می پرسد.
علاوه بر این، دکتر غدد یک معاینه فیزیکی انجام می دهد، پالس، ضربان قلب و فشار خون را بررسی می کند.این پزشکان پوست، مو، دهان و دندان شمارا بررسی خواهند کرد، زیرا برخی از اختلالات مرتبط با هورمون می توانند این مناطق را تحت تاثیر قرار دهند.
همچنین ممکن است برای شما آزمایشات خون یا ادرار یا تست بیوپسی انجام دهند یا تست های اولتراسوند یا تصویربرداری مانند توموگرافی کامپیوتری و اسکن های تصویربرداری رزونانس مغناطیسی را تجویز کنند.