خبر خوش دولت برای جاماندگان سهام عدالت | کسانی که سود سهام عدالت نگرفته اند بخوانند

معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه هشدار داد که مشمولان سود سهام عدالت از ارسال شماره حساب بانکی یا هرگونه اطلاعات فردی برای دریافت سود سهام عدالت خودداری کنند.
سهام عدالت | ارزش سود سهام عدالت یکسان نیست و تحت تاثیر نوسانات بازار افزایشی یا کاهشی میشود.برای مثال ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه یک میلیون تومانی در ۲۰ اسفندماه سال گذشته ۱۸ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان قیمت داشت، در حالی که قیمت این سهام در ۱۶ تیرماه سال جاری تا ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان کاهش یافته بود.سهامی که در روزهای نخستین آزاد سازی سهام عدالت یعنی اردیبهشتماه و خردادماه سال 1400 بیش از ۲۰ میلیون تومان قیمت داشت. سهام عدالت در ابتدا سهم 1000000 میلیون تومانی بود که با گذشت زمان تبدیل به 500 واحد سهم شد.
به گزارش اکوایران، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در هشداری پیامکی به همه مشمولان سود سهام عدالت، آنان را از ارسال شماره حساب بانکی یا هر گونه اطلاعات فردی برای دریافت سود سهام عدالت بر حذر داشت.
در این پیامک نوشته شده است: «سهامداران محترم سهام عدالت، دریافت هرگونه اطلاعات از شما جهت واریز سود سهام عدالت، یکی از شیوههای کلاهبرداری است. سود به صورت خودکار به حساب بانکی ثبتشده توسط شما در سامانه سجام یا سامانه سهام عدالت واریز میگردد.»
بر اساس این گزارش، مرحله نخست واریز سود سهام عدالت 29 آذر تا یکم دی انجام شد؛ اما برای برخی از مشمولان دریافت این سود، واریزی انجام نشد. گفته شده است دلیل اصلی عدم واریز، اشتباه وارد کردن اطلاعات و شماره شبا سهامداران است و بر همین اساس تا زمانی که شماره شبا اصلاح نشود، دارندگان سهام عدالت سودی دریافت نخواهند کرد.
در صورت اصلاح اطلاعات بانکی، مبلغ سود این مرحله نیز با مرحله بعدی واریزیها که احتمالا اسفند 1401 خواهد بود، به حساب بازماندگان سود سهام عدالت پرداخت میشود.
فرایند واریز بخش نخست سود سهام عدالت به حساب مشمولان از روز چهارشنبه ۳۰ آذرماه آغاز شد و در روز شنبه سوم دی ماه به پایان رسید.
در این میان بیش از سه میلیون نفر از مشمولان سهام عدالت طی سالهای گذشته فوت شدهاند و سهام آنها پس از فرایند انحصار وراثت باید باید به وراث تعلق بگیرد. البته برخی از وراث نیز فوت شدهاند و همین موضوع فرایند را پیچیدهتر کرده است.
برای انتقال سهام این روش پیشنهاد شده بود که وراث به صورت حضوری به دفاتر خدمات الکترونیک مراجعه کنند که این روش بسیار زمانبر بود. بنابراین قرار شد این فرایند به صورت الکترونیکی و با همکاری شرکت سپردهگذاری مرکزی و قوه قضاییه تا شهریورماه انجام شود. اما به نظر میرسد قوه قضاییه در ارسال اطلاعات به سپردهگذاری کمی از برنامه عقب است.
در این راستا، پیمان حدادی، مشاور رییس سازمان بورس در گفتوگو با ایسنا، اعلام کرد: در ماههای آینده درمورد مراجعه وراث مشمولان سهام عدالت اطلاع رسانی خواهد شد. زیرساختهای این انتقال درحال آماده سازی است و وراث همچنان باید صبر کنند.
وی به این سوال که ایا فرایند انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث در سال جاری صورت خواهد گرفت، پاسخ داد: همه تلاش این است که انتقال سهام عدالت به وراث سریعتر انجام شود.
بیش از یک سال است که مسئولان دولتی درباره واگذاری سهام عدالت به جاماندگان سخن میگویند در نهایت امروز وضعیت سهام عدالت مشخص شد و قرار است به جاماندگان سهام اختصاص یابد.
هیات وزیران در جلسه ششم مهرماه امسال با «واگذاری سهام به افراد فاقد سهام عدالت تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی، سازمان بهزیستی کل کشور و سه دهک اول ایثارگران» موافقت کرد که این مصوبه ۱۲ آذرماه با امضای محمد مخبر معاون اول رییس جمهور ابلاغ شد.
این مصوبه به پیشنهاد مشترک وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای اجرای بند الف تبصره ۲ ماده واحده قانون بودجه ۱۴۰۱ به تصویب دولت رسید.
وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف است در مرحله اول از محل باقیمانده سهام متعلق به دولت در بنگاههای قابل واگذاری را مستقیم سهام به افراد فاقد سهام عدالت تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی و سه دهه اول ایثارگران اختصاص دهد.
بر همین اساس قرار است که بانک صادرات 1.7 درصد، بانک ملت 4.1 درصد، بانک تجارت 3.1 درصد، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران 3 درصد و صنایع پتروشیمی خلیج فارس 6.7 درصد از سهام خود باید واگذار کنند.
افراد مشمول این تصویبنامه از سوی نهادهای ذیربط شناسایی و معرفی میشوند و احراز عدم تخصیص سهام عدالت به آنان در سال ۸۵ به عهده سازمان خصوصیسازی است.