قیمت گوشت نصف شد! | جدیدترین قیمت گوشت گوسفندی و گوساله امروز 23 مرداد

تسنیم نوشت:قائم مقام وزیر جهادکشاورزی در واکنش به اخباری که در فضای مجازی پیرامون حذف ارز ۲۸۵۰۰ تومانی گوشت قرمز منتشر شده است این خبر را تکذیب کرد.
علیرضا پیمان پاک، قائم مقام وزیر جهادکشاورزی در واکنش به اخباری که در فضای مجازی پیرامون حذف ارز ۲۸۵۰۰ تومانی گوشت قرمز منتشر شده است گفت: این اخبار به جد تکذیب می شود و هیچ گونه تغییر گروه کالایی برای گوشت قرمز گوسفندی و گوساله وادراتی اتفاق نیفتاده است.
وی افزود: برعکس، دولت منابع بسیار خوبی از ارز ۲۸۵۰۰ تومانی را برای واردات گسترده گوشت، جهت تنظیم بازار اختصاص داده است و به طور هفتگی برنامه واردات گوشت گرم گوسفندی و گوشت گرم گوساله برای تنظیم بازار در حال انجام است.
وی ادامه داد: ظرفیت مبادی واردات گسترش پیدا کرده است، همچنین محموله هایی که به کشور می رسند، بانک مرکزی تخصیص هایش را به موقع و منظم انجام می دهد، هم منظم شده و هم افزایش پیدا کرده است. بنابراین هیچ نگرانی برای واردات گوشت گوساله و گوسفندی وجود ندارد و پشتیبانی امور دام با همکاری میادین میوه و تره بار و قطعه بندها و فروشگاه های زنجیره ای این گوشت ها را در سطح گسترده توزیع می کند که در هفته های آینده نیز این روند ادامه خواهد داشت.
قائم مقام وزیر جهادکشاورزی گفت: این تغییر گروه کالایی که در مکاتبات وزارت صمت صورت گرفته، مربوط به گوشت منجمدی است که در حوزه صنعت و غیر از مصارف خانوار مصرف می شود. این گروه کالایی از طی چند ماه گذشته، ارزی به آن ها تخصیص داده نشده چرا که در تنظیم بازار نقش مستقیمی نداشت. اما کمبود گوشت منجمد گوساله و صنعتی باعث شده بود که رستوران ها و صنایع به این سمت حرکت کنند که از گوشت گرم استفاده کنند.
پیمان پاک اظهار کرد: با برنامه ریزی که با بانک مرکزی صورت گرفت، این گروه کالاهایی به تالار دوم و ارز مبادله ای منتقل شد و طی یک ماه گذشته ارز خوبی هم به این گروه تخصیص داده شد، که به طور تقریبی ۸ هزار تن گوشت منجمد به سمت ایران آمد و بخش قابل توجهی از آن ها ترخیص شد و در اختیار اصناف مصرف کننده قرار گرفت و همین مسئله باعث شد گوشت منجمد گوساله از کیلویی ۳۵۰ هزار تومان در طی یک ماه گذشته به ۲۹۰ هزار تومان هم اکنون کاهش پیدا کند.
وی افزود: دلیل این موضوع هم این است که ارز از محل تالار دوم تخصیص داده شد و عرضه بسیار گسترش پیدا کرد و همین عرضه باعث کاهش قیمت گوشت منجمد شد. لازم به ذکر است با توجه به برنامه ریزی که بانک مرکزی با وزارت جهادکشاورزی دارد، ارز خوبی برای گوشت منجمد تامین خواهد شد و حجم ورود آن به کشور افزایش پیدا خواهد کرد و پیش بینی وزارت جهاد و اتحادیه وارد کنندگان گوشت هم این است که قیمت گوشت منجمد در هفته های آتی کاهش پیدا کند و به کیلویی ۲۵۰ هزار تومان برسد.
قائم مقام وزیر کشاورزی با اشاره به ادامه روند تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی برای واردات گوشت تنظیم بازاری گفت: بنابراین هیچ گونه تغییر گروه کالایی ارزی در واردات گوشت تنظیم بازاری نخواهیم داشت و کل ارز مربوط به گوشت گوسفند و گوساله ی وارداتی با همان ارز ۲۸۵۰۰ تومان تامین می شود و واردات تا زمانی که قیمت ها به قیمت متعادلی برسد افزایش خواهد داشت و وزارت جهاد برای نیمه ی دوم سال برنامه ی تولید قراردادی را فعال خواهد کرد تا بتواند همان کاری که در خصوص قیمت مرغ انجام داد را در خصوص قیمت گوشت انجام دهد.
صدردادرس با بیان اینکه مشکلی در تامین گوشت مورد نیاز نداریم، گفت: بعد از اصلاح نظام یارانه، قیمت تمام شده تولید افزایش یافت به طوریکه در حد توان اقتصادی مردم نبود، بنابراین لاید راهکارهایی برای حل مشکل اقتصادی مردم بکارگرفته شود.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک واردات گوشت را از راهکارهای موقت تنظیم بازار اعلام کرد و گفت: در شرایط کنونی واردات تنها برنامه است که با این روش تولید و امنیت پایدار غذایی را از دست خواهیم داد. از این رو دولت نباید تنها متکی به واردات باشد.
او ادامه داد: دولت باید زیرساخت های لازم برای تولید در کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت ایجاد کند تا افزایش بهره وری تولید در کنار توان اقتصادی مردم اتفاق بیفتد.
صدردادرس با تاکید بر ضرورت تقویت توان اقتصادی دامدار گفت: سیاست های حمایتی همچون دامدار کارت، تخصیص تسهیلات به دامداران، توزیع نهاده مدت دار و اجرای مصوبه تاخیر معوقات دامداران به رفع بحران کنونی کمک می کند. هرچند بانک ها در برابر اجرای مصوبات مقاومت می کنند.
بنابر اعلام مرکز آمار مقایسه عملکرد کشتارگاه های رسمی کشور در خرداد ۱۴۰۲ با مدت مشابه سال قبل نشان دهنده کاهش ۱۲ درصدی مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاه های رسمی کشور است که این امر به عواملی همچون کاهش سرانه مصرف و قاچاق دام بستگی دارد.
آقای مجتبی عالی، مدیرعامل اتحادیه دامداران با بیان اینکه امکان خودکفایی گوشت در داخل وجود دارد، گفت: با توجه به جمعیت دامی کشور علاوه بر توانایی خودکفایی تامین نیاز داخل و بی نیازی از واردات، امکان صادرات گوشت هم به بازارهای هدف وجود دارد.
به گفته او، با توجه به اصلاح نظام یارانه و افزایش ۵ تا ۶ برابری نقدینگی مورد نیاز دامداران انتظار می رود که حمایت های لازم صورت گیرد تا پایداری تولید در معرض خطر نیفتد.
عالی ادامه داد: گرچه قرار بود حمایت هایی تحت عنوان دامدار کارت صورت گیرد، اما متاسفانه پرداخت این تسهیلات تمدید نشد که در نهایت دامداران به سبب کمبود نقدینگی مجبور به کشتار دام شدند.
مدیرعامل اتحادیه دامداران گفت: اگر نهاده دامی مورد نیاز دامداران تامین می شد، آنها به علت کمبود نقدینگی مجبور به کشتار با وزن پایین نبودند. درحالیکه با پرداخت دامدار کارت و تامین نهاده دامی، امکان صادرات هم وجود دارد.
آقای منصور پوریان، رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور گفت: اکنون واردات گوشت رقیب تولید داخل است که با این وجود شرایط تولید برای تولیدکننده سخت است.
به گفته او، علی رغم افزایش هزینه های تولید، حمایت از دامدار در حد شعار است که متاسفانه دامداران ما خروجی خوبی نسبت به تولید ندارند.
پوریان ادامه داد: با توجه به خشکسالی و گرانی نهاده دامی، حمایت همه جانبه از امر تولید ضروری است، درحالیکه به رغم ممنوعیت صادرات، واردات گسترده در حال انجام است.
رئیس شورای تامین کنندگان دام گفت: با توجه به آنکه مسئولان اذعان می کنند که صادرات دام منجر به بالارفتن قیمت و هزینه های تولید می شود، بنابراین امیدی به صادرات نیست که با این وجود جای این سوال مطرح است که با توجه به ممنوعیت صادرات و واردات گوشت، علت بالا بودن قیمت چیست؟
به گفته او، با توجه به جمعیت بالای ۱۰۰ میلیونی دام، محدودیتی در تولید گوشت کشور نداریم.
پوریان با بیان اینکه دامداران بعد از جراحی اقتصادی بزرگترین ضربه را متحمل شدند، گفت: با توجه به هزینه های سرسام آور تولید، طرح های حمایتی از دامداران باید ایجاد شود تا علاوه بر تامین نیاز داخل، امکان صادرات وجود دارد.
او نیاز سالانه گوشت قرمز را یک میلیون و ۳۰۰ تا یک میلیون و ۴۰۰ هزارتن اعلام کرد و گفت: بنابر جمعیت دامی کشور، پتانسیل تولید یک میلیون و ۶۰۰ تا یک میلیون و ۷۰۰ هزارتن گوشت در کشور وجود دارد.
علی رغم آنکه بعداز اصلاح نظام یارانه قرار بود حمایت هایی در قالب توزیع نهاده دامی مدت دار، دامدار کارت و صادرات دام مازاد از دامداران صورت گیرد، اما متاسفانه نه تنها توجه چندانی به این صنعت نشد، بلکه با واردات بی رویه چالش هایی برای تولید داخل ایجاد شده است که حال انتظار دامداران از مسئولان آن است که با حمایت همه جانبه از خروج ارز جلوگیری کنند.