اعتراض معلمان به نحوه پرداخت حقوق | افزایش حقوق معلمان از اول شهریور انجام می شود

تعدادی از معلمان خرید خدمات که نسبت به عدم پرداخت حقوق و مطالباتشان گلایه دارند، در مقابل ساختمان مرکزی وزارت آموزش و پرورش در خیابان قرنی تهران تجمع کردند. یکی از این معلمان میگوید: از بهمن تاکنون حقوق نگرفتهایم.
رتبه بندی معلمان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی معلمان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی معلمان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی معلمان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.
تعداد معلمان تجمع کننده در مقابل ساختمان مرکزی وزارت آموزش و پرورش به حدود ۱۵۰ نفر میرسد که اکثر از بانوان هستند؛ آنها با در دست داشتن پلاکارد و سر دادن شعارهایی چون «عدالت میخواهیم» و «حق ما بعد از ۱۱ سال، استخدام است»، خواستار پرداخت حقوقشان و استخدام در آموزش و پرورش شدند.
خبر خوب برای معلمان/ بخشی از مطالبات هفته آینده پرداخت میشود
در گرمای هوای تیر که امسال گرمتر از همیشه به نظر میرسد، معلمان تجمعکننده به ستونهای ورودی ساختمان کهنسال اما استوار وزارت آموزش و پرورش، پناه بردهاند؛ گاهی بلند میشوند و در کنار سایر همکارانشان چند شعار سر میدهند و به فاصلهای کوتاه، دوباره به همان ستونها تکیه میدهند تا خنک شوند.
یکی از این معلمان که دارای تحصیلات کارشناسی بوده و ۱۱ سال سابقه دارد گفت: «هنوز نگران حقوق پایان ماه بعد از این همه سال هستم».
شهریور ۱۳۹۸، رئیس وقت سازمان برنامه و بودجه و سرپرست وزارت آموزش و پرورش در نشست مشترک که در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، توافق کردند تا بند «ک» از تبصره ۱۲ قانون بودجه اجرایی شود و بر اساس آن از اول مهر مجموعه حقوق، حقالتدریس و حقالزحمه نیروهای خرید خدمات بهصورت ماهانه پرداخت شود.
اما دغدغه معلمان خرید خدمات فقط عدم پرداخت به موقع حقوقشان نیست بلکه شرایط بهگونهای رقم خورده است که از مهر امسال، امکان حضور در مدارس را ندارند.
یکی دیگر از معلمان خرید خدمات که دارای مدرک کارشناسی ارشد بوده و سابقه ۹ سال فعالیت در آموزش و پرورش را دارد، گفت: «به رغم داشتن سابقه، برای استخدام در آموزش و پرورش گفتند که باید در آزمون جذب آموزگار شرکت کنیم اما در این آزمون پذیرفته نشدیم».
اسفند سال گذشته(۱۴۰۱) صادق ستاریفرد معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش گفت: «بعد از آزمون استخدامی آموزش و پرورش که ۸ اردیبهشت سال ۱۴۰۲ برگزار میشود، به کارگیری نیروی خرید خدمات آموزشی در آموزش و پرورش ممنوع است».
رضا مرادصحرایی گفت: کنکور ۱۴۰۲ از موضوعات فوری نظام و تعلیم و تربیت است، زیرا اهمیت کنکور به جهت نقشی که در ارتقای تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش دارد کمتر از رتبه بندی نیست، اما موضوعی که حائز اهمیت است و نیاز به رسیدگی دارد این است که زیر ساخت آزمونهای نهایی آن طور که انتظار میرود فراهم شود.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: برنامه هفتم بسیار مهم است و باید این برنامه برای نظام تعلیم و تربیت بسیار قوی برنامهریزی شود تا در اجرای آن نیز به مشکل نخوریم. روح برنامه هفتم براساس نظم و انظباط است؛ لذا در نظام تعلیم و تربیت همه خدمتگزاران باید به وظایف خود به درستی عمل کنند.
وی گفت: در برنامه هفتم برنامهریزی خواهیم کرد تا ۵۰ درصد دانش آموزان به سمت رشتههای فنیوحرفهای سوق یابند. بدون حضور معلم نمیتوان تحول ایجاد کرد، لذا باید ارتباط بین دستگاه آموزش و پرورش و معلمان را قویتر کنیم.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش با مروری بر برخی اهدافی که در برنامه هفتم پیگیری میشود، پر کردن خلاء ادراکی، عاطفی و شناختی بین معلمان و متعلمان، ضرورت سوق دادن۵۰ درصد دانش آموزان متوسطه به سمت رشتههای فنی وحرفهای، ضرورت تغییر برنامه درسی و کاهش حجم دروس، جذب کمک خانوادهها در امر تعلیم و تربیت، مرتبط کردن مدرسه، مسجد و منزل به هم و تدریس با استفاده از روشهای ترکیبی و جذب ۱۱ هزار مربی پرورشی را از جمله اهداف عنوان کرد.
رتبه بندی به عنوان یکی از مهمترین طرحهای آموزش و پرورش، این روزها با حرف و حدیثهای فراوانی روبرو است از یک سو نمایندگان مجلس اعلام میکنند که بهترین طرح را مصوب کرده و در آن همه جوانب را دیده اند اما از سوی دیگر شاهد هستیم که در بدنه وزارت آموزش و پرورش مشکلات همچنان پا برجا است.
از سوی دیگر معلمان مطالبات صنفی دیگری نیز دارند که باید به آنها رسیدگی شود تا شاهد تکرار واقعه تلخ عدم واریزی معلمان در شب عید را شاهد نباشیم. رتبه بندی همچنین هم سان سازی برای معلمان و بازنشستگان آموزش و پرورش یک اصل مهم محسوب می شود چرا که می تواند دریافتی و حقوق و مزایا آنها را در این اوضاع بد اقتصادی، بهبود ببخشد و به لحاظ معیشتی کمک بسیار خوبی به خانواده فرهنگیان باشد.
از یک سو مجلسی ها بر حمایت از معلمان اصرار دارند از سوی دیگر اما شاهد هستیم که دولت به لحاظ تامین منابع پرداختی به معلمان هم دچار مشکل است. برخی نمایندگان مجلس اما اعتقاد دارند که دولت باید به درستی مصوبه یکسان سازی و همچنین رتبه بندی معلمان را اجرایی کند.
با علی اصغر خانی نماینده شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون تلفیق درباره وضعیت آموزش و پرورش و مطالبات معلمان گفتگویی ترتیب دادیم. وی در این گفتگو پیرامون مطالبات معلمان و نحوه پیگیری آنها توسط مجلس نکاتی را بیان می کند که حائز اهمیت است.