دیر یائسه شدن , دیر بالغ شدن شاید برایتان خوشایند نباشد به خصوص وقتی می بینید اندامتان مانند همسالانتان هنوز خودش را نشان نداده است.ولی تحقیقات جدید دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو ، بیان می کند که زمان پریود شدن و زمان یائسه شدن تان ممکن است باعث شود عمر طولانی تری داشته باشید.

یائسگی بخشی طبیعی از زندگی زنان است که معمولاً در اوایل ۵۰ سالگی اتفاق می افتد. با این حال، برخی زنان به دلیل عواملی مانند شیمی درمانی یا جراحی برداشتن تخمدان زودتر از موعد یائسه می شوند. عوامل دیگر را در مقاله ی زیر توضیح داده ایم و علائم و نحوه ی تشخیص یائسگی زودرس را بیان کرده ایم. پس، با ما همراه شوید.

یائسگی چیست؟

یائسگی به مرحله ای از زندگی زنان می گویند که در آن قاعدگی پایان می یابد. یائسگی بخش طبیعی فرآیند افزایش سن زنان است و به معنی آن است که فرد دیگر نمی تواند باردار شود. سن یائسگی در زنان معمولاً اوایل دهه ی ۵۰ سالگی است.

یائسگی طبیعی سه مرحله دارد:

مرحله ی پیش از یائسگی: این مرحله ی گذر است و طی آن تخمدان ها، استروژن کمتری می سازند و بدن را برای یائسگی آماده می کنند. با شروع یائسگی، این مرحله متوقف می شود. علائم یائسگی در طول این دوره شروع می شود. در این مرحله، علائم در شدیدترین حالت خود قرار دارند و آزار دهنده اند.

مرحله ی یائسگی: در این مرحله، قاعدگی متوقف می شود. تخمدان ها دیگر تخمک آزاد نمی کنند و استروژن نمی سازند. اگر زنی ۱۲ ماه پشت سر هم قاعده نشود، وارد مرحله ی یائسگی می شود.

مرحله ی پس از یائسگی: همان طور که از نام آن مشخص است، این مرحله پس از یائسگی رخ می دهد. نشانه های یائسگی (مانند گرگرفتگی) در این مرحله کمتر می شود، اما در بعضی زنان تا سال ها ادامه می یابد.

یائسگی زودرس

حقیقت این است که یائسگی یک فرایند طبیعی است که با شیوه زندگی صحیح، زنان می توانند دیرتر به آن مبتلا شوند. شاید برای عده ای اهمیتی نداشته باشد اما اگر از زنانی که در 30 سالگی یائسه شدند و روند پیری زودرس پوست و کم شدن تمایل و توانایی جنسی را تجربه کرده اند؛ بپرسید حتما از اینکه نتوانسته اند به موقع کاری برای خودشان بکنند حسرت می خورند. با این حال خیلی از زنان نمی دانند که چگونه باید کنترل یائسگی خود را به دست بگیرند.

یائسگی می تواند در سن 45 تا 50 سالگی و حتی در افرادی در 55 سالگی اتفاق بیفتد به صورتی که در افراد مختلف، متفاوت است ولی یائسگی پیش از 50 سالگی مضر است و باید درمان شود.

زنان بعد از 45 سالگی علایم گرگرفتگی (احساس گرمای دائمی) که به اصطلاح سوختن از سرما می گویند، دیده می شود که با توجه به دست و پای کاملا سرد، احساس سوزش سرما را به اشتباه از گرما می دانند و این به دلیل کمبود استروژن بعد از 45 سالگی است.

کم کردن علائم یائسگی

- زنان می توانند در زمان یائسگی با افزودن برخی مواد طبیعی به وان حمام شان و ماندن در آن از علائم یائسگی بکاهند.

- کافی است دو فنجان سولفات منیزیم را به همراه نصف فنجان خاک رس ( از خاک رس های بهداشتی و محلول استفاده کنید ) به وان حمام خود بیفزایید. از آنجایی که با متوقف شدن چرخه قاعدگی سم زدایی در بدن زنان نیز متوقف می شود و مسائلی از قبیل افزایش وزن و مشکلات قلبی بیشتر ممکن است برای زنان رخ بدهد. حمام خاک رس در سم زدایی به بدن کمک کرده و علائم یائسگی را کم می کند.

- مصرف روزانه یک لیوان رازیانه به صورت دم نوش به همراه عسل یا خرما غیر از روزهای عادت ماهانه و مصرف داروهای گیاهی دیگر مانند عرق بیدمشک، بهار نارنج ، پونه و نعناع می تواند عوارض یائسگی را بسیار کاهش دهد.

برای کنترل یائسگی بدن تان را هیدراته کنید

گر گرفتن و تعریق های شبانه باعث می شوند که بدن تان بیشتر مستعد ابتلا به کم آبی و علائم همراه آن مثل خشکی پوست، سرگیجه، سردرد، تحریک پذیری بیشتر و غیره شود. دین توصیه می کند که زنان یائسه حداقل به اندازه نصف وزن بدن شان آب بنوشند. یعنی اگر وزن شما 120 اونس است باید روزانه 60 اونس آب بنوشید. این مقدار مطابق 30 کیلوگرم آب است. همچنین می توانید به هر 16 اونس آب به اندازه یک چهارم قاشق چای خوری نمک دریایی اضافه کنید. این کمک می کند تا برخی از مواد مغذی که بر اثر عرق از دست می دهید به بدن تان بازگردند.

پرهیز ار مصرف بیش از حد ادویه جات و الکل

برخی ادویه ها مانند فلفل و دارچین می توانند گرگرفتن در زنان یائسه را بیشتر کنند. همچنین مصرف الکل، کافئین و نوشیدنی های داغ نیز در برخی از زنان سبب گرگرفتگی می شود.

بهتر است برای تنظیم عادت ماهانه از داروهای گیاهی به جای قرص های شیمیایی که عوارضی بر سیستم مغز و به خصوص هیپوتالاموس دارد، استفاده شود.