یارانه معیشتی ماه گذشته (اردیبهشت ماه) شنبه 10 اردیبهشت ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز  شد. یارانه معیشتی همانند دوره های قبل پرداخت شد. یارانه معیشتی برای هر نفر 55 هزارتومان پرداخت می شود. آخرین اخبار از یارانه معیشتی در سال جدید را با هم می خوانیم.

افزایش یارانه معیشتی این خانوارها

افزایش سه برابری یارانه فرزندان در خانواده‌های دهک‌های یک تا چهار حداقل سه فرزندی غیرشاغل در دستگاه‌های دولتی.

تأمین صددرصد بیمه مادران خانه‌دار دارای سه فرزند و بیشتر روستایی و عشایری از طریق صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و روستائیان.

عدم جواز تعدیل نیروی کار دارای سه فرزند، کاهش عوارض ساخت و ساز تا 50 درصد برای خانواده‌های دارای سه فرزند و تا 70 درصد برای خانواده‌های دارای چهار فرزند و سایر تخفیفات، اختصاص 70 درصد ظرفیت منازل مسکونی سازمانی به کارکنان فاقد مسکن با حداقل سه فرزند.

 نیم‌بها شدن هزینه موزه‌ها، اماکن تاریخی،‌فرهنگی، ورزشی و سینماها برای مادران دارای سه فرزند و بیشتر به همراه تخفیف 20 درصدی دوره‌های آموزشی تربیتی و هنری کانون پرورش فکری برای فرزندان خانواده‌های سه فرزندی، از جمله تسهیلات در نظر گرفته شده است.

منبع: فارس

مبلغ یارانه ها در خرداد 1401 افزایش می یابد؟

یک مقام آگاه گفت: پیش‌زمینه ثبت‌نام برای یارانه معیشتی به روزرسانی سامانه پایگاه رفاه ایرانیان است.

تعدادی از مخاطبان سامانه «فارس من» با ثبت پویشی با عنوان «چرا سایت اعتراض به عدم دریافت یارانه معیشتی قطع است؟ » و لزوم بروزرسانی سامانه برای دریافت یارانه معیشتی خواستار پیگیری این مسأله شدند.

خبرنگار فارس در این زمینه با یک مقام آگاه در وزارت رفاه اجتماعی تماس گرفت و وی گفت:‌مهمترین پیش‌زمینه برای ثبت‌نام مردم و اعتراض به یارانه معیشتی این است که اطلاعات موجود در پایگاه رفاه ایرانیان به روز شود.

وی همچنین گفت:‌ متأسفانه از سال 1399 تاکنون اطلاعات پایگاه جامع رفاه ایرانیان به روز نشده در حالی که در وضعیت معیشت و رفاه بسیاری از خانوارها تغییراتی روی داده به عنوان مثال بسیاری از خانوارها در این مدت سرپرست خود را از دست داده و یا در ایام کرونا بسیاری از سرپرستان خانوار شغل خود را از دست داده‌اند بنابراین وضعیت رفاهی آنها تغییر کرده است، اما اطلاعات موجود در پایگاه رفاه ایرانیان همچنان از سال 99 به بعد به روزرسانی نشده است.

این مقام آگاه همچنین با اشاره به تکلیف قانون بودجه مبنی بر شناسایی افراد پر درآمد و حذف آنها از یارانه گفت:‌ مهمترین پیش‌زمینه برای شناسایی افراد غیر نیازمند این است که اطلاعات پایگاه رفاه ایرانیان روزآمد شود. در حالی که اطلاعات آن روزآمد نشده است در عین حال برخی مقامات دولتی می‌گویند ظرف دو سه ماه آینده می‌خواهند عده‌ای از افراد پردرآمد را از یارانه‌ها حذف کنند.

وی گفت:‌بر اساس تبصره 14 قانون بودجه باید افراد پردرآمد از یارانه حذف شوند اما نبود اطلاعات به روز باعث شده است که این امکان فراهم نشود.

این مقام آگاه با بیان اینکه اگر کسی از دریافت یارانه ماهانه حذف شود، دیگر امکان دریافت یارانه معیشتی و سایر یارانه‌های دولت را نخواهد داشت،‌ گفت: همچنین کسانی که سهام عدالت هم ندارند بدون حضور در یارانه ماهانه نمی‌توانند از یارانه‌های دولت استفاده کنند.

وی گفت: در سال 92 که اعلام شد کسانی که نیازمند یارانه هستند ثبت‌نام کنند متأسفانه آن موقع هم سامانه‌ها به خوبی کار نمی‌کرد و حدود 2.5 میلیون نفر جامانده از یارانه ماهانه هستند که اکثراً افراد مستحق هستند و چون این افراد یارانه نقدی ماهانه دریافت نمی‌کنند یارانه معیشتی هم نمی‌گیرند.

این مقام آگاه گفت:‌متأسفانه در طی 8 سال گذشته سامانه اعتراض و درخواست برای یارانه‌ها بسته شده و کسانی که به ناحق حذف شده‌اند، امکان اعتراض و یا درخواست جدید ندارند از طرفی قانون هم گفته است افراد ثروتمند از دریافت یارانه باید حذف شوند، در حالی که سامانه‌های پایگاه رفاه ایرانیان روزآمد نشده است.

به گفته این مقام آگاه از 50 منبع داده‌ای از سازمان‌های مختلف در سامانه پایگاه رفاه ایرانیان حضور دارند اما مشکل این است اطلاعات اکثر این پایگاه‌ها به روزرسانی نشده است.

یارانه معیشتی حذف شد / در خرداد ۱۴۰۱ چه یارانه‌ای پرداخت می‌شود؟

دیگر قرار نیست یارانه‌ای تحت عنوان یارانه نقدی و معیشتی پرداخت شود و همه یارانه‌ها در هم تجمیع شده است.

به گزارش سلام نو، باتوجه به اینکه یارانه نقدی و معیشتی حذف شده است، آیا در خرداد ماه باید منتظر یارانه جدید باشیم؟

تاکنون در ماه افراد حداقل دو یارانه دریافت می‌کردند؛ یارانه نقدی که همان یارانه ۴۵هزار تومانی بود و سابقه‌ای ١٠ساله در کشور داشت و یارانه دیگر نیز همان یارانه معیشتی بود که از پاییز سال ٩٨ پرداخت شد.

حالا پس از سال‌ها تغییراتی در پرداخت یارانه‌ها رخ داده است؛  براین اساس قرار شده تا ارز ترجیحی حذف شود و به جای آن یارانه مستقیم به مردم داده شود؛ برنامه فعلی نیز این بود که براساس دهک‌بندی افرادی که در دهک اول تا سوم هستند نفری ۴٠٠هزار تومان و افرادی که در دهک چهارم تا نهم هستند نفری ٣٠٠هزار تومان یارانه بگیرند. دهک  دهم نیز از این یارانه محروم شده و هیچ یارانه‌ای به دهک دهمی ها اعطا نخواهد شد.

در همان ابتدا وقتی این یارانه پرداخت شد، این سوال مطرح بود که تکلیف یارانه معیشتی  و نقدی چه خواهد شد؟  براساس پیگیری‌ها پاسخ آن است که دیگر قرار نیست یارانه‌ای تحت عنوان یارانه نقدی و معیشتی پرداخت شود و همه یارانه‌ها در هم تجمیع شده است.

از سویی دیگر نیز یارانه دو ماه همزمان واریز شد و باتوجه به اینکه یارانه نقدی و معیشتی نیز حذف شده است، خرداد ماه احتمالا هیچ یارانه‌ای برای افراد واریز نشود.

البته گفتنی است که در همان ابتدا عنوان شد که یارانه ٣٠٠ و ۴٠٠هزار تومانی تنها دو ماه پرداخت می‌شود و بعد از آن کالابرگ داریم. بنابراین در صورتی که زیرساخت‌های کالابرگ فراهم شود، احتمالا دیگر هیچ یارانه‌ای تحت عنوان یارانه نقدی نخواهیم داشت.

آیا یارانه خرداد قابل برداشت است؟

با اینکه زمان زیادی از پرداخت یارانه جدید دولت نمی‌گذرد اما در آستانه شروع سومین ماه سال، اغلب مردم پرسش یکسانی دارند: آیا یارانه خرداد قابل برداشت است؟

به گزارش تجارت‌نیوز، با اجرای برنامه اصلاح ارز ترجیحی دولت، در روزهای گذشته مردم به دو گروه تقسیم شدند، یکی آنهایی که یارانه جدید را گرفته‌اند و دیگری آنها که به نگرفتن یارانه معترضند. اما شرایط در مورد یارانه خرداد چگونه است؟

اکنون به این صورت است که یارانه دسته نخست شامگاه نوزدهم اردیبهشت به حساب بانکی سرپرستان خانوار واریز شد. دولت دو شب بعد اجازه برداشت از این حساب را داد. این گروه از مردم از شامگاه ۲۱ اردیبهشت مجاز به خرج کردن آن هستند.

به دلیل عدم همزمانی تاریخ واریز و برداشت، این تردید وجود دارد که یارانه خرداد چه زمانی واریز و قابل استفاده می‌شود؟

در این رابطه دولت در ابتدا اعطای مجوز برداشت مبلغ را ملاک تعیین زمان پرداخت یارانه جدید اعلام کرده بود.

به بیان دیگر احتمال بالایی وجود دارد که برای ماه خرداد و ماه‌های پس از آن یارانه جدید در تاریخ شامگاه بیست و یکم به حساب سرپرستان واریز شود.

وضعیت کسانی که تازه یارانه جدید گرفتند

در خصوص گروهی از مشمولان دسته دوم که معترضان به نگرفتن یارانه جدید هستند، صحبت از پرداخت علی‌الحسابی یارانه‌ها در میان است.

مبنای این واریز دستور ریاست‌جمهوری در خصوص ملاک قرار دادن خوداظهاری معترضان است. به گفته وزیر رفاه قرار است سازمان هدفمندی یارانه‌ها به حساب آن گروه از معترضانی که سهم فروردین را دریافت کرده‌اند، مبلغی را علی‌الحسابی واریز کند اما صاحبان حساب حق برداشت از آن را نخواهند داشت.

انتظار می‌رود در صورت قبول واقع شدن درخواست اعتراض، امکان برداشت از حساب به این گروه از شهروندان داده شود.

با این تفسیر، اگر شهروندی در فهرست دریافت‌کنندگان قرار بگیرد، از ماه آینده همزمان با سایریرن، یارانه خرداد را خواهد گرفت.

شرایط جدید چگونه است؟

یارانه جدید بخشی از برنامه اصلاح ارز ترجیحی دولت است. نتیجه اجرای این برنامه، ادغام تمام پرداخت‌های نقدی سازمان هدفمندی یارانه‌ها ست.

در ساختار جدید، هرکس که در دهک دهم درآمدی نباشد ماهانه از دولت یارانه می‌گیرد. دهک اول تا سوم هر ماه ۴۰۰ هزار تومان و دهک چهارم تا نهم ۳۰۰ هزار تومان یارانه دریافت می‌کنند.

در این ساختار، دولت برای جامانگان یارانه جدید، حق ثبت اعتراض و پیگیری آن را محفوظ نگهداشته است. سازمان هدفمندی یارانه‌ها و وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی دو مرجع رسیدگی کننده به درخواست معترضان است.

از طرف وزارت رفاه، سامانه اینترنتی https://hemayat.mcls.gov.ir/  برای ثبت درخواست کسانی که به کم بودن یارانه خود اعتراض دارند، تعیین شده است.

به نظر می‌رسد پرداخت‌های مشروطی که وزیر تعاون راجع به آن صحبت کرده است. نتیجه فعالیت این سامانه باشد.