زلزله‌های پی‌درپی ۶.۱ و ۶.۳ ریشتری بامداد شنبه در بندر خمیر منجر به زخمی شدن ۳۹ نفر و جان باختن پنج نفر شد. دو نفر از زخمی‌های این حادثه  به‌بدلیل شکستگی و گرفتگی ریه با چرخ‌بال به بیمارستان شهید محمدی منتقل شدند.

ایسنا گزارش داد،‌ استاندار هرمزگان گفت: مصدومین زلزله اخیر هرمزگان به بیمارستان‌های بندرخمیر و بندرلنگه اعزام شدند. بیشترین خسارات در روستای سایه خوش با ۳۰۰ خانوار است که منازل قدیمی اکثر آنها تخریب شده است.

مهدی دوستی افزود: براساس گزارش‌های اعلامی برخی محورهای مواصلاتی در مسیر نیز نشست کرده است، اما تمامی راه‌های ارتباطی برقرار است. آواربرداری و عملیات خدمات‌رسانی در حال انجام است.

زلزله+هرمزگان

مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان اعلام کرد: درپی وقوع زلزله ۶.۱ ریشتری و ده‌ها زلزله و پس‌لرزه بامداد امروز شنبه، به جز نهادهای خدماتی تمام اداره‌های استان تعطیل شد.

به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی دوستی استاندار هرمزگان گفت: برق ۵۲ روستای متاثر از زلزله بندر لنگه قطع شده بود. تاکنون برق ۲۷ روستا وصل شده و برق دیگر روستا‌ها هم به مرور وصل می‌شود.

به گفته ضیایی مدیرکل فرودگاه‌های استان هرمزگان هیچ گونه خسارتی به فرودگاه‌ها وارد نشده و فرودگاه‌های استان آماده همکاری با پرواز‌های امدادی است.

عباسی سخنگوی شرکت توزیع برق هرمزگان نیز گفت: برق ۲۵ تا ۳۰ روستای مناطق زلزله‌زده شهرستان بندرلنگه قطع است. ۵ پست از مدار خارج شده بود که تاکنون، ۴ پست به مدار برگشته و یک پست همچنان از مدار خارج است.

با تاکید استاندار هرمزگان علاوه بر استفاده از ظرفیت سالن‌های ورزشی برای اسکان اضطراری مردم زلزله‌زده، یک کمپ اسکان موقت نیز در ورزشگاه خلیج فارس بندرعباس برپا شد.

آزمون کنکور سراسری نیز مطابق برنامه‌ریزی قبلی برگزار خواهد شد.

صداوسیما گزارش داد، استاندار هرمزگان گفت: عملیات جستجو و نجات در مناطق زلزله‌زده بندرلنگه پایان یافته و هیچ‌کس زیر آوار نمانده است.

تاسیسات پخش هرمزگان سالم هستند

همچنین شبکه اطلاع‌رسانی نفت و انرژی نوشت، مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه هرمزگان با اشاره به اینکه هیچ‌یک از تاسیسات این شرکت در اثر زلزله بامداد امروز آسیب ندیده است، گفت: سوخت‌رسانی به جایگاه‌های منطقه هرمزگان طبق روال عادی ادامه دارد و سوخت جبرانی نیز به جایگاه‌های منطقه ارسال شده است.

احمد سالاری‌فر تصریح کرد: هم‌اکنون مراجعه به جایگاه‌های عرضه سوخت کمتر شده است، اما پیش‌بینی می‌کنیم با توجه به گرمای شدید هوا و استفاده مردم از کولر خودروها، مصرف سوخت افزایش یابد که پیش‌بینی‌های لازم برای استقرار تانکرهای سوخت در نزدیکی مجاری عرضه انجام شده است.

سالاری‌فر ضمن ابراز اطمینان از کافی بودن ذخایر سوخت منطقه، درباره سوخت‌رسانی به ماشین‌آلات راهداری و وسایل امدادی نیز گفت: برای تامین بنزین و نفت‌گاز ماشین‌آلات امدادی تمهیدات ویژه‌ای به جایگاه‌های عرضه سوخت اعلام و تا شعاع مناسب نیز موجودی سوخت جایگاه‌های عرضه تامین شد.

محمدحسن نامی، رییس سازمان مدیریت بحران کشور، در گفت‌وگو با ایسنا، دراین‌باره گفت: برابر اعلام موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران زلزله‌ای به بزرگی۶.۱ ریشتر در ساعت ۲:۰۲ بامداد امروز حوالی بندرخمیر در مرز خلیج فارس و هرمزگان را لرزاند. این زمین لرزه در عمق ۱۰ کیلومتری از سطح زمین رخ داده است.  

وی با بیان اینکه کانون این زلزله در۳۴ کیلومتری بندر خمیر بوده است، گفت: همچنین کانون زلزله۴۱ کیلومتر تا شهرستان کنگ و۴۸ کیلومتر تا بندر لنگه فاصله دارد و در نقاط مختلفی از احساس شده است. همچین این محل ۱۰۷ کیلومتر با بندرعباس فاصله دارد.

نامی ادامه داد: در پی وقوع این زلزله تمامی دستگاه‌های امدادی و خدماتی به حالت آماده باش درآمده و تیم‌های ارزیاب از سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر، بخشداری‌ها و فرمانداری‌ها و ... نیز به مناطق متاثر از حادثه اعزام شده‌اند و گزارش بررسی‌های آنان به زودی اعلام خواهد شد.

۲:۳۷- مهدی ولیپور، رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز با بیان اینکه تاکنون گزارشی از وقوع خسارات و ارزیابی‌ها اعلام نشده است، به ایسنا گفت: دقایقی پس از این زلزله سه تیم ارزیاب از سوی جمعیت هلال احمر استان هرمزگان به مناطق متاثر از زلزله اعزام شدند و بررسی‌های آنان در حال انجام است.

وی به اشاره به اطلاعات جمعیتی در شعاع ١٥ کیلومتری کانون وقوع زلزله نیز گفت: در این محدوده ۲۰۵۱ خانوار و در مجموع ٧٨٦٦نفر ساکن هستند. همچنین تعداد آبادی‌های واقع در محدوده ۱۵ کیلومتری از کانون زلزله نیز در حدود ٩ روستاست که ارزیابی از آنها در حال انجام است.

۲:۴۵- تصاویری که از این زلزله در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده حاکی از ترک خوردگی دیوار برخی از منازل و ساختمان‌های قدیمی است.

 خیابان خوابی مردم هرمزگان در پی‌ زلزله شدید بامداد امروز

مردم هرمزگان در پی‌ زلزله شدید بامداد امروز و زمین‌لرزه‌های متعدد پس از آن غالباً امشب را به صورت آماده‌باش و بیرون از منازل مسکونی سپری می‌کنند.

آمار جدید فوتی ها و مصدومان

خالدی سخنگوی اورژانس کشور گفت: زمین لرزه های شدید در غرب هرمزگان تاکنون ۵ کشته و ۴۴ مجروح بر جای گذاشته است.

او گفت: تمام امکانات برای رسیدگی به وضعیت مجروحان بسیج شده است.مصدومان به بیمارستان های بندرلنگه و بندرخمیر اعزام شدند.

سلحشور مدیرعامل هلال‌احمر هرمزگان نیز گفت: عملیات جستجو و نجات تمام شده است و اسکان اضطراری مردم آغاز شده است.

 او گفت: در حال توزیع چادر و اقلام امدادی هستیم.

فرودگاه‌های هرمزگان آماده همکاری با پرواز‌های امدادی

به گفته ضیایی مدیرکل فرودگاه‌های استان هرمزگان هیچ گونه خسارتی به فرودگاه‌ها وارد نشده و فرودگاه‌های استان آماده همکاری با پرواز‌های امدادی است.

عباسی سخنگوی شرکت توزیع برق هرمزگان نیز گفت:  برق ۲۵ تا ۳۰ روستای مناطق زلزله زده شهرستان بندرلنگه قطع است.۵ پست از مدار خارج شده بود که تاکنون، ۴ پست به مدار برگشته و یک پست همچنان از مدار خارج است.

پس لرزه ها همچنان ادامه دارد

پس لرزه ۴.۵ ریشتری دیگری ساعت ۰۷:۵۹ در عمق ۱۳ کیلومتری استان هرمزگان - حوالی بندر خمیر را لرزاند

پس لرزه ۴.۲ ریشتری ساعت ۰۷:۲۱ در عمق ۱۳ کیلومتری استان هرمزگان - حوالی بندر خمیر را لرزاند.

زلزله هرمزگان

دستور وزیر بهداشت برای رسیدگی فوری به آسیب دیدگان زلزله هرمزگان

 بهرام عین اللهی وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی صبح امروز در تماس تلفنی با رییس اورژانس کشور و رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، خواستار رسیدگی فوری و آمادگی مراکز درمانی و بیمارستان‌های این استان و بسیج همه امکانات برای پذیرش مصدومان زلزله بامداد امروز هرمزگان شد.

او در تماس تلفنی با رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: ارائه سریع خدمات درمانی مطلوب به مصدومان حادثه زلزله انجام گیرد.

وزیر بهداشت همچنین به جعفر میعادفر، رییس اورژانس کشور ماموریت داد تا در محل حادثه حاضر شود.

در این تماس تلفنی همچنین دکتر حسین فرشیدی رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به حضور فعال اورژانس پیش بیمارستانی و کادر تخصصی درمان برای ارائه خدمات به مصدومان، گزارشی از اقدامات انجام شده توسط اورژانس، اقدامات تشخیصی و رسیدگی‌های درمانی به آسیب دیدگان زلزله، به وزیر بهداشت ارائه کرد و از آمادگی کامل بیمارستان‌های هرمزگان برای اقدامات درمانی آنان خبر داد.

وی گفت : تیم‌های واکنش سریع و تکنسین‌های فوریت‌های پزشکی به منطقه سایه‌خوش و سایر روستاهای اطراف بندرلنگه اعزام شده‌اند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: تمام بیمارستان‌های استان در آماده‌باش کامل هستند و آمبولانس‌های این دانشگاه به همراه امکانات کامل خدمات اورژانس از بندرعباس به بخش مهران اعزام شده است.

زلزله هرمزگان

روستای سایه خوش کانون زلزله

مرادزاده فرماندار بندرلنگه گفت: روستای سایه خوش در ۴۰ کیلومتری بندرخمیر بیشترین خسارت را دیده و بسیاری از خانه ها در این منطقه به طور کامل تخریب شده اند.

قطع آب و برق روستاهای زلزله زده

اکنون برق، تلفن و آب روستاهای سایه خوش،دژگان و روستاهای مجاور قطع است.

بازگشایی مسیر بندرلنگه- روستای سایه خوش

با تلاش نیروهای امدادی مسیر روستای سایه خوش - بندرلنگه بازگشایی شد.

اداره راهداری بندرلنگه از شهروندان خواسته به علت پس لرزه ها و خطر ریزش کوه با احتیاط رانندگی کنند.

تعطیلی ادارات دولتی هرمزگان به دلیل وقوع زلزله‌های شدید

ستاد مدیریت بحران استانداری هرمزگان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد؛ به دلیل وقوع زلزله‌های پی در پی در استان، تمامی ادارات دولتی و دستگاه‌های اجرایی امروز شنبه (۱۱ تیر ۱۴۰۱) تعطیل هستند.

دستگاه‌ها و نهاد‌های امدادی، عملیاتی و خدمات رسان همچنان به کار خود ادامه خواهند داد و شامل این تعطیلی نخواهند شد.

آزمون کنکور سراسری نیز مطابق برنامه ریزی قبلی برگزار خواهد شد.

زلزله هرمزگان

اعلام آمادگی ارتش برای امدادرسانی در مناطق زلزله‌زده هرمزگان

به دنبال وقوع زلزله بامداد امروز در استان هرمزگان، امیر محمد محمودی معاون اجرایی و رئیس ستاد بحران ارتش ضمن اعلام آمادگی برای کمک به هموطنان در این استان گفت: یگان‌های مستقر در این مناطق با امکانات بالگردی، بیمارستانی و نیروی انسانی آمادگی کامل برای هر نوع کمک‌رسانی و خدمت به مردم عزیز را دارند.

رئیس ستاد بحران ارتش همچنین اعلام کرد که به یگان‌های مستقر در مناطق جنوبی اعم از یگان‌های دریایی، هوایی، پدافند و زمینی ابلاغ شده کمک‌رسانی به مردم عزیز و آسیب دیده را با هماهنگی ستاد بحران منطقه انجام دهند.

معاون اول رئیس جمهور نیز همچنین با تاکید بر رسیدگی فوری به زلزله زدگان، از استاندار هرمزگان خواست حداکثر توان و سرعت خود را برای آواربرداری و امدادرسانی به مردم زلزله زده بکار گیرند.

زلزله هرمزگان

امداد رسانی نیروی دریایی سپاه به آسیب‌دیدگان زلزله‌ هرمزگان

سردار دریادار پاسدار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه به محض وقوع زلزله ضمن تماس با سردار عظمایی فرمانده منطقه پنجم نیروی دریایی سپاه به صورت تلفنی گفت‌وگو و دستوراتی صادر کرد.

سردار تنگسیری با بیان اینکه گروه‌های جهادی، مهندسی و امداد رسان باید به سرعت به محل وقوع حادثه اعزام شده و برای کمک رسانی به مردم تلاش کنند، اظهار داشت: لازم است این نیروها از مشکلات و آلام مردم عزیز آن منطقه کاسته و هرگونه کمک رسانی لازم به مردم را انجام بدهند و مصدومان حادثه زلزله به سرعت با امداد هوایی توسط بالگرد‌های هوادریا نیروی دریایی سپاه به بیمارستان‌های بندرعباس منتقل شوند.

فرمانده نیروی دریایی سپاه همچنین در تماس با مهدی دوستی استاندار هرمزگان تصریح کرد: این نیرو با بسیج امکانات و امداد رسانی منطقه پنجم، در حال کمک‌رسانی به حادثه‌دیدگان زلزله است و در صورت نیاز آمادگی دارد از ظرفیت مهندسی خود استفاده کند و همچون همیشه برای رفع مشکلات مردم عزیز در کنار آنان حضور خواهد داشت.